Strzelam że dużo nie wpadnie przy premierze, najwyżej z milion na pokrycie kosztów jesli mieli je wcześniej przed przeniesieniem, ale może być spora dywidenda z Slitherine PL w 2024.
Gra niestety nie zapowiada się specjalnie dobrze i raczej nie liczyłbym na spektakularny sukces. Nawet znana marka nie będzie wstanie tego uratować, jeżeli nie będzie nic oryginalnego w rozgrywce. A zapowiada się, że będzie to zwykły klon Commandosów. Po sukcesie Silent Tactics była moda na skradanki w rzucie izometrycznym, ale ta moda przemineła i klientela się wypaliła, dostając ciągle te same nudne odgrzewane kotlety. Nawet wprowadzające nowe mechaniki gry typu War Mongrels czy Serial Cleaners odniosły spektakularne porażki. A po gameplayu ze Stargate'a wynika że tam jest jeszcze większa bieda. Rozgrywka jest do bólu powtarzalna i nudna. Bardzo mało ludzi będzie chciało w to grać. Znana marka sprawi tylko że będzie większy hejt, bo dużo ludzi kupi, bo to Stargate i zwróci z negatywnym komentarzem.
Tak potwierdzam. Moja opinia jest oparta na tym co widziałem i widzę. Nie wszyscy muszą się z tą opinią zgadzać. Natomiast przestrzegam, przed opiniami opartymi o marzenia i pobożne życzenia. Jak zobaczę wspaniały gameplay to zmienię zdanie i chętnie kupię grę, bo jestem zapalonym graczem. Jak na razie nie widzę nic ciekawego w tej grze poza marką Stargate.
I wcale nie życzę CFG źle. Wręcz przeciwnie. Krytykuje to co widzę, bo chciałbym by się ogarneli i poprawili jakość swoich gier.