ucięło mi posta Wypisałem moim zdaniem plusy I minusy potencjalnego dema Plusy +feedback graczy. Żaden zespól testerów nie da tyle co gracze, dostaniemy informacje co się podoba a na co zwrócić uwagę. Czy się gra podoba czy zwyczajnie jest nudna. +wyłapanie błędów technicznych. Ilość konfiguracji grupy testerów jest ograniczona w przeciwieństwie do graczy. Każdy ma inny sprzęt a to cenne by nie było wpadki przy premierze. + wyłapanie błędów mechaniki gry. Jeśli Unholy to nie tylko chodzenie to trzeba sprawdzić inteligencję przeciwników, kolizje, działanie procy ,masek. Dajmy im grać. + przełom w marketingu. Wreszcie praca zespołu Unholy będzie pokazana wszystkim chętnym. Jeśli chwyci to statystyki steam się polepszą. + jeśli demo nie spełni oczekiwań graczy to docelową premierę można znacznie opóźnić. Gra wyjdzie później ale taka jaką chcą gracze lub pozwoli budżet. Minusy - czas na przygotowanie dema to dłuższy czas na oczekiwanie do premiery. Zamiast szlifować grę trzeba poświęcić czas na wyodrębnienie osobnej zawartości. -nieumiejętne pokazanie kawałka gry może kompletnie zepsuć końcowy odbiór całości. To duże wyzwanie, czy pokazać więcej chodzenia czy jednak elementy walki. -dodatkowe koszty. Demo to jednak dodatkowy czas i nikt nie będzie siedział i tego robił za darmo.
Co myślicie ? Ostatnie dema Resident Evil pokazały że Capcom właściwie rozgrywa marketing.
A np demo Outsiders nie było dobrym pomysłem. Tak więc to zależy. No i przede wszystkim wpis na discord wcale nie stwierdza że demo faktycznie powstanie
No jasne, że myślisz, że 2025 - co masz myśleć sprzedając akcje w roku w którym wyjdzie główny tytuł, który produkują kilka lat i główne DLC do BF + gdzie prawdopodobnie podpiszą umowę wydawniczą na BF2? Już lepszego momentu na sprzedaz nie mogłeś wybrać, to teraz będziesz tu jazgotał codziennie - gwarantuję.
Dwoją się i troją, nie wiem skąd biorą sie ludzie którzy ulegają takim manipulacja i sprzedają akcje w takim czasie, śmiech na sali. Teraz jest najlepszy moment na kupno info wisi na włosku a cena na dnie. Szkoda że nie mam już kapitału bo bym jeszcze coś urwał
„ W niedalekiej przyszłości ogłosimy też kiedy zostanie opublikowane demo Unholy dla szerszej publiczności. Chcemy, żeby gracze zapoznali się chociaż z fragmentem gry co pozwoli nam zaobserwować jeszcze ostatnie uwagi i ew. wprowadzić poprawki na podstawie feedbacku graczy. Zostanie to połączone z wcześniejszym ogrywaniem przez influencerów, co powinno przełożyć się na zwiększenie zainteresowanie grą. "