Czym wy się kierujecie sprzedając po ogłoszeniu dobrych wyników? Przecież dobre wyniki są 100x ważniejsze od dywidendy. A jakby wyniki były tragiczne ale dywidenda by była to byście wtedy kupowali, prawda? Polska krótkowzroczność.
Inna sprawa, że w ogóle nie widać zainteresowania potencialnych nowych drobnych inwestorów. Widocznie tutejsza spółdzielna na dobre ich zniechęciła do inwestowania tutaj.Przecież na innych spółkach na wiadomość że firma podwoiła zysk i zaczyna on być liczony w setkach milionów to by ten papier z rąk wydzierali.
Fakty pokazuję, że większość woli jakieś pieniądze tu i teraz aniżeli nawet więcej ale w perspektywie przyszłych okresów. Fundamentalnie nic się nie zmieniło. Zaraportowane wyniki za cały 2022 rok potwierdzają znaczący wzrost wartości spółki dla akcjonariuszy (chociażby wzrost zysku/akcję czy wartości księgowej na akcję) a tymczasem akcje są wyprzedawane.
Zrobili kontrast w porównaniu do rokity chca wywołać lekką panikę wśród akcjonariuszy i odebrać trochę akcji. Zobaczymy jak im to wyjdzie i co będzie dalej.
I znów tony papiera przemielą na darmo. Jak im się to opłaca i za jaką kasę jakieś biuro mieli ten papier? Dla moich 20k akcji tak się starają upodlić ten papier? Dla mnie to nie do pomyślenia :))
Ja sprzedałem (3,4). Wierzyłem w spółkę, wierzę dalej, ale otoczka jest bardzo zniechęcająca. Zarobiłem swoje. Glc nie sprzedłem na +10 k teraz jestem -25 k. Strata łączna 35 k. Czasem lepiej realizować mniejszy zysk. To nie jest konkurs o to kto najwyższy % zysku będzie miał, tylko realny zysk,. Szkoda mi bardzo, ale nie dla mnie taka polityka grubasów.
Pytanie co kto woli, ja bym sobie nie darował gdybym wyskoczył z Exola przed zdyskontowaniem w cenie tych wielkich inwestycji jakie prowadzą. A do tego moim zdaniem daleka droga jeśli chodzi o kurs.
ja mam juz dosc tego gniota, to co mi zostalo ze strata prawie 20% wystawilem po 3,5 ale nikt tego gwna nie chce ruszac. w tej chwili jest tyle ciekawych spolek na giledzie ktore daja zarobic ze trzymanie i czekanie na odbicie zdechlego kota nie ma sensu i jest zwykla strata pieniedzy.
Dnia 2023-04-12 o godz. 11:10 ~nowy napisał(a): > ja mam juz dosc tego gniota, to co mi zostalo ze strata prawie 20% wystawilem po 3,5 ale nikt tego gwna nie chce ruszac. w tej chwili jest tyle ciekawych spolek na giledzie ktore daja zarobic ze trzymanie i czekanie na odbicie zdechlego kota nie ma sensu i jest zwykla strata pieniedzy.