Dlaczego uważam, że raport za 2022 nie jest zły, wpływa na to kilka czynników
1. Zmniejszenie zadłużenia
Spółka w 2022 spłaciła ponad 400tys zł z tutułu pożyczek - (C.II.4)
Pozostała kwota zadłużenia spółki w postaci pożyczek (B.II.A) to zaledwie 900zł w porównaniu do ponad 430k w 2021.
2. Spółka prowadzi inwestycje
(A.II.4) - strata w postaci 340k wskazuje, że spółka zainwestowała pieniądze w jakiś projekt, co z tego wyjdzie, pewnie zobaczymy.
Możliwe:
(8. INFORMACJE NA TEMAT AKTYWNOŚCI W ZAKRESIE INICJATYW NASTAWIONYCH NA WPROWADZENIE ROZWIĄZAŃ INNOWACYJNYCH W PRZEDSIĘBIORSTWACH - W OBSZARZE ROZWOJU PROWADZONEJ DZIAŁALNOŚCI )
Apka do nawadniania pól - współpraca z APANET S.A., w planach kupno ujęcia źródła wody.
3. (A.II.3) - spółka zapewne zaczyna zarabiać już ze sklepu internetowego (e-deszczowka) - kwota śmieszna, fakt, nie podoba mi się, że jest to kooperacja z Devoranem, a spółka mogłaby bez problemu samemu sobie taki sklep stworzyći w nim sprzedawać, aczkolwiek to pozostawiam do oceny samemu, pamiętajmy, że zysk tutaj to tylko marża z udziałów w sklepie, sama spółka zaś zarabia bezpośrednio na sprzedaży produktów do w/w sklepu.
4. Zyski z kontraktów o których mowa w (3.6 . Komentarz do wyników) - 1.250M - które wpadną na 2023.
Fakt - jest zamieszanie wraz z zawieszeniem notowań - zobaczymy co z tego wyniknie, czas pokaże
Ja tam już podziękowałem za kiszenie na tej spółce. Niech tylko jednemu się odwiedzi albo znajdzie okazję inwestycyjna i puści pkc to zobaczymy 1.5 PLN. Zbyt duże ryzyko na siedzenie w tym kurniku
Poza tym, prezes buja się po GreenEvo, a nie jakiś Bahamach, jak tu pisano. Raport miał być tragedią, a nie jest. Firma sprzedaje i produkuje, ogranicza koszty, na LIbtez widać ruch. Ustawa dotycząca gminnych szamb się rozkręca. Spółka próbuje wybielić negatywny sentyment po Babinie. Widocznie zawieszenie również jest chwilowe.
Na minus jednak również podchodzi brak notowań dla serii D, ale może to ma jakieś znaczenie dla wstrzymania przejęcia kontroli nad spółką. Kolejne lata należą do AQT.
Ogromny sukces :) dwie-trzy osoby które produkują oczyszczalnię na pewno podbiją rynek :) ciekawe kiedy oddadzą im pieniądze za sprzedaż hali z nawiązką :)