• Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Firma chwyta się różnych metod.
    Jedną z nich jest krążący po Youtube filmik Konrada Książka przedstawiającego się jako... analityka giełdowego?
    Tu jest link: https://www.youtube.com/watch?v=d4IELkTH93g

Obejrzałem tę tępą propagandę. Napisałem do autora swój komentarz, który z powodu długości będę przedstawiać we fragmentach.
    ZACZYNAMY.

Oświadczenie p. Książka: "Materiał zawiera płatną promocję. 
    Film został nagrany przy współpracy ze spółką Genomtec S.A. Współpraca nie miała wpływu na treść filmu."

Kto z was złapał się na tę "płatną promocję"?

Pierwsza część trudnych pytań.
    Panie, Kolego! Nie szkoda Panu swojego nazwiska na taką chamówę?
    Panie, Kolego za pieniądze zdjął pan majtki. Przywiesił Pan sobie listek figowy w postaci oświadczenia:
    "Materiał zawiera płatną promocję. Film został nagrany przy współpracy ze spółką Genomtec S.A. Współpraca nie miała wpływu na treść filmu."
    Listek figowy przykrył przyrodzenie, ale przy każdym obrocie przed kamerą i przy każdym pana słowie goła doopa świeci, jak księżyc w pełni.

Do rzeczy:
    Odczytanie komunikatów zarządu i wklejenie slajdów korporacyjnych spółki, to żaden wysiłek intelektualny.
    Mnie odszukanie tych materiałów i ich przeanalizowanie zajęło mniej czasu niż wysłuchanie Pana Kolegi referatu.
    Chyba, że Kolegi audytorium mieli stanowić akcjonariusze o ujemnym stopniu rozgarnięcia.
    Mam pytania konkretne:
    1. Skoro patenty wycenione przez jakąś tam spółkę zo.o. z Niemiec (GmbH oznacza spółkę zo.o.) to (nie wnikając w szczegóły) to 150 mln, to dlaczego spółka tych wartości nie wykazuje w bilansie?
    Przecież takie olbrzymie aktywa powinny pojawić się w rubryce: "wartości niematerialne i prawne". Tymczasem w raporcie za Q3 2022r.Spółka wykazała Sumę bilansową 8,4 mln PLN.
    Gdzie się podziało ca. 140mln PLN? Spółka 3 miesiące wcześniej, gdy publikowała wyniki za Q3 2022r. nie była świadoma tego, co posiada?. Nie była świadoma, że posiada taki skarb?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: maskopatol [89.64.85.*]
    Oj, jak boli, że nie spadło bardziej:) A właściwie to nawet cena wzrosła.
    Tych bzdur nawet nie ma co prostować. Wylewa się z nich tylko frustracja. A wystarczy nie kręcić kółek tylko inwestować. Wiesz czym się zajmuje spółka? Wiesz do czego dąży i jaki może być tego efekt? Wiesz jakie jest ryzyko zainwestowania w tę spółkę? Odpowiedź sobie na pytania i zdecyduj czy jesteś gotowy podjąć takie ryzyko. Bo jest spore. Ale nie pisz bzdur jak Alicja, bo aż oczy bolą:)
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: ~helpi [5.173.57.*]
    @maskopatol,

dobrze gadasz. Stawiam ci.
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Dnia 2023-03-22 o godz. 21:07 maskopatol napisał(a):
    > Wiesz czym się zajmuje spółka? Wiesz do czego dąży i jaki może być tego efekt? Wiesz jakie jest ryzyko zainwestowania w tę spółkę? Odpowiedź sobie na pytania i zdecyduj czy jesteś gotowy podjąć takie ryzyko. Bo jest spore. Ale nie pisz bzdur jak Alicja, bo aż oczy bolą:)

Wiem czym zajmuje się spółka.
    Próbuje oczarować inwestorów, że ma test na oznaczanie 4 wirusów i 2 bakterii atypowych, przy jednym pomiarze.

Problem w tym, że 4 wirusy mogę sobie oznaczyć testem z apteki za 30 PLN, a tych dwóch bakterii nie będę sobie oznaczać, bo po co?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz. 2 Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    2. Czy kolega sprawdził wiarygodność tej niemieckiej GmbH (Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością)?

3. Co ma zamiar Spółka komercjalizować?
    a/ Czy posiada jakąś innowacyjną technikę zimnej amplifikacji DNA? Którą można byłoby "odsprzedać" Czy też korzysta z już wcześniej opracowanych metod? Takich testów kasetkowych zimnego PCR widziałem już kilka. Czym ich są lepsze od tych już istniejących.
    b/ Czy jej model biznesowy opiera się na komercjalizacji opracowanych przez nią testów na dwie grypy, COVID i dwie bakterie atypowe. W tym przypadku, jaki Spółka ma pomysł na walkę z konkurencją, którą stanowią kasetkowe testy antygenowe dostępne w aptekach za ok 30 PLN?

4. Kolega stwierdził, że testy Spółki będą możliwe do wykonania nawet przez pielęgniarkę szkolną. Ja rozumiem zapał propagandowy, tylko proszę wytłumaczyć, po co pielęgniarka szkolna miałaby wykonywać takie testy?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz. 2 Autor: maskopatol [89.64.85.*]
    Czyli nie jesteś zainteresowany spółką.
    A te elaboraty piszesz, bo jesteś taką dobrą duszyczką i chcesz nas ochronić przed utratą pieniędzy? :)
    No i taka wisienka. Jesteś bardziej wiarygodny od Dennemeyera? :)
    Odpowiesz na jeszcze jedno pytanie? Jak można ta nisko upaść jako człowiek?
  • Skok wartości księgowej spółki z 8 mln na 150mln w 3 miesiące Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Dnia 2023-03-22 o godz. 21:50 maskopatol napisał(a):
    > Czyli nie jesteś zainteresowany spółką.
    > > A te elaboraty piszesz, bo jesteś taką dobrą duszyczką i chcesz nas ochronić przed utratą pieniędzy? :)
    > > No i taka wisienka. Jesteś bardziej wiarygodny od Dennemeyera? :)
    > > Odpowiesz na jeszcze jedno pytanie? Jak można ta nisko upaść jako człowiek?

Chłopie! Ja ma kompletnie w głębokim nosie twoje pieniądze.

Nie znam tego Dennemeyera. Nie wiem co to za spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (GmbH). Ty mi opowiedz coś o niej jeśli potrafisz.
    Ja zadaję proste pytanie, pewnie za trudne dla ciebie: 30.09.2022r spółka wykazywała sumę bilansową ca. 8,5 mln PLN, a teraz po pół roku ma wykazywać sumę bilansową 150mln PLN
    Wytłumacz mi ten cud!
    Wartość swoich patentów powinna umieścić po stronie aktywów jako "wartości niematerialne i prawne". Ależ to będzie skok wartości spółki.

Nie czujesz, że ktoś cię próbuje nabić w butelkę
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz. 2 Autor: ~Cx100 [185.146.226.*]
    Widzisz różnice międy testami genetycznymi a antygenowymi o których piszesz?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz. 2 Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Dnia 2023-03-22 o godz. 22:12 ~Cx100 napisał(a):
    > Widzisz różnice międy testami genetycznymi a antygenowymi o których piszesz?

Widzę.
    Testy genetyczne tradycyjne PCR i "zimne" PCR wymagają czasu.
    Tu się firma chwali: Point of Care, czyli na przykład w przychodni POZ.
    Konrad Książak nawet mówił o pielęgniarkach szkolnych. Co za absurd.
    Testy antygenowe dają wynik "od ręki". W przypadku zakażeń wirusowych lekarz POZ wybierze test szybki i łatwy do wykonania, czyli test antygenowy. Nie, nie będzie sobie instalować jakieś maszynki do odczytywania jakiś kasetek, które nie wiadomo skąd miałyby się znaleźć w przychodni i kto miałby za nie zapłacić.

• Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    5. Kolega wypowiedział się o onkologii i testach genetycznych. Po co Kolega to tak bezmyślnie zrobił? Aby nabić jelonki w butelkę?
    Przecież ekspresję genów w onkologii robi się, ale na skrawkach tkanek, a wynik ocenia się pod... mikroskopem.

6. Oczekiwałem wnikliwej analizy SWOT, a otrzymałem odczyt publikacji zarządu spółki. Dla mnie to wstyd.
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: maskopatol [89.64.85.*]
    Dodam jeszcze, że tam też imieniem i nazwiskiem się nie podpisałeś:)
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Dnia 2023-03-22 o godz. 21:54 maskopatol napisał(a):
    > Dodam jeszcze, że tam też imieniem i nazwiskiem się nie podpisałeś:)

Jak to: TEŻ?
    A ty się imieniem i nazwiskiem podpisałeś?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: maskopatol [89.64.85.*]
    "tam też" - geniuszu, to znaczy, że i tu, i tam się nie podpisałeś nazwiskiem:) A taki mądry niby jesteś. Kolejny z problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ale prawdą jest taka, że zawitałeś tutaj, żeby przestraszyć posiadających akcje i odstraszyć zainteresowanych. Proste.
    I odnosząc się do innego twojego postu. Ja nie czuję, ja wiem, że chcesz mnie nabić w butelkę, a właściwie to najnormalniej w świecie oszukać. Ale ze mną będziesz miał problem. Bo ja nie przejmuję się wpisami nonamów z internetu. Na zadane Tobie pytania sobie odpowiedziałem i podjąłem ryzyko. Posiadam akcje i twoim pracodawcom na tych poziomach nie sprzedam:)
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~NOWY [193.56.104.*]
    Z tego kiedy i jak pisze, to raczej wygląda że to Jego nabito w butelkę:) Myslal, że przy okazji info o emisji wykręci fajne kółko, poświęcił sporo akcji a gdy witał się z gąska trafił się wywiad i info :) Akcje w "innych" rękach a cena wyższa:) No cóż bywa :) :):)
    Dnia 2023-03-22 o godz. 22:38 maskopatol napisał(a):
    > Ale prawdą jest taka, że zawitałeś tutaj, żeby przestraszyć posiadających akcje i odstraszyć zainteresowanych. Proste.

Mam w nosie twoje akcje. Tak samo jak mam w nosie akcje Brastera, Mabiona i Biomedu. Nic mnie te akcje nie obchodzą. Analizuję fundamenty. Tylko i aż tylko.

> > I odnosząc się do innego twojego postu. Ja nie czuję, ja wiem, że chcesz mnie nabić w butelkę, a właściwie to najnormalniej w świecie oszukać. Ale ze mną będziesz miał problem. Bo ja nie przejmuję się wpisami nonamów z internetu. Na zadane Tobie pytania sobie odpowiedziałem i podjąłem ryzyko. Posiadam akcje i twoim pracodawcom na tych poziomach nie sprzedam:)

Synku? A wszyscy w domu?
    Jak już wytrzeźwiejesz to może porozmawiamy o spółce. Ani nie o mnie, ani o tobie, ale o spółce..
    Twoje schizy o nabijaniu ciebie w butelkę mnie nie obchodzą. Mnie interesuje wyłącznie twoje zdanie o Spółce.
    Jeśli takie zdanie posiadasz, to pisz. Jeśli nie posiadasz, to też napisz.

Mam akcje. Jakie mogę mieć zdanie o spółce? :)
    Eh manipulanci. Nie denerwuj się tak. Tak to z kółkami jest. Raz wejdą, raz nie. Ale na twoim miejscu bym się nie martwił. Ja spadków tutaj nie wykluczam, więc może jednak kółko ci wyjdzie.
    Ale widzę, że trochę ograniczony jesteś, więc napiszę wprost. Uważam, że dojdzie do m&a. Jeśli myślałbym inaczej to sprzedałbym akcje. Ale nikogo do zakupu nie namawiam, nie straszę, nie próbuję przekonać że m&a będzie na 100%. W przeciwieństwie do ciebie dobry samarytaninie:)
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~PIT [172.225.187.*]
    Zauważ maskopatol ile się zleciało tego gó….a jak pojawiło się tej news ( inna sprawa ze dla mnie osobiście trochę wyglądający pod taki na podbitkę - ale to już inna sprawa ) o tym dzieleniu skóry na niedźwiedziu - wtedy poszedł zakup około 15 k akcji ( jakimś kolarzom zostały odebrane ) a i zachowanie kursu dzień wczesnej - ukryciak na 9,39 ( po co ktoś tyle akcji zmarnował jak góra wiedziała jakie info zaraz wypuści )
    Ogolnie coś się zanosi - byle dobrego
    Tak jak ty nie namawiam , nie odradzam , akcje trzymam ( za długo tu siedzę żeby nie obejrzeć finału z akcjami w ręku )
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~NOWY [5.173.49.*]
    PIT napisal "( po co ktoś tyle akcji zmarnował jak góra wiedziała jakie info zaraz wypuści )"
    bo "cwaniaczek" nie był z "gory" i został nabity w butelke ??? :):):)
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~PIT [172.225.187.*]
    Mam taka nadzieje - i temu samemu cwaniakowi ktoś te 15k akcji zjadł przez co teraz taki wysyp triki spadkowych, ale i trole wzrostowe się pojawili i dlatego odczuwam niepokój …
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: ~NOWY [5.173.49.*]
    Trole wzrostowe chcą jak zwykle szybko sprzedać:) Normalka na GPW :) Nie ma ich znowu tak dużo:) Jedno co jest pozytywne wg mnie to to, ze te ostatnie wzloty i upadki na kursie na "marnych obrotach" co oznacza że to głównie między kolarzami , reszta ( zdeeecydowana większość) i tak czeka na "final" :) ale to wg mnie :)
    Dnia 2023-03-22 o godz. 23:13 maskopatol napisał(a):
    > > Ale widzę, że trochę ograniczony jesteś, więc napiszę wprost. Uważam, że dojdzie do m&a. Jeśli myślałbym inaczej to sprzedałbym akcje. Ale nikogo do zakupu nie namawiam, nie straszę, nie próbuję przekonać że m&a będzie na 100%. W przeciwieństwie do ciebie dobry samarytaninie:)

Może ja jestem ograniczony. Tylko dlaczego ty wciąż piszesz o mnie, a nie spółce? Może ty też jest ograniczony, bo nie potrafisz analizować spółki?
    Do żadnego mojego zastrzeżenia wobec spółki się nie odniosłeś. Oprócz deklaracji "uważam, że dojdzie do M&A". "Uważam, ze"? Tylko taki argument? Słabo.
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: maskopatol [89.64.86.*]
    Ale mnie nie interesują twoje wyssane z palca zarzuty:)
    I będę pisał o tobie, bo to taki fenomen na bankierze, że ludzie tracy dobrzy są. Tak chcą ostrzegać innych, żeby nie tracili pieniędzy:) I kupę czasu wolnego na to poświęcają. Uważasz, że spółka jest słaba i na niej można tylko stracić? To dlaczego nie szukasz takiej, na której zarobisz? Po co tutaj jesteś? Znaczy ja wiem, ale może innym będziesz próbował jakiś "makaron nawinąć".
    A Clairfield to tak samo niegodna zaufania firma jak Denmeyer?
    Skończ się ośmieszać, bo jesteś tylko noname'm z internetu i nie masz wpływu na kurs:)
    Dnia 2023-03-24 o godz. 19:26 maskopatol napisał(a):
    > Ale mnie nie interesują twoje wyssane z palca zarzuty:)
    > > I będę pisał o tobie, bo to taki fenomen na bankierze, że ludzie tracy dobrzy są. Tak chcą ostrzegać innych, żeby nie tracili pieniędzy:) I kupę czasu wolnego na to poświęcają. Uważasz, że spółka jest słaba i na niej można tylko stracić? To dlaczego nie szukasz takiej, na której zarobisz? Po co tutaj jesteś? Znaczy ja wiem, ale może innym będziesz próbował jakiś "makaron nawinąć".
    > > A Clairfield to tak samo niegodna zaufania firma jak Denmeyer?
    > > Skończ się ośmieszać, bo jesteś tylko noname'm z internetu i nie masz wpływu na kurs:)

No widzisz! Ty tu siedzisz. Piszesz komentarze, bo się boisz, że kurs spadnie. Chciwość i strach cię zaślepia. Ja zapraszam do dyskusji o spółce, ty się odgrażasz, że będziesz komentować mnie.
    Dlatego się tak dzieje? Proste. Nie masz żadnych kontrargumentów. Jedynie co ci pozostaje do dyskredytowanie mojej osoby.
    Sam przyznasz, że to trochę słabo.

Omamili ciebie jakimś Clairfield? Mabion mamił Żydami od Rotschielda. Wiadomo. W powszechnym polskim antysemityzmie Żydzi to to cwaniaki, więc inwestora dla Mabionka znajdą. Żydzi na inwestorach mieli zrobić wrażenie. Tania to była zagrywka. I tak od dwóch lat inwestora strategicznego szukają.

• Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Cz3 Autor: maskopatol [89.64.86.*]
    Widzisz, między nami jest taka różnica, że mam akcje i dlatego zaglądam na forum. Ty akcji nie masz, do tego uważasz spółkę za niegodną inwestycji, a siedzisz na tym forum. Jesteś też na pozostałych 90 może 95% spółek z GPW? :)
    Ty twierdziłeś, że przeanalizowałeś fundamenty Genomtecu:) Genomtec nie ma fundamentów i z pewnością nie jest to taka inwestycja. Pajacujesz i dlatego traktuję ciebie jako pajaca. Te Żydy i Rotschildy z Clairefield (bawisz mnie) jakiś czas temu pomogli doprowadzić do skutku podobną transakcję innej polskiej spółce. To nie są jakieś nonamy z internetu jak ty. To nie znaczy, że i Genomtecowi się uda na 100%. Ale tu decyzję podejmie każdy sam.
    Siejka sobie ferment, a ja dziś troszeczkę dokupiłem. Jak spadnie jeszcze bardzie, to znowu troszkę dokupię. I jestem przekonany, że do końca roku będziemy wiedzieli kto miał rację. Tylko, że ja ze swoim nickiem zostanę bez względu na wynik, a ty go zmienisz i polecisz na inną spółkę.
    Dnia 2023-03-24 o godz. 22:13 maskopatol napisał(a):
    > > Ty twierdziłeś, że przeanalizowałeś fundamenty Genomtecu:) Genomtec nie ma fundamentów i z pewnością nie jest to taka inwestycja. Pajacujesz i dlatego traktuję ciebie jako pajaca.

To mi się bardzo podoba: "Genomtec nie ma fundamentów".

A widzę, że moje wpisy o fundamentach Genomtecu siedzą ci solą w oku. Jedynie co potrafisz, to wyzwać mnie od pajaców.
    Nie ładnie. Nie ładnie, a nawet głupio.
    Głupio, bo nie potrafisz w żaden sposób skomentować biznesu spółki, w którą utopiłeś swoją kasę.
    Masz rację. Co tu komentować. Jak można komentować poczynania spółki, która nie ma żadnego fundamentu.

Mówisz, że spółka nie ma żadnego fundamentu? Czyli sam określiłeś spółkę jako balon spekulacyjny do gry w berka.
    Jesteś berek. Na ile akcji i po ile?

Masz akcje, więc zaglądasz na forum. W jakim celu? W celu psychoterapeutycznym? A tu patrz, panie. Pojawia się Zenn, który prezentuje pewne niewygodne argumenty. Miało być miłe forum wsparcia psychologicznego, a tu ZONG. Trzeba Zenna zwyzywać od pajaców.

Na zakończenie. Nie popisuj się w rozmowach ze mną tym, czy kupiłeś, czy sprzedałeś i co masz dalej zamiar zrobić. Mnie to kompletnie nie obchodzi.
    Hahaha
    To ty pajacu szukasz fundamentów w startupie:)
    Ja się naganiaczu niczym nie popisuję. Mam akcje, więc zaglądam na forum, bo może ktoś coś ciekawego podrzuci. A ty nie masz akcji, więc co tu robisz? Nolife? Nie, nie wierzę. Klasyczny manipulant, który za złotówkę by matkę sprzedał. I wykorzystujecie takie forum, żeby wystraszyć nieświadomych i na nich zarobić. Bankier tylko chyba po to jest.
    Dlatego solą w oku nie twoje wpisy mi są, ale właśnie ty. Mierny manipulant.
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: ~Zenn [194.15.120.*]
    Czy ktoś jeszcze ma jakieś przemyślenia o tej nagonce na zakupy?
  • Re: Konrad Książak Youtube i płatna promocja ku przestrodze. Autor: tobik69 [77.253.34.*]
    Panie kolego;
    Założyłeś temat, postawiłeś tezę o jakości i słabości i lichości filmu na YT Pana Konrada i jakoś tam poparłeś to wszystko swoimi argumentami. No i bardzo fajnie. Tylko jakoś w ferworze forumowej kłótni z maskatapolem nie piszesz w temacie płatnej i słabej promocji spółki tylko piszesz z kolegą z forum jaka ta spółka jest słaba.
    Panie kolego.
    Albo słaba jest analiza Pana Konrada (tutaj padły argumenty) albo słaba jest spółka bo się chwyta takiej współpracy , albo produkt niepotrzebny bo pani pielęgniarka nie potrzebuje Genimtec ID. Aj i jeszcze spółki z Niemiec i USA są słabe, może coś pominąłem? Zdecyduj się w końcu co jest słabe.
    Śmieszne - to jest śmieszne, zabawne i żałosne.
    Tyle w temacie.

[x]
GENOMTEC 4,07% 6,40 2025-09-12 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.