• MDG - Do przemyślenia… Autor: ~dejw [176.221.120.*]
    Pomyślałem, że wśród tej paplaniny bankierowej warto napisać coś konstruktywnego dla mniej zorientowanej części akcjonariatu. Nie będę pisał analiz tylko podsumuję obecną sytuacje. Zanim zacznę, najpierw chciałbym przedstawić akcjonariuszom w jak kuriozalnym momencie obecnie znajduje się kurs spółki MDG. Pod koniec roku 2021 MDG miało poważne problemy i spore zadłużenie. Rynek w tamtym czasie wyceniał MDG na okolice 18 zł za akcje. Wtedy jako inwestor strategiczny miał wejść do spółki pan Brzozka z wkładem 40mln obejmując akcje po 18 zł i stając się największym udziałowcem. Rynek plany wejścia pana Brzoski wycenił na ponad 30 zł za akcje oczywiście cena szybko spadła jak się okazało ze transakcja jednak nie dojdzie do skutku. A teraz skonfrontuje to z obecna sytuacją gdzie, Biofund kupuje akcje MDG za 44 zł inwestując ponad 220 mln, wnosząc gotówkę i zapewnienie finansowania na min 3 lata, dodatkowo aportem firmę Kardiolitycs, co po połączeniu z MDG pozwala osiągnąć efekt synergii i możliwości olbrzymiego rozwoju na rynku badań i diagnozowania pacjentów ze schorzeniami kardiologicznymi. MDG na dzień dzisiejszy ma płynność, mnóstwo gotówki, know how, rewelacyjny i innowacyjny oraz bezkonkurencyjny produkt. Do tego dodam jeszcze szybki rozwój, nową realizowaną strategie, mądrych ludzi z odpowiednim zapleczem i znajomością rynku oraz mnóstwem znajomosci w branży medycznej. A co na to rynek, cena za akcje dziś 16,20. Pisze to w pierwszej kolejności żeby wytłumaczyć nieświadomym inwestorom jak bardzo jest niedowartościowana cena za akcje w chwili obecnej. Do tego trzeba dodać, że większość funduszy, które tu zainwestowały, obejmowały akcje w cenach 18, 30 i 60 zł. Oraz oczywiście Biofund, który płacił ponad 44 zł. Obecna sytuacja spółki jest pieknie opisana w skrócie, w artykule na strefainwestorow.pl polecam poczytać. W MDG dzieje się to co ma się dziać i w odpowiednim czasie. Spółka odzyskuje zaufanie i jest dostrzegany jej potencjał. A to najlepszy moment na inwestowanie w walor. Nie będę opisywał technologii AI jaką wykorzystuje obecnie MDG do diagnostyki sercowo-naczyniowej bo większość już wie a pozostałym polecam doczytać, bo to innowacyjna i bezinwazyjna technologia badań, przy tym prosta, tańsza i dokładniejsza niż obecnie stosowane. Zapraszam do opisu na stronie MDG tam jest wyjaśniona. Przypomnę również, że MDG ma dopuszczenie FDA na zastosowanie swojej technologi do badania ludzi na terenie USA, a jak wiadomo dopuszczenie takie otwiera drzwi i możliwość stosowania jej w większości krajów na świecie. Dzięki technologi jaką posiada MDG i dopuszczeniu jej przez FDA, Kardiolitycs chce wprowadzić kolejne formy diagnozowania oraz urządzenia do diagnozowania pacjentów narażonych na choroby wieńcowe oraz ich pochodne jak np. udary. To tak w skrócie. Jak widać potencjał jest spory a co najważniejsze plan jest realizowany w 100% z czego zarząd rozlicza się z akcjonariuszami w sposób uważam celujący, informując na bierząco z postępów. Jeżeli ktoś nadal sądzi, że rynek tego nie dostrzegł to jest w wielkim błędzie. Do przemyślenia i pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Inwest [185.242.6.*]
    Nikt nie neguje wartosci spółki i jej potencjału. Problemem jest niski FF i spółdzielnia ktora tutaj chula kursem jak chcę. Myślę ze z czasem Biofund zacznie bardziej interesowac sie tez wartością kursu rowniez. Poza tym mam nadzieje ze W80 to zainteresowanie nowych fundow.
    Ale obecnie conajmniej do wynikow mozemy spodziewac sie 20 jak i 12. A co bedzie zobaczymy. Ja mam pakiecik ale czekam jeszcze na nizsze poziomy zeby dokupić wiecej. Jak pociag odjedzie to trudno dokupie jak ruszy.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [176.221.120.*]
    Ostatnie tanie akcje zostały
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [188.146.142.*]
    Oj
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~bankier [188.146.204.*]
    Koniec sypania? Czy jeszcze będą chętni?
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [188.147.72.*]
    Chyba jeszcze solą.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Tommy [178.36.255.*]
    Bardzo dobre podsumowanie, w końcu coś mądrego, dzięki bardzo za ten post i pozdrawiam.
  • Dejw Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Świetne merytoryczne podsumowanie. Nic dodac nic ująć jezeli chodzi o spolke.
    Troszke inaczej wyglada to dla inwestorow.
    Osoby które siedza tu jakis czas jak ja ,ty czy kilku innych znaja wartosc spolki,plany i produkt. Nie interesuja na skoki takie jak teraz bo wiemy ze w nastepnym roku jak wleca zyski z umow ktore beda zawarte w tym roku bedzie tu eldorado.
    Niestety zwykly inwestor widzac co robia fundy na papierze nie bedzie inwestowal papier bo bedzie sie bal straty. Tak jak napisales tu kurs nie ma nic wspolnego z wartoscia spółki. I dlatego do pierwszej znaczacej umowy fundy beda bujac.
    Sytuacja na szerokim sprzyja w zaniżaniu wartosci akcji wiec moze byc tutaj duzo nizej ale wcele nie musi. Jedno jest pewne.
    Cierpliwi będą sowicie wynagrodzeni.
  • Re: Dejw Autor: ~do_PIRACIK33 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-03-26 o godz. 17:32 ~Piracik33 napisał(a):
    > Świetne merytoryczne podsumowanie. Nic dodac nic ująć jezeli chodzi o spolke.
    > > Troszke inaczej wyglada to dla inwestorow.
    > > Osoby które siedza tu jakis czas jak ja ,ty czy kilku innych znaja wartosc spolki,plany i produkt. Nie interesuja na skoki takie jak teraz bo wiemy ze w nastepnym roku jak wleca zyski z umow ktore beda zawarte w tym roku bedzie tu eldorado.
    > > Niestety zwykly inwestor widzac co robia fundy na papierze nie bedzie inwestowal papier bo bedzie sie bal straty. Tak jak napisales tu kurs nie ma nic wspolnego z wartoscia spółki. I dlatego do pierwszej znaczacej umowy fundy beda bujac.
    > > Sytuacja na szerokim sprzyja w zaniżaniu wartosci akcji wiec moze byc tutaj duzo nizej ale wcele nie musi. Jedno jest pewne.
    > > Cierpliwi będą sowicie wynagrodzeni.

bedą ale na POLTREGU
  • Ip 31.6.159 Autor: ~Piracik33 [45.134.212.*]
    A to juz nie na PURE. hahahha
    Przez ostatni miesiąc to juz z 5spolek podales i wszystkie albo down albo nie ruszyly.
    Wszystko byle nie tutaj.
    Jezeli w 4q 2024r nie bede mial tu 300% to wtedy przyznam ze sie mylilem. A teraz to mam polewke z was.
  • Re: Ip 31.6.159 Autor: ~316159 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-03-26 o godz. 18:57 ~Piracik33 napisał(a):
    > A to juz nie na PURE. hahahha
    > > Przez ostatni miesiąc to juz z 5spolek podales i wszystkie albo down albo nie ruszyly.
    > > Wszystko byle nie tutaj.
    > > Jezeli w 4q 2024r nie bede mial tu 300% to wtedy przyznam ze sie mylilem. A teraz to mam polewke z was.

za rok przechodzę na zasłużoną emeryturkę bankowca więc mi na pewno wystarczy a Tobie Piracik33 życzę aby spełniły się Twoje marzenia i obys w końcu na czyms zarobił ale tutaj bedzie trudno.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~do_dejw [31.6.159.*]
    Dnia 2023-03-26 o godz. 11:48 ~dejw napisał(a):
    > Pomyślałem, że wśród tej paplaniny bankierowej warto napisać coś konstruktywnego dla mniej zorientowanej części akcjonariatu. Nie będę pisał analiz tylko podsumuję obecną sytuacje. Zanim zacznę, najpierw chciałbym przedstawić akcjonariuszom w jak kuriozalnym momencie obecnie znajduje się kurs spółki MDG. Pod koniec roku 2021 MDG miało poważne problemy i spore zadłużenie. Rynek w tamtym czasie wyceniał MDG na okolice 18 zł za akcje. Wtedy jako inwestor strategiczny miał wejść do spółki pan Brzozka z wkładem 40mln obejmując akcje po 18 zł i stając się największym udziałowcem. Rynek plany wejścia pana Brzoski wycenił na ponad 30 zł za akcje oczywiście cena szybko spadła jak się okazało ze transakcja jednak nie dojdzie do skutku. A teraz skonfrontuje to z obecna sytuacją gdzie, Biofund kupuje akcje MDG za 44 zł inwestując ponad 220 mln, wnosząc gotówkę i zapewnienie finansowania na min 3 lata, dodatkowo aportem firmę Kardiolitycs, co po połączeniu z MDG pozwala osiągnąć efekt synergii i możliwości olbrzymiego rozwoju na rynku badań i diagnozowania pacjentów ze schorzeniami kardiologicznymi. MDG na dzień dzisiejszy ma płynność, mnóstwo gotówki, know how, rewelacyjny i innowacyjny oraz bezkonkurencyjny produkt. Do tego dodam jeszcze szybki rozwój, nową realizowaną strategie, mądrych ludzi z odpowiednim zapleczem i znajomością rynku oraz mnóstwem znajomosci w branży medycznej. A co na to rynek, cena za akcje dziś 16,20. Pisze to w pierwszej kolejności żeby wytłumaczyć nieświadomym inwestorom jak bardzo jest niedowartościowana cena za akcje w chwili obecnej. Do tego trzeba dodać, że większość funduszy, które tu zainwestowały, obejmowały akcje w cenach 18, 30 i 60 zł. Oraz oczywiście Biofund, który płacił ponad 44 zł. Obecna sytuacja spółki jest pieknie opisana w skrócie, w artykule na strefainwestorow.pl polecam poczytać. W MDG dzieje się to co ma się dziać i w odpowiednim czasie. Spółka odzyskuje zaufanie i jest dostrzegany jej potencjał. A to najlepszy moment na inwestowanie w walor. Nie będę opisywał technologii AI jaką wykorzystuje obecnie MDG do diagnostyki sercowo-naczyniowej bo większość już wie a pozostałym polecam doczytać, bo to innowacyjna i bezinwazyjna technologia badań, przy tym prosta, tańsza i dokładniejsza niż obecnie stosowane. Zapraszam do opisu na stronie MDG tam jest wyjaśniona. Przypomnę również, że MDG ma dopuszczenie FDA na zastosowanie swojej technologi do badania ludzi na terenie USA, a jak wiadomo dopuszczenie takie otwiera drzwi i możliwość stosowania jej w większości krajów na świecie. Dzięki technologi jaką posiada MDG i dopuszczeniu jej przez FDA, Kardiolitycs chce wprowadzić kolejne formy diagnozowania oraz urządzenia do diagnozowania pacjentów narażonych na choroby wieńcowe oraz ich pochodne jak np. udary. To tak w skrócie. Jak widać potencjał jest spory a co najważniejsze plan jest realizowany w 100% z czego zarząd rozlicza się z akcjonariuszami w sposób uważam celujący, informując na bierząco z postępów. Jeżeli ktoś nadal sądzi, że rynek tego nie dostrzegł to jest w wielkim błędzie. Do przemyślenia i pozdrawiam akcjonariuszy.

gdzie naganiaczu dejw są te pieniądze skoro biofund jak piszesz płacił po 44 zł zobacz c/wk !!! kłamiesz i oszukujesz akcjonariuszy zachęcając ich do kupna. Gdyby wpłyneło 220 mln zł to cena/wk nie wynosiła by nawet 1 a wynosi obecnie 11. Ten ich majątek jest tak wirtualny jak i sama spółka jest wirtualna, dlatego ma takie wzrosty.
  • Ip 31.6.159 Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Oj brakowalo mi tego bełkotu. Chyba za duzo miodowego i zielonego poszło. :)
    Zastanawia mnie skoro taki śmieć to dlaczego Fund siedzi 24/7 od 8 miesiecy?
    Qurcze a te umowy w USA z tysiącami lekarzy to najbardziej wirtualne co koleżko.
    Ostatnio pisales ze c/wk nie ma znaczenia i podales kilka przykładów. Padam. Ilu was pisze z tego IP. Musicie w koncu konsultowac swoje wpisy bo wychodzi na to ze sami sobie zaprzeczacie.
    Co nie zmienia faktu ze dawac nizej kurs ....ci co znaja wartosc spoki wiedza co robic
  • Re: Ip 31.6.159 Autor: ~Marks [89.174.204.*]
    IP 31.6.159.* kolo jest totalnie niewiarygodny. Na Poltregu raz pisze że to balon, a za 2 tygodnie pisze, że za chwilę będzie tu 150 ( przy kursie 54zl) lub ogłasza akcjonariuszy bogaczami. Podejrzewam nawet rozdwojenie jaźni.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Nikolas [62.197.144.*]
    Przecież tu nie trzeba na nic naganiac bedzie 14 zl pozniej sztuczna podbitka pod wyniki i wywalanie kolo 16.
    A wy dalej sobie słodzicie. Nie kupowac tylko czekac na 14zl nie jechac pod prad tylko z pradem
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~316159 [31.6.159.*]
    Dnia 2023-03-26 o godz. 19:01 ~Nikolas napisał(a):
    > Przecież tu nie trzeba na nic naganiac bedzie 14 zl pozniej sztuczna podbitka pod wyniki i wywalanie kolo 16.
    > > A wy dalej sobie słodzicie. Nie kupowac tylko czekac na 14zl nie jechac pod prad tylko z pradem

potwierdzam będzie dużo niżej,
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~dejw [176.221.120.*]
    Najpierw, żeby zaprzeczyć, że jestem naganiaczem odpowiem Ci w krótki sposób. Nie kupuj akcji MDG. Daruj sobie i nie marnuj czasu. Wróć jak cwk będzie 1 i wtedy sobie kupisz. A teraz idź odrabiać lekcje.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Podpis [37.248.213.*]
    Więc dlaczego ciągle spada
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~technik [143.244.44.*]
    Nie będzie 14 zł już nigdy.

Ci co się wysypali i teraz nie kupią będą łykać po 21-22 i wyżej

pozdro
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Nikolas [62.197.144.*]
    Technik patrzac na twoje ostatnie wskazania ktore byly dokladnie 0% trafne to na pewno bedzie 14 a nawet nizej. I to do swiat.
    Czekaj, czekaj. Jeszcze sam będziesz łykał powyżej 20
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~xd [31.6.159.*]
    Dnia 2023-03-26 o godz. 20:31 ~Podpis napisał(a):
    > Więc dlaczego ciągle spada

no własnie
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Brawo!
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~bankier [188.146.134.*]
    Szacun.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Informator [31.0.62.*]
    Cierpliwości tylko a będziecie bogaci
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~bankier [188.146.134.*]
    Oj
    Oj, oj…
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~ByndzieGruboooo [5.173.170.*]
    Ojojoj
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [46.204.4.*]
    Tak dla przypomnienia.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Zenek [5.173.96.*]
    Cierpliwości...
    Bardzo ładnie, powoli, spokojnie i konsekwentnie, nie przegrzewając wskaźników
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~bankier [188.146.192.*]
    Jw
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Jaro [188.146.204.*]
    Bardzo ciekawe podsumowanie. Właśnie przyglądam się spółce i faktycznie widzę tu bardzo duży potencjał. Nie ukrywam, że mnie zainteresowało. Płynność na walorze jest i bardzo ładny wykres. Dodałem do obserwowanych choć widzę, że to dobry moment na wejście. Ciężki walor inwestorzy? Podpowie ktoś?
    Po wejściu do sWIGu nieco cięższy, ale też i bardziej przewidywalny. Zakupy insiderów jasno pokazują kierunek i dają poczucie pewnej poduchy. Idziemy w trendzie i realizujemy plaany, a perspektywy tutaj są rozciągnięte na 2-3 lata. Polecam, acz nie naganiam :)
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Jaro [46.204.4.*]
    Zauważyłem perspektywę. Tym bardziej mi się podoba. Dużo dobrych wiadomości poczytałem. W sWig80 od niedawna, jak walor wchodzi do indeksu i dołują to będzie dobrze. Ktoś zbiera namiętnie. Wziąłem pierwszy pakiet. Witam na pokładzie. To teraz jeszcze napiszcie jakie są tutaj zagrożenia albo trupy w szafie.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [46.204.4.*]
    Trupów w szafie tu już nie ma. Od czasu jak wszedł Biofund, to mamy tu nowe rozdanie i zarząd się stara. Polecam spółkę na long. Sam jestem tu już bardzo długo.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Pytanie [212.244.241.*]
    Dawno temu zacząłeś kupować - po 200 -100 - 50 zł jak zaczynałeś? Cierpliwie czekałeś na poprawę sytuacji? Szacun za wytrzymanie presji jak akcje tak mocno spadały - szczególnie z ok 350 zł
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~TezNaHaku [188.147.64.*]
    Pierwszy zakup 5 lat temu w okolicach 110. Sprzedałem po 140-150. Następne wejście po 20 jak miał inwestować pan Brzoska. Ale tez sprzedałem, choć niewiele wtedy zarobiłem. Zostałem na haku z małym pakietem po 20 i jak spadało to dokupiłem pare akcji po 10zl. Najwiecej dobrałem w dołku 5,5-8. Teraz mój nick brzmi przewrotnie, bo na haku już nie wiszę ale przypomina mi o błędach, które kiedyś popełniłem i które mnie wiele nauczyły. MDG i rynek biotech, znam bardzo dobrze i wiem jaki mają potencjał dlatego nie bałem się inwestować. Dla mnie MDG to long na co najmniej 2-3 lata.
  • TezNaHaku Autor: ~Piracik33 [45.134.212.*]
    Bardzo dobra inwestycja na long . Ja osobiście mam plan inwestycji 3q2024 bo wtedy juz powinny byc bardzo dobre wyniki z umow ktore maja byc podpisane w 3 i 4 q 2023r. Ale oczywiscie 20% zostawie jako mega lokata inwestycyjna dla córki:):):)
  • Re: TezNaHaku Autor: ~TezNaHaku [188.147.64.*]
    No to pare lat przed nami. Pozdro dla akcjonariuszy
  • Re: TezNaHaku Autor: ~PannaNikosia [91.236.137.*]
    Ja zostawię 200 sztuk dla Nikosia i wcisnę mu po 400 każdym otworem
  • Re: TezNaHaku Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Nie wiem jaki jest sens jakiejkolwiek polemiki z tym czymś. Ignorować niech sobie popisze sam z soba. Każdy akcjonariusz zna potencjał spółki i wie co ma robić.
  • Re: TezNaHaku Autor: ~Roni [188.147.76.*]
    Ja nie czytam tych wpisów naganiaczy. Tylko patrzę na wykres. Poczytałem o spółce i kupiłem pakiet i jeszcze dokupię. Bardzo ciekawy post z podsumowaniem. Przyglądam się spółeczce i widzę spore zainteresowanie. Będzie gucio
  • Re: TezNaHaku Autor: ~Krycha [37.30.114.*]
    Dzisiaj kupione pierwsze akcje. Udało się tanio. Yes, yes, yes… Witam akcjonariuszy.
  • Re: TezNaHaku Autor: ~Krycha [37.30.114.*]
    Ale miałam farta. A tu takie info dzisiaj . Yes, yes, yes ….
  • Re: TezNaHaku Autor: ~bankier [188.146.200.*]
    To już niedługo.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Nowy [188.146.196.*]
    Mnie tez zaciekawiła. Obserwuje od tygodnia. Tez dzisiaj kupiłem pare akcji. Czasem tylko, dziwnie tutaj wyglada arkusz zleceń.
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Aln [87.205.52.*]
    W jakim sensie dziwnie?
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~Nowy [188.146.196.*]
    Raz jest pusty z prawej raz z lewej i tak potrafi się zmienić w kilka chwil kilka razy. Tak jakby ktoś sterował. Ja dopiero od tygodnia tu jestem. Może tu tak zawsze było?
  • Re: MDG - Do przemyślenia… Autor: ~ATH [46.134.107.*]
    Boty....algorytmy....złodzieje jednym słowem....
[x]
MEDICALG -5,51% 30,00 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.