• Bluetax - I co Wy na to? Autor: tadek997 [10.15.2.*]
    Co myślicie teraz po takiej zwale ??
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~mati [78.88.183.*]
    nie ma co się dziwić skoro wszystko leci na ryj, ciekawe tylko ile to jeszcze potrwa
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~coleman [83.26.206.*]
    żal mi tych którzy sprzedali z stratą bo widać że nie ma chętnych do sprzedania po 013 obstawiam jutro otwarcie na 015
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: tadek997 [10.15.2.*]
    Jutro nie ma sesji
    też już głupieje na tej giełdzie i nie wiem co pisze
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~adam34t [83.25.250.*]
    Panie coleman masz pan szanse zamilczeć, teraz to 20 gr jest w sferze marzeń a o zapowiadanej złotówce zapomnieć należy na długie lata. Przestań sie wreszcie podniecać i naganiac bo to nic nie da, należy liczyć straty i liczyć ze za pare lat będzie dobrze.
    tak adam34t moja moja wina
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~roman [83.27.229.*]
    w chwili obecnej C/Z juz 6,30 , C/WK 1,77 i co wy na to

Ten spadek spowodwał jeden gośc który ma dwa konta maklerskie, to jest takie proste.
    Mam nadzeję że kiedyś ktoś go złapie i pozbędzie się całego pakietu którym gra, z tego co widac to ma około 500.000 papierów.
    Jak wystawiłem wczoraj zakup wiekszego pakietu to spanikował i uciekł, może uda się jednak go złapać. Może ktos pomoże mi to zrobić bo to będzie z korzyścią dla nas.
    Zobaczcie że jeśli nie ma innych zleceń kupna niż jego to szybko jest obniżka na pakiecie sprzedaży, to taki proste i naiwne. On jeszcze nie osiągnął swojego celu, ma obniżyć kurs do takiego pozimu aby łatwo było mu sprzedać cały pakiet z zyskiem np. 20-30 %, a to przy takiej niskiej cenie juz nie będzie takie trudne, jeszcze chwilę i będzie poniżej wartości księgowej. Kosztami jego są tylko prowizje, bo jest sprzedającym i kupującym. Niesty nasz nadzór nie zajmuje się jeszcze takimi przekrętami, choć mam nadzieję że kiedyś za to będą ścigać, choć zasatanawiałbym się czy aby nie zrobić "donosu" , w USA jest to karalne, u nas też są przepisy ale jestem ciekaw czy możliwe do zasatosowania.

Niestety nasz akcjonariat jest do d..., i się daje tak robić w jajo .
    Ja mam trochę akcji BTG i nie mam zamiaru ich sprzedawac długo ale nie pzwólmy też aby ktoś na tych akcjach tak spekulował, zapraszam do dyskusji.
    Apropo dotacji to ddecyzja będzie na pewno jeszcze w październiku ( nie jak ktoś napisał do 4 grudnia), sam to sprawdzałem w PARP-e konkurs ten zakończył sie 30 września, są jedynie tylko już procedury związane z papierologią.

• Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~krzystob [213.158.196.*]
    Przyznam szczerze ze nie zrozumiałem opisywanego przez ciebie przekrętu niby kogoś tam i skąd ta wiedza ze ten ktoś gra na dwa rachunki. Tez mam sporo akcji i to kupionych duzo ponad 20 gr, wiem ze zarobie natych akcjach, ale jednak boli jak kurs zwija sie coraz niżej, a kasy na dokupienie brak.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~roman [83.27.226.*]
    Sposób jest taki:

Ustawiam sprzedaż na jednym rachunku np. na 0,14

na drugim rachunku zakup na 0,13

Jeśli widzę że są tylko moje zlecenia ( zazwyczaj jest po kilka szt.) to robie obniżke na rachunku sprzedazy do 0,13 i kupuję od siebie po 0,13.
    Sprzedający oczywiście stracił 1 gr na sprzedaży lecz kupujący zarobił przy założeniu że kurs spadł do 0,13. Bilasn jest na zero ale kurs spadł o 1 gr, a jedynymi kosztami są oprowizje. Podałem przykład na 0,14 i 0 ,13 ale z tego co obserwuję to tak się najprawdopodobniej działo od poziomu 0,25 ktoś systematycznie obniża kurs, owszem mogą sie pojawić ini gracze ale jak ich brakuje to łatwo idzie. A że mozna tosprawdzić to jest pewne wystarczy że nadzór sprawidzi sprzedajacyh i kupujacyh ( powtarzające się te same konta w traqnsakcjach kupna i sprzedaży)
    O tyn uczą podręczniki, to jest tzw. zmowa cenowa, dotyczy nie tylko akcji ale i handlu ogółem.
    Jest owszem ryzyko że ktos go wydyma kupując ten pakiet którym gra, np. wykupi na niskim poziomie jego akcje i wtedy ma stratę nie do odrobienia.

to jakie masz propozycje?
    jeszcze jedno, nikt rozsądny nie sprzedaje akcji z taką stratą, Przeciez w BTG nie ma funduszy które muszą to robić. Logika jest tylko taka ja podałem wcześniej, nie ma innej możliwości. Przy okazji owszem mogą sie pokazac panikarze którzy sie przyłączają ze stratą dla siebie ale myślę że jest ich garstka. BTG jest spółką która ma perspektywy i juz nawet fundameny ( C/WK 1,77) i to się powinno przekładać na kurs a nie spekulacja. Mam nadzeje że ktoś sam wpadnie w swoje sidła. Pozimom ponad 0,30 wtym roku moim zdaniem jest pewny.
    wystarczy tylko mała ilość kasy aby go wydymać, ustawiać się należy w atrakcyjnej cenie ( nie wiem 0,12, 0,13) tak aby miał kogoś na kupnie. Należy niestety obserwować, zobacz jeśli się uda to kupić po niskiej cenie, to może pomóc pozbyć sie tego lub tych grających na obniżkę. Oceniam że kupowiali też na poziomie 0,25 i jeżeli odkupić po 0 ,12 to nasza średnia cena się obniży a oni zostaną bez akcji i ze stratą.
    Chodzi o to aby był obrót na akacjach, coś tam mogę na to przeznaczyć ale sam tego nie udzwignę.
    Na naszej giełdzie takie przekręty to normalka, niestety nikt się tym nie zainteresuje jeżeli nie ma donosu do KNF. A i wtedy jest na to niewielka szansa.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~korba [87.207.138.*]
    A co myślicie o podbiciu kursu czysto spekulacyjnie przed bodajże lutym, kiedy mogą wejść do obrotu zablokowane akcje, tj. ponad 70% wszystkich akcji? Jeżeli główni akcjonariusze myślą o korzystnej sprzedaży, moim zdaniem, powinni zrobić wszystko, żeby wywindować maksymalnie kurs i spokojnie pozbyć się akcji. Obecnie mimo spadku kursu, wydaje mi się, że brak jest paniki, nie pojawiają się sprzedający dużych pakietów akcji. Sprzedaż 1400 akcji po 0,12 zł czy 10000 po 0,13 zł to ilość śmieszna, nie potwierdzająca paniki panującej na szerokim rynku. Sytuacja ta może być potwierdzeniem, że główni akcjonariusze lub ktoś skupują/skupili ogromną część FF. Jeżeli tak jest to kilka pozytywnych inf m.in. o dotacji może spowodować wystrzał bluetaxa, podobny jak mastersa bodaj dwa lata temu. Opadanie kursu obecnie jest denerwujące, zobaczymy co wydarzy się w poniedziałek. Życzę stalowych nerwów i dużo radości z papierka!
    Zablokowane akcje- myślisz chyba o akcjach Fast Finance, bo na BLG nic takiego nie występuje, aczkolwiek bedzie to miało duży wpływ na notowania BLG. Im lepiej bedzie stał FF tym to sie bedzie przekładało na BLG.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: korbagdansk [87.207.138.*]
    Myślałem o BTG. Myliłem się jednak co do skali blokady.
    Umowa zakazu sprzedaży akcji serii B spółki BLUE TAX GROUP S.A. typu "lock-up".

Zarząd BLUE TAX GROUP S.A. informuje, że następujący akcjonariusze Emitenta złożyli zobowiązania w sprawie czasowego wyłączenia zbywalności wszystkich posiadanych dotychczas akcji serii B Spółki BLUE TAX GROUP S.A.: Prezes Zarządu Emitenta - Mirosław Stanisławski oraz Przewodniczący Rady Nadzorczej - Dariusz Wesołowski. Wyżej wymienieni akcjonariusze posiadają razem 25 000 000 (słownie: dwadzieścia pięć milionów) sztuk akcji serii B Emitenta, co stanowi łącznie 35,52 % udziału w kapitale zakładowym oraz 26,1% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu . Akcjonariusze wymienieni powyżej zobowiązali się, iż w okresie dwunastu miesięcy od dnia wprowadzenia akcji Emitenta do obrotu w alternatywnym systemie obrotu nie obciążą, nie zastawią, nie zbędą ani w inny sposób nie przeniosą własności, jak również nie zobowiążą się do dokonania takich czynności, co do całości lub części Akcji, w żaden sposób, na rzecz jakiejkolwiek osoby, chyba że zgodę na taką czynność wyrazi Zarząd Wrocławskiego Domu Maklerskiego z siedzibą we Wrocławiu. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"
    No prosze kiepsko jestem przgotowany, mam sporo akcji siedze od samego początku w akcjach BLG kilka razy juz niemi obruciłem, troche zarobiłem, a późnij postanowiłem skupować. Jednak zacząłem za wcześnie bo skupowałem w przedziale 30-22 gr. Tej informacji nie znałem, mają sporo akcji i strach pomyśleć co sie moze stać jak ci dwaj zapragną spieniężyć swoje akcje, myśle jednak, że to mądrzy ludzie i wiedzą co czynią. W bessie za bezcen nie oddadzą swoich akcji. Ciekawe po ile dostali te akcje.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: korbagdansk [87.207.138.*]
    Jesteśmy w podobnej sytuacji, również mam sporo akcji, niestety ze średnią 0,25zł. Myślę, że ją jeszcze obniżę. Zgadzam się w pełni z Twoją opinią o głównych akcjonariuszach. Nie znalazłem inf o sprzedaży przez nich akcji. Posiadają więc ponad 70% akcji. 20 lub 25mln sztuk było w emisji po 0,20zł cena emisyjna. Lwia część akcji pochodzi z przekształcenia Sp. z o.o. na S.A.. Jeżeli przy obecnym rynku główni akcjonariusze trzymają akcje /część muszą/, ludzie z zarządu kupowali jakieś mniejsze pakiety w granicach nawet 0,30zł to na pewno nie po to by je sprzedać za 0,05zł. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i faktycznie chcą zbudować silną, wiarygodną firmę o znanej marce. Jeśli się to uda to może znajdzie się jakiś większy inwestor zewnętrzny chętny do przejęcia lub spekulacyjnie i fundamentalnie wzrośnie kurs. Zobaczymy.
    Moja średnia to 26 gr, bo jednak większość akcji kupowałem zaraz jak cena spadła poniżej 30 gr, później po fali wyprzedaży kupowałem po 23-22, ale jak widać też za szybko. Teraz mam dylemat czy już kupować i obnizyć sobie średnią cene czy jeszcze poczekać na niższą cene. Biorąc pod uwage fakt, że dwukrotnie już skup dokonywałem za wcześnie, to chyba jeszcze poczekam, bo to nie jest końcówka bessy, to sie jeszcze bedzie kręciło w dół. Czego jestem pewien to tego, że zaczne sprzedawać jak będzie 1 zł i ta cena jest bardzo realna i nie ma nic takiego coby mogło przeszkadzić dojściu do tej ceny, no oczywiście obecna bessa nie pozwoli na to, ale po bessie przyjdzie stagnacja i hossa a ja akcje trzymam do osiągnięcia celu bez względu na okres. Pozdrawiam z Gdyni.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    dlaczego wszyscy mówicie o sprzedaży na 1 złotówce?
    to co dzis nierealne jutro bedzie zwyczajne,
    patrząc na kursy niektórych spółek w 2001-2003 a póżniej 2006-2007 włosy dęba stają
    a co powiecie na 10zł za kilka lat|???
    nie jestem nawiedzony,jesli spółka bedzie sie rozwijac,to przecież zupełnie realne,
    w lutym mieliśmy c/z na poziomie 300,teraz jest coś koło 7
    firma się nieżle rozwija i mysle że założyciele nie spuszczą jej za darmo,
    wiem,wiem wielu jest w takich nastrojach,że pomyslą że mi się w głowie popier.......ło,poza tym bessa,kryzys itd ,itp
    ale giełda ma to do siebie że nie rośnie wiecznie i wiecznie nie spada,za kilka la
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~hk tv [193.151.48.*]
    nieumyślnie wcisnąłem enter
    Ja założyłem sobie taki cel czyli 1 zł i za kilka lat zapewne po tyle sprzedam, ale ci którzy dziś kupują i mają mocne nerwy to przy najbliższej hossie, która pojawi sie zapewne kiedyś tam sprzedadzą dużo drożej, ale to trzeba mieć stalowe nerwy. Pamietam Elkopa notowanego jak dziś na podwójnym fixingu w systemie jednolitego kursu, od tamtych cen wzrosły akcje o tysiące procent. Dużo takich spółek było. 5-10 lat i bedzie powtórka z rozrywki.
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~coleman [83.26.142.*]
    Przepraszam że zabieram głos bo kazaliście mi się zamknąć ale to się więcej nie powtórzy wkurzyłem się powiem co myślę : 1 snujecie teorie spiskową a sami jesteście wszystkiemu winni
    2 trzeba się określić czy się chce wzrostów czy spadków
    3 jeśli wzrostów to gdy ja bronie kursu przy 0,18 nikt mi nie pomaga ale krytykujecie więc tama w końcu musiała pęknąć,konsekwencją jest załamanie kursu
    4 jeśli chce się wzrostów to nie może być tak że żal d... ściska aby kupić o jeden grosz wyżej co w sumie kosztuje koło 20 zł.
    5 trzeba spółkę wypromować ciągle pisząc na forum
    6 jak ja pisze do końca roku jedziemy na 1zł śmiejecie się że to nierealne a teraz powtarzacie jak ma..y
    7jak się chce to wszystko jest realne
    pozdrawiam i życzę 1zł
    własnie lepiej nie pisz juz nic więcej bo było ciebie pełno na każdym wątku i sprawiało to wrażenie że tylko coleman to BLG. Wyglądało na naganianie na wzrosty a takich nikt nie cierpi. Jak masz kase to kupuj i nie gadaj o infach 100% typu, że dotacja jutro itd. bo nic takiego nie stało się a ty wyszadłeś na osobę wiesz jaką....
    Co wy macie z tym BLG ???
    Chyba ma być BTG
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~sledzik007 [213.158.197.*]
    cole an co do punktu 7 to troche masz racji,co o 1zł to podaj jakiś powód według którego bluetax w tym roku ma tyle kosztowac (dziwie sie bo bluetax poniesie koszty utrzymania placówek w szczecinie poznaniu i krakowie no chyba że mówisz o tej spólce co mają wypusci to sie zgodze)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.76.122.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~Adam34t [83.25.199.*]
    Nie wiem jak tam coleman, ale ja za mniej niż 1 zł tego syfka nie sprzedam, jednak zdaje sobie sprawe, że moze to nastaąpić za kilka lat. Colemn to niepoprawny optymista, ale należy też stwierdzić, że on nigdzie nie mówił o 1 zł do końca tego roku.
    A poza tym to niezły syfek z tej spółki, jak rynek spada to leci na pysk podwójnie, jak sie odbija to zero reakcji.
    To co, do 15stego ma być niby otwarcie nowego oddziału?
    To gdzie teraz niby otwierają?
  • Re: Bluetax - I co Wy na to? Autor: ~sledzik007 [213.158.197.*]
    Najpierw poznanań ,listopad szczecin
    Dnia 15 października 2008 roku zostanie w pełni otwarty oddział w Poznaniu przy ul. Wiosny Ludów 2 ( Kupiec Poznański)
    A z tą dotacja to w końcu jak jest? Przez te ploty i szum informacyjny mamy cene 15 gr, a tak ładnie sie zapowiadało.
[x]
BELEAF 0,00% 2,82 2026-05-20 11:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.