Po tak słabym raporcie rocznym przewiduje spadki. Jakies 2-3% na czerwono będzie według moich kalkulacji. Dlaczego? A dlatego, ze zyski spółki są mocno zmienne z kwartału na kwartał a rynek nie jest w stanie wyceniać takich spółek i tego nie lubi. Lepsza regularna pewna i przewidywalna strata. Dlatego spółki przynoszące straty maja wyższe c/z aniżeli XTB które trudno oszacować. Konia z rzędem temu, który w miarę trafnie oszacuje zyski XTB za mijający kwartał pierwszy roku 2023.
Z ani jednym zdaniem z twojego postu nie mogę się zgodzić wręcz myślę że takich głupot to jeszcze nie czytałem jeżeli byłby konkurs na najgłupszy post zapewne byś wygrał
Dnia 2023-03-23 o godz. 08:51 ~Kazimierz napisał(a): > Po tak słabym raporcie rocznym przewiduje spadki. Jakies 2-3% na czerwono będzie według moich kalkulacji. Dlaczego? A dlatego, ze zyski spółki są mocno zmienne z kwartału na kwartał a rynek nie jest w stanie wyceniać takich spółek i tego nie lubi. Lepsza regularna pewna i przewidywalna strata. Dlatego spółki przynoszące straty maja wyższe c/z aniżeli XTB które trudno oszacować. Konia z rzędem temu, który w miarę trafnie oszacuje zyski XTB za mijający kwartał pierwszy roku 2023.
Kazimierz w kółko piszesz, jaka to spółka zła nieprzyszłościowa itd.
To po ujjj ty wogóle siedzisz na tym forum? Bo wiadomo, że bezintereownie tego nie robisz, a nie wierzę w twój altruizm, że dbasz o cudze pieniądze, bo ci nic do tego, kto, jak i gdzie je wydaje...
Dnia 2023-03-23 o godz. 09:54 ~oko_proroka napisał(a): > No to Kaziu - powiedz nam jakie przewidujesz zyski w tych przewidywalnych - np. JSW, KGHM, ORLEN PGE..banki itp. > > No i jaka wypłaca dywidendę? ile tam wpadnie do kieszeni akcjonariusza? > Dadzą coś akcjonariuszom, czy przepalą?
Dnia 2023-03-23 o godz. 10:18 ~psychiatra napisał(a): > Dnia 2023-03-23 o godz. 09:54 ~oko_proroka napisał(a): > > No to Kaziu - powiedz nam jakie przewidujesz zyski w tych przewidywalnych - np. JSW, KGHM, ORLEN PGE..banki itp. > > > > No i jaka wypłaca dywidendę? ile tam wpadnie do kieszeni akcjonariusza? > > Dadzą coś akcjonariuszom, czy przepalą? >
Jakie przewidujesz zyski w ww spółkach? Dlaczego milczysz?
Dnia 2023-03-23 o godz. 10:25 ~psychiatra napisał(a): > Dnia 2023-03-23 o godz. 10:18 ~psychiatra napisał(a): > > Dnia 2023-03-23 o godz. 09:54 ~oko_proroka napisał(a): > > > No to Kaziu - powiedz nam jakie przewidujesz zyski w tych przewidywalnych - np. JSW, KGHM, ORLEN PGE..banki itp. > > > > > > No i jaka wypłaca dywidendę? ile tam wpadnie do kieszeni akcjonariusza? > > > Dadzą coś akcjonariuszom, czy przepalą? > > > > Jakie przewidujesz zyski w ww spółkach? Dlaczego milczysz?
Kaczanie dla zabawy tu siedzę bo tu najmniej ogarnięty akcjonariat na gpw. Zabawę mam z was jak się frustrujexie. Śmieszni jesteście czy wręcz żałośni podobnie jak ta spółeczką
Dnia 2023-03-23 o godz. 10:07 ~Kazimierz napisał(a): > Podbijam Ziomeczki. Tak jak mówiłem. Jak po sznurkiem klękać i przepraszać
Kazik, od końca sesji jeszcze daleko. Daj se siana i weź snikersa...
Tu od twoich wpisow tyle zależy, co od moich czyli nic. Nie ma co sie oszukiwać.
Korekty też sa potrzebne, pokonsoliduje się i pójdzie na nowe ATH. Nie ma co beczeć, bo korekta z rana zobaczyłes...
Co do klękania, bym polemizował, choc rozumiem, że to są metody które sam uskuteczniałeś wcześniej wśród swych przełożonych. Może dlatego non stop przed kompem seidzisz, bo masz schorowane kolana....
Klekac Kaźmierz to sobie mozesz . Pisalem sie odezwie jak bedzie na minusie . jutro znow na plusie i bedzie milczec :)))) albo napisze ze podbitka by znow spadlo. i tak bedzie sobie dol gora dol gora.
taki akcjonariat, miales racje, a zostales wyzwany, kilkanascie lapek w dol itd itd, napisalbys ze xtb jest super i bedzie roslo mimo bys sie pomylil, bylbys uwielbiany i by cie klepali po ramieniu, ma sa kra z tymi lludzmi na bankierze , szacun, mimo ze jestem akcjonariuszem uwazam ze nalezy sie szacunek za trafe uwagi i spostrzezenia tym bardziej jesli sa zgodne z ruchem rynku
Dnia 2023-03-23 o godz. 10:16 ~marek napisał(a): > taki akcjonariat, miales racje, a zostales wyzwany, kilkanascie lapek w dol itd itd, napisalbys ze xtb jest super i bedzie roslo mimo bys sie pomylil, bylbys uwielbiany i by cie klepali po ramieniu, ma sa kra z tymi lludzmi na bankierze , szacun, mimo ze jestem akcjonariuszem uwazam ze nalezy sie szacunek za trafe uwagi i spostrzezenia tym bardziej jesli sa zgodne z ruchem rynku
No i co z tego, że napisał o spadkach?
Z rana spada, a do końca dnia daleko. Sesje posumowuje się po fakcie, nawet AT jest rysowana na faktach, a nie przed...
W spółce nic się nie zmieniło, tym bardziej że wyniki finansowe były znane za ub. rok.
O jakim ty ruchu piszesz? Zobaczyłeś korekte na D1 w trendzie wzrostowym i gratulujesz Kazimierzowi? On tak codzień pisze, tylko, że jak rośnie to znika i dopiero się pojawia przy następnej korekcie.
Czekamy na dalsze dobre infa, których teraz moc przed nami... Na gieldach jest obstawiona przyszłość, bo to co się wydarzyło to juz jest w cenach
:) Panie Kazimierzu, codziennie wieszczy Pan spadki, ale jak jest plus jak wczoraj to znika Pan z dyskusji :)
Przypominam, że wg Pana miało być 27,50 na koniec tygodnia, także jeszcze 18% brakuje w dół