• Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.158.*]
    Blue Tax Group to trzydziesta pierwsza spółka, która zadebiutowała na New Connect. Z emisji 20 mln akcji spółka pozyskała 4 mln zł.

Debiut był udany, na otwarciu kurs wzrósł o 20% do 25 gr. W dniu dzisiejszym cena za akcję wynosi 18 gr. Jak na niekorzystną koniunkturę, notowania Blue Tax Group trzymają się na bardzo dobrym poziomie - spadek o 10% w stosunku do ceny emisyjnej.

Trochę statystyki:
    - Free Float: 28%
    - Liczba wszystkich akcji: 70,388,888 akcji
    - aktualna kapitalizacja - 12,7 mln zł
    - C/Z - 75
    - C/WK - 2,77

Co mi się podoba w Blue Tax Group:

1. Działalność.
    Doradztwo finansowo-podatkowe. Usługi na które zawsze jest popyt bez względu na koniunkturę. W ostatnich latach znaczenie tego typu usług wzrosło.

2. Strategia.
    Blue Tax Group buduje pierwszą w Polsce sieć franczyzową obsługującą przedsiębiorców w postaci centrów składających się z biur rachunkowych, biur obsługi finansowej i prawnej oraz kancelarie podatkowe. Do końca roku w ramach sieci planuje się pozyskać 100 partnerów. Rynek jest bardzo rozdrobniony w tej branży, dlatego też widzę duże możliwości szybkiego rozwoju grupy.

3. Prognozy finansowe.
    Firma w bieżącym roku planuje osiągnąć przychody na poziomie 3 mln zł i zysk netto w wysokości 1 mln zł. w 2009 roku przychody mają zwiekszyć się do 7,1 mln zł, a zysk netto do 2,8 mln zł, a w kolejnym roku odpowiednio 10 mln zł i 4,7 mln zł.

4. Wyniki za IQ2008.
    Spółka według wstępnych wyliczeń osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 654 tys. złotych netto, co stanowi wzrost o 237 % w porównaniu z przychodami do analogicznego okresu roku ubiegłego. Zysk netto po opodatkowaniu wyniósł 203 tys. złotych, co stanowi wzrost o 400 % w stosunku do zysku osiągniętego w analogicznym okresie roku ubiegłego. Zysk EBITD wynosi 342 tys. złotych (zysk bez amortyzacji, podatku dochodowego i kosztów finansowych) natomiast zysk na sprzedaży wynosi 239 tys. złotych. Rentowność na sprzedaży wyniosła 36 %.

5. Kapitalizacja.
    Obecnie kapitalizacja rynkowa cały czas odzwierciedla wysokie oczekiwania rynku co do przyszłego szybkiego rozwoju Spółki. Jeżeli BTG uda się osiągnąć zakładany zysk w bieżacym roku to przy obecnej wycenie wskaźnik C/Z spadnie do 12,7. W kolejnych latach wyniesie odpowiednio 4,5 i 2,7.

6. Spółka w stylu Buffetta.
    Warren Bufett w swoim portfelu miał przez lata H&R Block, która świadczyła podobne usługi w USA.

Co sądzicie o Blue Tax Group?

Wiecej o BTG znajdziecie tutaj
    http://bluetax.pl
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.178.*]
    przepraszam tych którzy poczuli się urażeni moimi głupimi wypowiedziami ale byłem zły że nie chcecie mi pomóc ale wiem że słusznie postąpiłem wykorzystując was aby dokupić po 010gr a tym samym moja średnia jest 014gr to nie znaczy że mam zamiar sprzedać po takiej cenie mam czas i mogę sobie pozwolić aby tu zostać dłużej i tak jak obiecałem doprowadzę do 1zł gdy mi pomożecie ale nie do końca roku tylko do lutego przyszłego wyłączam się z dyskusji bo wiem że obrzucicie mie błotem pozdrowienia dla wytrwałych .
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~sledzik007 [213.158.197.*]
    Ja ci pomoga nie sprzedając swoich akcji."wykorzystując was" wykorzystałeś ludzi którzy sie wystraszyli i sprzedali akcje lub tych co potrzebowali kasy w złym momencie.Pytanie Jak ty chcesz to zrobić aby w 4 miesiące zrobić z tego 1 zł?
    obecny krach który nikomu nie przepuścił daje szanse zakupów za grosze spółki które liczą się w bilansach i mają dobra do spieniężenia grunty zabudowania i są w 90% w jednym reku jak wiesz niewiele akcji jest tu w obrocie i właśnie ta spółka spełnia te kryteria aby dać szanse odrobienia strat poniesionych wyniku krachu i ten rynek NC będzie zadziwiał potężnymi wzrostami i niema dziwoty że tu wzrosty będą po 100% w dwa dni
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~sledzik007 [213.158.196.*]
    W szybkie odrobienie strat to ci uwieże bo bluetax ma dobrą perspektywę a poważne zyski powinny być od drugiego kwartału kiedy już placówki zaczną zarabiać.Pytanie jest takie że kiedy to będzie rosną (sądze że po wyborach w usa).Narazie cześć inwestorów powinna nie włączać notowań bo doprowadza ich to do skrajnych decyzji na których skorzystasz .
    jak zapewne wiesz przez długi czas skutecznie broniłem 018 gr ale gdy się przyznałem że kończy mi się kasa skutecznie tłum przestraszonych inwestorów przerwał tamę ale wiesz charakterystycznymi cechami uczuć tłumu są wielka prostota i wielka przesada i z jednej krańcowości zbyt szybko przerzuca w drugą i możemy to wykorzystać gdy teraz będą się miotać nie dziw się że tu będą cuda pozdrowienia kończę na dziś
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~krzystob [83.11.62.*]
    Panie coleman na wątku dotyczącym 0,05 gr pisałem, że 1 gr jest niepodzielny i nie może być ceny 0,05 gr, wiem ma Pan na myśli 18 g, a Pan pisze 018 gr. Prawidłowo powinno być 0,18 zł lub 18 gr nie inaczej. Więcej juz sie nie wymądrzał, bo znowu znajdzie sie jakić oszołom typu zdezorientowany i wyzywać mnie będzie od prostaka, choć to z niego wychodzi prostactwo. Na dodatek wciskał, że ja to jakis arek bo IP to samo. Z drugiej zaś strony Panskie postępowanie jest żenujące z tym nagadywaniem raz na kupowanie, a później na sprzedaż, po to aby tylko tanej kupić i drożej sprzedać.
    Krzysztob - nie musisz sie czepiać groszy bo wszyscy wiedzą o co chodzi ,przecież nie podzielisz grosza.Fakt coleman naganiał bo to prawda ale każdy to może robić,nie czysta zagrywka no ale ci z tfi to niby nie naganiacze też dają rekomendacje bez pokrycie.Dobrym przykładem było jak pól roku temu zarzekano że nie będzie kryzysu w budowlance i co jest.Teraz czy colman daje rekomendacje czy nagania.Sam wiem że bluetax jest warty ty co colmamnn mówi ale w perspektywie czasu
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.208.*]
    panie krzystob jeśli tu ktoś zagląda to znaczy że ma lub chce mieć i powinien współpracować aby osiągnąć cel a że po drodze odpadną słabsi to normalna rzecz zapraszam i czekam na propozycje jak z muła zrobić konia
    mam pomysł ale szczegóły jutro
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~gambit13 [79.190.106.*]
    Na ile znam filozofie inwestowania Buffeta, to ta spółka sie w ogóle nie kwalifikuje do kupna, według kryteriów, które przyjmuje w ocenie spółki. Podobny profil działalności jednej ze spółek w portfelu Berkshire, to jeszcze nie powód. Równie dobrze mogę powiedzieć, żeby kupować akcje Hoop, bo Buffet ma Coca colę.
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~Soros [89.101.130.*]
    Jak wyliczylem potrzeba ok. 235,000zl by dzwignac kurs na 0.20.
    Zeby kupic 2 mln akcji bluetaxa wystarczy 350,000zl. Sredni zakup bylby po 0.185 za akcje a kurs skoczylby na 0.30zl.
    Takze potrzebny jest duzy inwestor zeby dzwignac tego mula.
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.132.*]
    Soros wystarczy ciągle wmawiać że muł jest koniem aż w to uwierzą prosto a skutecznie
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~as [79.78.169.*]
    ciekawe co jest ten papier kisi sie nawet niedrgnie.
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~swój chłop [10.15.2.*]
    Nowa galeria na stronie BTG w zakładce franczyza
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~aaa [193.151.48.*]
    to może powinni projektowac strony www???full profesjonal
    jak sobie nie radzą z dotacjami??
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.131.*]
    ciekawe co ten muł nam wykręci
    Bez zdjęcia 204 tyś po 20 gr i miliona po 32 ( kory latał często na 20 nic nie zrobimy ale jak ktoś by miał taki kapitał kontrolowal by zasięg wzrostów.Ja widzicie na kupnie są po 10 i 9 gr ,nie che wróżyć ale patrząc na to to zabaczym 8,9 groszy .Ten co teraz kuupi zarobi krocie no ale trzeba trzeźwo myśleć.
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.158.*]
    po takiej przecenie ogólne zniechęcenie narasta do momentu gdy nikt nie chce mieć już żadnych akcji wzrosty który następują traktowane są z nieufnością i niewiarą w jego trwałość stąd to wywalanie po 12gr
  • Re: Spółka w stylu Buffetta Autor: ~coleman [83.26.137.*]
    i oto mamy winowajce co sypał 12gr zdjęte i wrota otwarte do dalszych wzrostów
[x]
BELEAF -0,50% 3,98 2025-10-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.