wszyscy żyją już ceną squeeze outu ale dzisiaj opublikowali raport za 2022,.
1. przychody wzrost do 13,5 mln za 2022 z 9,1 mln za 2021
2. zysku nie ma co porównywać, bo przez inwestycję w sieć bardzo wzrosła amortyzacja (wzrost o 230% rok do roku), spółka mimo tak znacznego wzrostu przychodów zapłaciła tylko 141 tysięcy podatku vs 258 tysięcy w 2021
3. aktywa trwałe wzrost do 59,6 mln z 56,7 mln w 2021
4. kapitał wzrost do 12,1 mln z 11,6 mln w 2021
5. EBITDA wzrost do 4,2 mln z 2,3 mln w 2021
6. "W porównaniu do 2021 roku Spółka odnotowała wzrost przychodów abonamentowych o 30%."
wzrost przychodów na wykresie idzie pięknie jak po sznurku, przy czym kolejne słupki pokazują przyrost bardziej geometryczny niż liniowy :)
pozdrawiam wszystkich, którzy nadal nie wysypali się z papieru :)
Obawiam się, ze scenariusz będzie się powtarzał. Zbieranie do okolic 4,4 jak zastój to jep baton na okolice 3,8 i tak w koło Macieju. Oczywiście, jeseli robią to te same podmioty to trzeba napisac do knf i tyle. Nic to nie kosztuje. Przy takich obrotach łatwo będzie sprawdzić. Może i „animator” oberwie…
Obawiam się, ze scenariusz będzie się powtarzał. Zbieranie do okolic 4,4 jak zastój to jep baton na okolice 3,8 i tak w koło Macieju. Oczywiście, jeseli robią to te same podmioty to trzeba napisac do knf i tyle. Nic to nie kosztuje. Przy takich obrotach łatwo będzie sprawdzić. Może i animator oberwie…
Dnia 2023-03-22 o godz. 10:03 ~ddd napisał(a): > musztarda po obiedzie.... > > zaraz będzie zrzut ... > > panie agencie J-23...czyim Ty jestes agentem , rodzi sie pytanie ? > > chyba że akcje sie oddało po taniości i teraz troche żal , co :) ?
Po taniości ? ? tzn . po ile ?? Ja już ze 111 razy pisałem , że 4.48 to był max po którym można było sprzedać (w większej ilości)
I jak widać nawet po "Świetnym INFO" brak amatorów na "okazyjne" zakupy > 4 zet (w większej ilości) Co niektórym sie tu marzyło 5 - 6 - 7 zet za akcję. bo przecież PLAY "ma KASIORĘ" i skolko godno* zapłaci tyle ile im się wymarzy-przyśni ,.... Ale ci z PLAY musicie mi uwierzyć też potrafią liczyć KASĘ ,... i liczyć ile jeszcze im brakuje akcji do 95 %
Dnia 2023-03-22 o godz. 09:47 ~J-23 napisał(a): > Raport może i świetny , ale tu już musztarda po obiedzie ,... > > Ps. > na 4,02 stoi 2000 akcji i zaraz zrzut ? ? ?
Trochę trzeba było poczekac ale to było nieuniknione ,.... I tak jak pisałem wczoraj za miesiąc (30 sesji) będzie pozamiatane (PLAY skupi 95%)