Po przeczytaniu zawiadomień o zbyciu akcji niestety nie wierzę już w odwieszenie notowań tych akcji. Zawiadomienia zawierają poważne błędy prawne zarówno po stronie akcjonariusza sporządzającego zawiadomienia jak i po stronie prezesa i Spółki. Ewidentny przekręt. Wszystkie 3 zawiadomienia mówią o: potencjalnym zbyciu /ktoś nie wie co oznacza słowo potencjalnie/, zbyciu poniżej 55% znaczy że wszystkie były sporządzone w tym samym czasie bo zgodnie z prawem każde kolejne zawiadomienie powinno określać posiadany obecnie pakiet akcji a nie ten sprzed tygodni. Kolejna sprawa: brak daty wpływu zawiadomienia do spółki. Ewidentny przekręt w amatorskim wykonaniu.
Dokładnie, mamy do czynienia z przestępczością zorganizowana ! Działali za porozumieniem stron i mam nadzieje, ze dostaną 2 miliony kary!! Teraz również widać , ze członkowie zarządu odeszli za porozumieniem stron pewnie z ładnymi odprawami.
Następnie zostało dwóch /Kasprzak i Prezes którzy to zaczęli sypać lipnymi listami do akcjonariuszy, ze niby idą wielkie pozytywne zmiany itd a to była tylko i wyłącznie przykrywka pod wywalenie kwitu !! Nie ma ani Pożyczki, ani patentu ani sprawiedliwości !! Robią drobnych na każdym kroku ! W tak perfidny sposób oskubać i oszukać akcjonariuszy, ktoś powinien siedzieć za to !!
t nie ma opcji aby wyciągnęli 2mln z tego co sprzedali to co zrobli jest bez sensu. Jak zarobili 1,5mln to sukces a kara grozi 2mln IDIOCI. Po drugie nie chce mi się wierzyć że wywalili w rynek pozostałe 6,2mln akcji spadek nie był na dużym wolumenie a wcześniej mielili akcjami aby sprzedać te 1,8mln.
Tak jak mówiłem w temacie. Komunikaty wprowadzające w błąd i brak odpowiednich sprostowań.
Info dla drobnych: Wasze interesy tutaj nie są ważne, KNF patrzy na bezpieczeństwo obrotu i rzetelność emitenta w zakresie obowiązków informacyjnych! KNF nie karze Was akcjonariuszy, którzy wściekacie się że Obrót wstrzymany bo Wy macie roszczenie o zaistniałą sytuację do spółki i tam powinniście uderzać. Moim zdaniem KNF działa tutaj poprawnie wstrzymując obrót i można zadać pytanie czemu nie zawiedił wcześniej.
powini dowalać kary dla gównych co sprzedaja akcje wielkosc kary powinna przekraczac wartosc sprzedazy akcji ale kursu ni epowinni zawieszać. To co uprawia KNF jest chore i powoduje tylko utrwalenie patologii na rynku