wg mnie nie opłaca się, cena wezwania to 50,69 minus 48,80 daje 1 zł 89 gr to jest maksimum co można zarobić do dnia wezwania, które być może będzie w lipcu, a być może w grudniu, a być może wcale nie będzie wezwania jak urząd nie da zgody
Cześć, to ja, legendarny Opcjoner, udzielałem się tu mocno 20 lat temu, kto pamięta system Rejczaka? Pozdro dla kumatych. Teraz do rzeczy. 1,89 to 3,87% z 48,80. Każdy liczy na wezwanie i kasę za 4 miesiące. Czyli 11,6% rocznie, po podatku 9,4%. Znajdź mi taką lokatę. Albo skonstruuj portfel z taką rentownością. Owszem, są obligacje, ale dla dobrej stopy zwrotu trzeba wejść w dziesięciolatki, a tu kasiora w wakacje wpadnie. Także podbieram ten papierek nieśpiesznie, po 10 - 20 sztuk, miałem kupować przez IKE, ale lepiej przez pewnego znanego brokera, u którego nie płaci się żadnej prowizji nawet przy zakupie 1 sztuki. Śmiać mi się chce, jak widzę poniedziałkowe notowania, czarny klocek to znak przewagi podaży. Forumowi "inwestorzy" poszaleli, łapki im latają, trzeba zrealizować ten giga zysk już, teraz! A ja mam z tego pewne 9% rocznie, czego chcieć więcej?
Jak wezwanie nie dojdzie donskutku (chociaż dlaczego tak miałoby być) to jak rozumiem zostanie stary, dobry TIM z tym samym zarządem i wciąż się będzie rozwijał. Czyż nie? Przecież liczyliśmy tu w dłuższej perspektywie na 100, czyż nie?
Ej teściu ja sprzedałem po 49.50. Kupiłem rano asbisa po 27.60 już jest po 29,x Pisałem o tym na asbisbankier rano . Potem jeszcze za drugą część Tima kupiłem asbis po raz drugi juz po 28 tym razem poza ike I Scope na dołku celując centralnie, spekulantem nie jestem kupuję pod fundamenty a obligację ma w edo I lepiej płacą niż 11% tak że portfel giełdowy ma pracować a nie uprawiać kiszonki pod czymś co było fajne ale widać że dąży do zdjęcia . Gra nie warta świeczki.
> Teraz do rzeczy. 1,89 to 3,87% z 48,80. Każdy liczy na wezwanie i kasę za 4 miesiące. Czyli 11,6% rocznie, po podatku 9,4%.
3,87% to czasem w jeden dzień potrafi skoczyć w górę czy w dół, po co mam czekać 4 miesiące ? Np. ze spółek w moim portfelu tylko dzisiaj ATAL + 5,42%, EUROTEL + 5,01% Ja jednak wolę dokupić eutotela zamiast kisić pieniądze przez 4 miesiące za 1 zł 80 gr. Ale każdy ma swoją strategię, trzymaj TIMa jeśli to pasuje do twojej strategii.