Wiecie czym się różni Exol od Rokity? Rokita to jest już "dojna krowa" A teraz pytanie do wszystkich, którzy dziś wywalali: -Czy zarządy tych firm w ciągu ostatnich x lat działały sprawnie? -Czy dobrze inwestowały? -Czy dbały o akcjonariat? -Czy firmy się rozwijały? Jeśli tak to teraz moje pytanko. Skoro Exol jest kilka razy mniejszy niż Rokita, to może Zarząd widzi MOŻLIWOŚCI ROZWOJU PRZED EXOLEM i zwyczajnie idzie za ciosem. Oni tam oglądają każdą złotówkę. Jeśli widzą szansę na dalszy dynamiczny rozwój to... Ja dokupiłem, a dywidendy tu będą i to większe niż 20g-30-40 gr, których tak srogo żałujecie
Psioczyć to ja mogę na JSW czy ZAP, tam jest totalna porażka. ZAP to kuriozalne zupełnie-manipulacja wynikami 4Q w marcu..sobie odpis robią na kilkaset mln. Miliard netto zaraz się zamieni w w miliard strat, tak z dnia na dzień całkowicie nieprzewidywalni. JSW to całkiem przewidywalni..tylko co ja sobie myślałem kupując?
Moja rada: trzymać się dobrych firm: PCR, PCX, ASB, AML unikać firm z c/z=1 skoro tam sasin i ryje dla każdego zysku znajdą zastosowanie inne niż dywidenda
a ja powiem ze wyglada to rewelacyjnie jesli porównac pcx i rokite jesli by tak pomniejszyc ilosc akcji pcx do tylu co rokita zysk byłby 7zeta na szt tak?? teraz przychody rokita 3 pcx 1 z przodu jesli uwzględnimy wszystkie inwestycje pcx ktore sa w toku a niebawem sie zakoncza i zaczna generowac kesz a przychody biorac dynamike ostatnich lat osiagną przychody porównywalne do rokity zyski beda w granicach 500baniek ::)) wiecej mi nie trzeba mam srednia 3zeta dywidenda w granicach 60% zysku jak na rokicie to ja pieknie dziekuje:)) czekam:)
to niech zwijaja jak juz tak zadecydują ja nic z tym nie zrobie za cienki jestem niech uczciwie ( nie jak na Kernelu) zaproponują minimum 5-6 zeta choc przekonany jestem ze jak dobrze wiatr zawieje moze tu byc nawet 40 i oddam bedzie 100% w 2 lata i tak piknie
Zbycho zgadzam się z tobą w 100% i cieszy mnie bardzo jak coraz więcej osób wypowiada się tutaj w podobny sposób bo świadczy to o tym, że jest tutaj sporo osób myślących logicznie i wiedzących o co toczy się gra. Niestety jest naturą większości polaków zazdrość i z tym nic nie zrobimy, jeszcze inna grupa pisze tutaj głupoty za kasę to jeszcze tych można zrozumieć bo się sprzedają, ale tych co zazdroszczą lub chcą zarobić 100zł to zrozumieć się nie da. Każdy ma swój rozum i powinien ze swoją kasą robić co chce, a nie pluć na coś na czym się nie zna lub wymyśla historie których nie powstydziłby się nawet Andersen typu (wykup, zdjęcie itd.). Nie chcesz nie inwestuj tutaj ale przestań pleść głupoty jeden z drugim bo życia nie oszukasz.
ble no właśnie nie pleć głupot tylko albo inwestuj albo skończ filozoficzne przemówienia i opowieści dziwnej treści, bo najwięcej głupot pleciesz i nie chce mi się szukać po IP jaki nick miałeś wcześniej. Tak nawiasem po co tutaj jesteś skoro nie masz akcji ???
Inwestuje to się pajacyku w firmy które nie są spekulacja i dają sensowne dywidendy a nie na badziewiu gdzie siedzą głównie naganiacze i trolluja jak ty, młody i nikos i reszta błaznów oraz mitomanów