Prawda jest taka że póki co transakcji nie ma. Niemcy czekają na zgodę komisji EU, zatem wezwanie nie wiadomo kiedy będzie. Jak będzie to jeszcze ponad 50% akcjonariuszy musi sprzedać, niby wszystko jest już dogadane, ale zawsze jest jakiś % że coś sie wysypie i transakcja się np. przesunie w czasie, albo w ogóle nie wypali. Zatem jeśli ktoś chce zarobić tu i teraz i nie czekać na domniemane 50,69zł , to ma prawo sprzedać za 47zł i cieszyć się pewną kasą od razu. Jak to mawiają 'lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu'
PS. a jak coś się wysypie i transakcja się przesunie w czasie, lub co gorsza nie wypali, to wiadomo co będzie... powrót na 30zł...
nie ma co się denerwować, niech każdy robi to co uważa za słuszne. Aktualna wycena i tak jest super jak na obecną sytuację gospodarczą, a przypomnę że jeszcze kilka dni temu było po 37 i to tylko dlatego że zarząd od kilku miesięcy skupował. Bez tego skupu, bylibyśmy pewnie poniżej 30.
Na początku było Info o porozumieniu i ze 47% akcji jest dogadane z głównymi akcjonariuszami .Teraz z umowy wynika 37%. Jestem w NN i odpowiem na wezwanie .
Wuerth to poważna firma ( widać ją na rękawkach koszulek graczy w Champions Leage). Jak dojdą do 50% to źróbią przymusowe wezwanie i koniec spekulacji .
Ale ściema... słuchaj jestem na giełdzie kilka lat. Mam ponad 20 spółek, w TIM jestem od 14 zł. Wchodzę na forum bardzie dlatego, żeby upewnić się, że warto ufać w swoje doświadczenie. Ale brawo - próbuj namawiać na sprzedaż bo każdy to puści poniżej 50 jest dla Ciebie potencjalnym dawcą. O ile oczywiście masz fundusze na zakup :-) Każdy ma swój rozum, ja nie namawiam, nie skupuje bo to co mam jest i tak sporą inwestycją i niesamowitym wzrotem.
Ale ściemniacze i czarna magia tutaj. Warto czytać... interesować się, reagować i wierzyć w intuicję. Ja spędzam codziennie przynajmniej 2h na śledzeniu informacji.
Przykładowy wpis Re: Wywalac smiecia pekacem 0 0~Kazik odpowiada kami2812 2021-09-10 14:08 IP 80.50.148.*
Przeciez 40zl nie do sforsowania. Gruby, wybetonowany baton. Teraz tylko spadek
Ciężko będzie to skupić.
Chętnych do sprzedaży coraz mniej.
Obroty praktycznie zamarły.
I co dalej
Może jednak pozostanie na giełdzie a z takim partnerem dalej .
To tylko w górę
Tają od dawna tu bywasz .
Jaka Twoja opinia
Hejjj
Jestem to od 13 pln i to jest/była moja główna spółka w która inwestowałem długoterminowo. Myśle że dogadają się z funduszami i za kilka pln więcej zdejmą TIM z giełdy. Ile to będzie trudno powiedzieć ale nie więcej niż 60 pln. Szkoda bo miałem nadzieje że rozwój 3LP wywinduje TIM na nowe poziomy. Teraz Niemcy szybko uruchomią inwestycje i dlatego myśle że będą starali się zdjąć TIM-a z giełdy. Nie będą chcieli dzielić się zyskiem.
Dzięki.
Myślałem podobnie .
Szkoda że to 3lp. niewypalilo.
A cała infrastruktury elektryczna w Ukrainie.
Niemcy znowu wejdą tylnymi drzwiami .( szkoda takiego CACKO i jeszcze polskie nasze)
Ja nadal trzymam .
Zobaczymy .(
Powodzenia.
Hejjj
a wezwania jak nie było tak nie ma... KNF jeszcze się nie określiło, a chodzą słuchy że ponoć nieuczciwie były wcześniej skupowane akcje w dużych pakietach... zobaczymy zatem co sie wydarzy , ale może być nie ciekawie jak KNF nie wyrazi zgody.
Fega & Schmitt wzywa do sprzedaży wszystkich akcji TIM, po 50,69 zł/akcję - Santander BM
PAP - Biznes
20 kwi 2023, 7:31
20.04.2023, Warszawa (PAP) - Fega & Schmitt Elektrogroßhandel wzywa do sprzedaży wszystkich wyemitowanych przez TIM akcji, po 50,69 zł za akcję - podał pośredniczący w wezwaniu Santander BM.
Przyjmowanie zapisów na akcje rozpocznie się 26 kwietnia, a zakończy 4 lipca.
Przewidywany dzień transakcji nabycia akcji na GPW to 7 lipca 2023 r.
"Wzywający zamierza podjąć działania mające na celu wycofanie akcji z obrotu na rynku regulowanym. Wycofanie akcji z obrotu, o ile będzie dozwolone przez prawo, będzie wymagało uzyskania zgody Komisji Nadzoru Finansowego" - napisano.
Wzywający jest bezpośrednio kontrolowany przez Würth Elektrogroßhandel GmbH & Co. KG z siedzibą w Niemczech. (PAP Biznes)