Dnia 2023-03-23 o godz. 12:19 ~Prorok napisał(a): > Chyba tobie to Ty się tak podniecałes i wartość ekipy spadła 90 procent hahahahhaha boli co ?
„Zaskakują mnie niepochlebne komentarze jakie pojawiły się ostatnio w kontekście spółki EKIPA Holding. Ustalona przez spółkę polityka amortyzacji moim zdaniem dobrze odzwierciedla specyfikę działalności Grupy. Jednorazowa zmiana w bilansie uwolni spółkę od księgowych strat jakie ponosiłaby na skutek ogromnych odpisów amortyzacyjnych. Amortyzacja zgodnie ze starymi zasadami skazałaby spółkę na długotrwałe wykazywanie straty netto nawet przy wysokim wyniku EBITDA - to zakłamywałoby obraz działalności spółki. Komentatorzy nie dostrzegają tego jak dobrze działa EKIPA od strony operacyjnej. Opublikowany wczoraj raport roczny pokazuje 5,7 mln zł zysku EBITDA osiągniętego przy niespełna 27 mln zł przychodów, to doskonały wynik” - ocenia January Ciszewski, inwestor i Prezes JR HOLDING ASI.
Wkleiłem jeszcze raz, poczytaj a jak nie zrozumiesz, to ci na ludzki przetłumaczę. Nie ma co się podniecać niezdrowo nie rozumiejąc tematu i powodu zmiany systemu księgowania, co pociągneło za sobą zmianę wartości spółki, a skąd ta zmiana wynikała znajdz i doczytaj sobie sam. Nie dziwię się twoim komentarzom, bo jako dawca kapitału nie miałeś nawet prawa zrozumieć tego infa.
Sam lajki daje z artim na zmiane hahahha uwielbiam to forum hahahha 1.5 roku temu mówiłem jak się to skończy hahaha 21 mln warta ekipa bo wyjaśnienie powiedział że to media ich wybiły hahaha