Nie dosc ze zalatwili akcjonariuszy mniejszosciowych w bialych rekawiczkach to nie potrafia wyplacic SOWITEJ DYWIDENDY,mimo rekordowych wynikow jest mozliwosc wyplaty nawet 5 pln i do tego znaczacego podniesienia ceny w wezwaniu I ZAKONCZENIA SPORU SADOWEGO.
Po co by mieli wyplacac dywidende? Chca zrobic delisting na beszczelnego, czyli dokladnie tak jak to na GPW sie robi. Spolka potrzebuje kasy? Nie ma pomyslu na siebie? Witamy na GPW, pieniadze inwestorow sa wasze. Spolka nagle widzi przed soba okazje dziejowa? Aaa no to szybki delisting a fra-jerom inwestorom sie rzuci ogryzki.
Przechodzac do sedna, jakbym byl chciwym prezesem, to bym dokladnie tak zrobil. Przestal wyplacac dywidende, zeby akcje walnely na łeb, zeby potem je odkupic za pół darmo. Jeszcze bym rozwadniał te akcje i robił inne dziwne ruchy, aby nie były popularne. A jak już bym odkupił i zdjął spółkę z GPW, to bym sobie ten hajs wział do kieszeni i miał wywalone na inwestorów. Z tym, że mi osobiście by honor zabronił tak wy-dymać ludzi, którzy pomogli kapitałem w rozwoju, ale inni takich zasad moralnych nie mają, bo trzeci jacht sam się nie kupi.
Sam mam tu akcje i wiem, ze ta spolka jest warta przynajmniej 80 zl, ale to nie przeszkodzi prezesikom w wydy-maniu nas tak jak im sie bedzie podobac. Nie wiem czy GPW może cos poradzic na takie praktyki, ale bananowa gielda mocno traci w moich oczach po kazdej takiej akcji.
tyle wiecie szanowni forumowicze... Ja chcę wiedzieć jakiej opcji politycznej są siwiec i reszta zarządu. nie czuli by się tacy pewni w swej bezczelności, gdyby się wydało kto tu komu rączkę myje. jeśli ktoś raczy odpowiedzieć, to proszę bez kłamstw, że "PISiory", albo "P0parńce". nie podawać stereortypów, że jak podkarpacie , to wiadomo....