• wezwanie Autor: ~analityk [85.221.140.*]
    Prawda jest taka że póki co transakcji nie ma.
    Niemcy czekają na zgodę komisji EU, zatem wezwanie nie wiadomo kiedy będzie. Jak będzie to jeszcze ponad 50% akcjonariuszy musi sprzedać, niby wszystko jest już dogadane, ale zawsze jest jakiś % że coś sie wysypie i transakcja się np. przesunie w czasie, albo w ogóle nie wypali.
    Zatem jeśli ktoś chce zarobić tu i teraz i nie czekać na domniemane 50,69zł , to ma prawo sprzedać za 47zł i cieszyć się pewną kasą od razu.
    Jak to mawiają 'lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu'

PS. a jak coś się wysypie i transakcja się przesunie w czasie, lub co gorsza nie wypali, to wiadomo co będzie... powrót na 30zł...

• Re: wezwanie Autor: ~makler [87.53.131.*]
    proponuje zebys sprzedal wiec wszystko po kursie dnia!!!
  • Re: wezwanie Autor: ~Timowiec [31.0.50.*]
    Im szybciej sprzedacie tym lepiej dla trzymających...
  • Re: wezwanie Autor: ~analityk [85.221.140.*]
    nie ma co się denerwować, niech każdy robi to co uważa za słuszne. Aktualna wycena i tak jest super jak na obecną sytuację gospodarczą, a przypomnę że jeszcze kilka dni temu było po 37 i to tylko dlatego że zarząd od kilku miesięcy skupował. Bez tego skupu, bylibyśmy pewnie poniżej 30.
  • Re: wezwanie Autor: ~re [62.122.113.*]
    zapraszam na COGNOR tutaj będzie jazda do końca tygodnia podwójne widły
  • Re: wezwanie Autor: ~mati-halkaneti [80.50.148.*]
    Dlaczego tak uważasz?
  • Re: wezwanie Autor: ~Finsite [5.173.146.*]
    Im szybciej sprzedacie tym lepiej dla trzymających...
  • Re: wezwanie Autor: ~Jas [217.153.103.*]
    Na początku było Info o porozumieniu i ze 47% akcji jest dogadane z głównymi akcjonariuszami .Teraz z umowy wynika 37%. Jestem w NN i odpowiem na wezwanie .
  • Re: wezwanie Autor: ~Jas [217.153.103.*]
    Wuerth to poważna firma ( widać ją na rękawkach koszulek graczy w Champions Leage). Jak dojdą do 50% to źróbią przymusowe wezwanie i koniec spekulacji .
  • Re: wezwanie Autor: ~Ketchup [188.147.4.*]
    A co to takiego przymusowe wezwanie ?
  • Re: wezwanie Autor: ~Taja1 [89.68.124.*]
    Bredzisz, dopiero, gdy kluczowy akcjonariusz przekroczy próg 95%, może zmusić pozostałych do sprzedania mu akcji
  • Re: wezwanie Autor: ~JW [77.255.3.*]
    Ale ściema... słuchaj jestem na giełdzie kilka lat. Mam ponad 20 spółek, w TIM jestem od 14 zł. Wchodzę na forum bardzie dlatego, żeby upewnić się, że warto ufać w swoje doświadczenie. Ale brawo - próbuj namawiać na sprzedaż bo każdy to puści poniżej 50 jest dla Ciebie potencjalnym dawcą. O ile oczywiście masz fundusze na zakup :-) Każdy ma swój rozum, ja nie namawiam, nie skupuje bo to co mam jest i tak sporą inwestycją i niesamowitym wzrotem.

Ale ściemniacze i czarna magia tutaj. Warto czytać... interesować się, reagować i wierzyć w intuicję.
    Ja spędzam codziennie przynajmniej 2h na śledzeniu informacji.

Z uśmiechem
    J.W.
    Hołota się znów zleciała i robi zamęt głupimi wpisami.
    Przykładowy wpis Re: Wywalac smiecia pekacem 0 0~Kazik odpowiada kami2812 2021-09-10 14:08 IP 80.50.148.*
    Przeciez 40zl nie do sforsowania. Gruby, wybetonowany baton. Teraz tylko spadek
    Co tak śmieć zjechał? 0 4~LetMe 2023-01-11 15:54 IP 80.50.148.*
    Jw
    Także jak widać po wpisach hołota i nie trzeba się nimi przejmować. Próbowali robić kółka a teraz próbują ugrać kilka pln.
  • Re: wezwanie Autor: ~Jan [78.11.189.*]
    DZIADY
  • Re: wezwanie Autor: ~Koza [188.147.0.*]
    Ciężko będzie to skupić.
    Chętnych do sprzedaży coraz mniej.
    Obroty praktycznie zamarły.
    I co dalej
    Może jednak pozostanie na giełdzie a z takim partnerem dalej .
    To tylko w górę
    Tają od dawna tu bywasz .
    Jaka Twoja opinia
    Hejjj
    Jestem to od 13 pln i to jest/była moja główna spółka w która inwestowałem długoterminowo. Myśle że dogadają się z funduszami i za kilka pln więcej zdejmą TIM z giełdy. Ile to będzie trudno powiedzieć ale nie więcej niż 60 pln. Szkoda bo miałem nadzieje że rozwój 3LP wywinduje TIM na nowe poziomy. Teraz Niemcy szybko uruchomią inwestycje i dlatego myśle że będą starali się zdjąć TIM-a z giełdy. Nie będą chcieli dzielić się zyskiem.
  • Re: wezwanie Autor: ~Koza [188.147.0.*]
    Dzięki.
    Myślałem podobnie .
    Szkoda że to 3lp. niewypalilo.
    A cała infrastruktury elektryczna w Ukrainie.
    Niemcy znowu wejdą tylnymi drzwiami .( szkoda takiego CACKO i jeszcze polskie nasze)
    Ja nadal trzymam .
    Zobaczymy .(
    Powodzenia.
    Hejjj
  • Re: wezwanie Autor: ~analityk [37.47.163.*]
    a wezwania jak nie było tak nie ma... KNF jeszcze się nie określiło, a chodzą słuchy że ponoć nieuczciwie były wcześniej skupowane akcje w dużych pakietach... zobaczymy zatem co sie wydarzy , ale może być nie ciekawie jak KNF nie wyrazi zgody.
  • Re: wezwanie Autor: ~mniej-niż-0 [80.50.148.*]
    A co oni mają do gadania?
  • Re: wezwanie Autor: ~Jozynzbazyn [5.173.153.*]
    Śmiech na sali. Ja nie pamietam żeby była kiedykolwiek taka sprawa na wokandzie, a niejeden walor miał zwiększone obroty przed wezwaniem.
  • Re: wezwanie Autor: ~stepan [5.173.174.*]
    sii pewnie nie kupiło i ujada jak pieseł ogrodnika
  • Re: wezwanie Autor: ~Analizator [5.173.174.*]
    Tak to widzę i tak robię
  • Re: wezwanie Autor: ~LetMe [5.173.174.*]
    Czekamy cierpliwie
  • Jest wezwanie! Autor: ~bee [93.175.83.*]
    Fega & Schmitt wzywa do sprzedaży wszystkich akcji TIM, po 50,69 zł/akcję - Santander BM
    PAP - Biznes
    20 kwi 2023, 7:31

20.04.2023, Warszawa (PAP) - Fega & Schmitt Elektrogroßhandel wzywa do sprzedaży wszystkich wyemitowanych przez TIM akcji, po 50,69 zł za akcję - podał pośredniczący w wezwaniu Santander BM.
    Przyjmowanie zapisów na akcje rozpocznie się 26 kwietnia, a zakończy 4 lipca.
    Przewidywany dzień transakcji nabycia akcji na GPW to 7 lipca 2023 r.
    "Wzywający zamierza podjąć działania mające na celu wycofanie akcji z obrotu na rynku regulowanym. Wycofanie akcji z obrotu, o ile będzie dozwolone przez prawo, będzie wymagało uzyskania zgody Komisji Nadzoru Finansowego" - napisano.
    Wzywający jest bezpośrednio kontrolowany przez Würth Elektrogroßhandel GmbH & Co. KG z siedzibą w Niemczech. (PAP Biznes)

https://stooq.pl/n/?f=1547843
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.38.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TIM 0,00% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.