• Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~Mati [185.34.239.*]
    Co sądzicie?
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: krokodilko [31.0.53.*]
    wg mnie nie opłaca się, cena wezwania to 50,69 minus 48,80 daje 1 zł 89 gr
    to jest maksimum co można zarobić do dnia wezwania,
    które być może będzie w lipcu, a być może w grudniu, a być może wcale nie będzie wezwania jak urząd nie da zgody

• Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: opcjoner_ [213.134.182.*]
    Cześć, to ja, legendarny Opcjoner, udzielałem się tu mocno 20 lat temu, kto pamięta system Rejczaka? Pozdro dla kumatych. Teraz do rzeczy. 1,89 to 3,87% z 48,80. Każdy liczy na wezwanie i kasę za 4 miesiące. Czyli 11,6% rocznie, po podatku 9,4%. Znajdź mi taką lokatę. Albo skonstruuj portfel z taką rentownością. Owszem, są obligacje, ale dla dobrej stopy zwrotu trzeba wejść w dziesięciolatki, a tu kasiora w wakacje wpadnie. Także podbieram ten papierek nieśpiesznie, po 10 - 20 sztuk, miałem kupować przez IKE, ale lepiej przez pewnego znanego brokera, u którego nie płaci się żadnej prowizji nawet przy zakupie 1 sztuki. Śmiać mi się chce, jak widzę poniedziałkowe notowania, czarny klocek to znak przewagi podaży. Forumowi "inwestorzy" poszaleli, łapki im latają, trzeba zrealizować ten giga zysk już, teraz! A ja mam z tego pewne 9% rocznie, czego chcieć więcej?
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~lokata [213.77.66.*]
    Tylko jak wezwanie nie dojdzei do skutku to bedzie -30%. Znajdz mi taka lokate ktora daje taka strate w rok.
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~RoBo [89.74.31.*]
    Jak wezwanie nie dojdzie donskutku (chociaż dlaczego tak miałoby być) to jak rozumiem zostanie stary, dobry TIM z tym samym zarządem i wciąż się będzie rozwijał. Czyż nie? Przecież liczyliśmy tu w dłuższej perspektywie na 100, czyż nie?
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~LetMe [94.254.226.*]
    Chyba ty
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~ZAz [83.4.51.*]
    Ej teściu ja sprzedałem po 49.50. Kupiłem rano asbisa po 27.60 już jest po 29,x Pisałem o tym na asbisbankier rano . Potem jeszcze za drugą część Tima kupiłem asbis po raz drugi juz po 28 tym razem poza ike I Scope na dołku celując centralnie, spekulantem nie jestem kupuję pod fundamenty a obligację ma w edo I lepiej płacą niż 11% tak że portfel giełdowy ma pracować a nie uprawiać kiszonki pod czymś co było fajne ale widać że dąży do zdjęcia . Gra nie warta świeczki.
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~Taja1 [89.68.124.*]
    Obśmiałem się jak norka, gdzie takie burczy muchy można spotkać chyba tylko na bananowej.
  • Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: ~gienia [84.20.83.*]
    Zaz to bakopisarz co kupuje na dołkach a sprzedaje na górkach. fach ma w ręku. renata rączkowska się nazywa. konie lubi dojeżdżać.
  • Re: Opłaca się jeszcze wejść w akcje po 48.80 Autor: krokodilko [31.0.53.*]
    > Teraz do rzeczy. 1,89 to 3,87% z 48,80. Każdy liczy na wezwanie i kasę za 4 miesiące. Czyli 11,6% rocznie, po podatku 9,4%.

3,87% to czasem w jeden dzień potrafi skoczyć w górę czy w dół, po co mam czekać 4 miesiące ?
    Np. ze spółek w moim portfelu tylko dzisiaj ATAL + 5,42%, EUROTEL + 5,01%
    Ja jednak wolę dokupić eutotela zamiast kisić pieniądze przez 4 miesiące za 1 zł 80 gr.
    Ale każdy ma swoją strategię, trzymaj TIMa jeśli to pasuje do twojej strategii.
[x]
TIM 0,20% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.