• Espi kupno akcji ... Autor: ~Jw [95.40.70.*]
    http://biznes.pap.pl/pl/news/simple/info/44923906
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~kos [95.171.113.*]
    kupili ponad 21 mln akcji, będzie jazda
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~trewq [79.191.195.*]
    Też mi się wydaję, że tu jeszcze może być jazda...
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Jw [95.40.70.*]
    Niżej nie będzie trzeba brać na S
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Frankie [89.64.76.*]
    Zaiste, załadował pod czubek nosa. Człowiek, który wie i decyduje co się będzie wkrótce działo w spółce. Odliczanie do ESPI i jazdaa w kosmos
    Kupił akcje od Carom. Nie ma innej opcji. Następny tydzień będzie bardzo ciekawy
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~geniuszzła [80.55.44.*]
    Nic tylko brać kredyt i PKC Panowie w poniedziałek.

Niestety to tylko przerzutki.
    Pewnie Carom nie chce sobie strat robić.

Wydoili ze Spółki nieruchomość. Upchali im AQT które zawiesili, a teraz pozbyli się devo na jakiegoś słupa.

I to jest w tym piękne... Carom wziął nieruchomość i gotówkę a dał nic nie warte akcje aqt.
    Tu pieniądze znajdziecie jak świnia niebo.

A wynalazek dobry w akcjonariacie. Niby taka ładna amerykańska firma a satis prawie na -5 gr ma wartość.

Niestety wartość księgowa Devo już niedługo 2-3 gr nie przekroczy
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Makler [83.18.229.*]
    Witam
    Jak myślisz czemu aqt zawiesili
    Tutaj jest coś na rzeczy
    Ale mogę się mylić
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~40883 [5.173.204.*]
    Jedno jest pewne. Żadnych ładowarek tu nie będzie ani domków. Coś kombinują ale co to nie wiem. Przypuszczam ze będzie jakiś rajd spekulacyjny pod fakowe info. Szkoda. Do końca w nich wierzyłem. Czuje się oszukany.
    A ja myślę, że Carom blokował te ładowarki i stąd to wszystko. Wycofali się po dżentelmeńsku z Aquatech i Devoran. Sądzę, że teraz będzie droga otwarta. Przecież te akcje kupił fundusz powiązany z insiderem, głównym decydentem w spółce. Chyba wie co zrobił ładując sporą kasę za 30% udziałów w spółce. Szykujcie się na grube info i rajd roku. Carom był kulą u nogi i nie wiem czy nie był obiektem zainteresowania prokuratury w związku ze spekulacjami sprzed 2 lat
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Yuta [104.28.45.*]
    Sądzę, że Dev i Aqt zrobią coś razem i do tego się przygotowują. Nie wiem po co zawiesili ale to nie przypadek. Połączenia kapitałowe, połączenia w organach spółki. Tu mysi być jakiś wspólny plan.
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Jan [5.173.196.*]
    Może,może.Tu decyduje ktoś inteligentny inaczej.Dopóki ma dużo akcji robi co chce.
    Ok. Trzymajmy się faktów. Prezes spółki Devoran kupił 30% akcji spółki po 10 gr. Takie są fakty. Resztę sobie wywnioskujcie.
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Elon [104.28.45.*]
    Może to dobry moment, żeby dokupić AQT?
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Obiektywny [5.173.204.*]
    Kupił, sprzedał mieli 4 mln i co kupili akcje? Co oni chcą budować? Kreatywna księgowość i nic więcej. W poniedziałek wywalam bo to są kpiny z ludzi.
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Elektryki [83.8.72.*]
    Widać od razu który tu po wpisach bez akcji hahaha
    Raczej wisi bardzo wysoko, czuje się oszukany i pluje na spółkę
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Piotr [5.184.108.*]
    Nie mogli kupić akcji za pieniądze devo.Przecież kupiła papiery amerykańska spółka .A że prezes za tym stoi to nie znaczy że tak sobie przetransferował kasę.
    Oczywiście, wszystko zapowiada się bardzo interesująco. W dalszym ciągu przypominam, że spółka ma do dyspozycji ok. 8 mln. Czekamy na nowe informacje że spółki
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~czytniki [188.146.113.*]
    Jakie 8 mln... Skąd ?

Pokaż mi te 8 mln w gotówce które mają.

A jakby akcje miały pójść po 10 gr to by wzięli z rynku.
    Transakcja bezgotówkowa poszła za jakieś pseudo potrącenia.

Prezes głupi? Z rynku nie brał po 6 gr a zapakował po 10 ?
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Obiektywny [5.173.204.*]
    Dokładnie
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Jan [5.173.128.*]
    No i jeszcze musi na tym zarobić.
    Kapitał własny 4.6 mln + 3.4 mln (środki finansowe, które im zostały że sprzedaży spółki zależnej). Razem - 8 mln
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Jan [5.173.128.*]
    To już coś.
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Hossannna [83.8.72.*]
    Niech dadzą ESPI a będzie fiestttaaa
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~geniuszzła [80.55.44.*]
    Jak można być takim nieukiem i udzielać się na forum

Jeszcze broń Boże ktoś się zasugeruje twoimi wypocinami.

Ty nawet nie wiesz co to jest kapitał własny (już Cie ubiegnę bo czytając to od razu odpalasz wikipedię) ty tego nie rozumiesz

Wytłumaczę Ci to jak krowie....
    Wepchali wam ok. 20mln akcji średnio po 11 gr.

Nie zrobią nic ( o ile cokolwiek zrobią) dopóki nie oddacie im ich po 5-7 gr.

Najgorszy fakt to, że nie mają za co cokolwiek zrobić

Tu by musiała pójść emisja 100 mln akcji

Nikt tu nie pisze o gotówce. Przy udzielaniu kredytu inwestycyjnego jest to jedno z podstawowych zabezpieczeń, które decyduje o jego wysokości.

Kapitał własny pełni ważną funkcję w przedsiębiorstwie. Będąc podstawowym źródłem finansowania pozostającym bezterminowo do jego dyspozycji, stanowi jednocześnie zabezpieczenie dla aktualnych i potencjalnych wierzycieli. Stąd też wielkość kapitałów.
    własnych powinna kształtować się na poziomie umożliwiającym działalność inwestycyjną, podjęcie prac rozwojowych bądź zaciągnięcie kredytu.

Mądralo z Pcimia
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Brrrryyyyy [83.8.72.*]
    I długo nad tym myślałeś geniuszu ? Skąd się biorą taki paskudy ? Jak rodzina wytrzymuje z takim pedofilem wiedzy
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Frankie [188.146.112.*]
    Zmień wisielcu spółkę a nie plujesz na lewo i prawo pod różnymi nickami. Specjalista od zakupu na górce i wtapiania rodzinnych oszczędności. Ha, ha. Tylko to ci zostało i dobrze
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Frankie [188.146.112.*]
    Książkowy typ inwestora.Kupił powyżej 20 groszy, kisił rok i sprzedał po 7 groszy. 3/4 forsy odpłynęło. Czuje się oszukany (w pewnym sensie zrozumiałe po tych wszystkich fake informacjach i planach zarządu) Zostało mu jedynie opluwanie spółki i jedyna opcja, kurs zejdzie do 7 groszy i nasz biedak akcje odkupi w podwójnym sensie, naprawi swój błąd. Obraża wszystkich i wszystko wypierając swoją też winę, winę chciwości i pazerności. Typowy przykład jakich pełno na wielu spółkach, szczególnie NC. A tu pyk, Devoran rośnie i będzie rósł, taka karma. 7 groszy być może już nigdy nie będzie a tego pana pozbędziemy się z forum jak trafi na terapię.
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~hahahhahahah [83.8.72.*]
    Franek znajdź głupszego od siebie wtedy pogadamy
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~Jw [95.40.70.*]
    https://www.money.pl/fundusze/nadchodzi-fala-renowacji-duze-pieniadze-do-wziecia-6879854082365569v.html
    Tylko na tyle cię stać wytłumaczył ci jak rozkręca biznes powinieneś podziękować
  • Re: Espi kupno akcji ... Autor: ~czytniki [188.146.113.*]
    Jezu świry...

Głupi głupszego szuka.

Napiszę raz jeszcze nawet mi Cię nie szkoda.

Poczekaj 2 tygodnie a będziesz mieć odpał w gaciach
[x]
ENERGY 4,55% 0,12 2025-11-07 15:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.