• Bardzo dobry raport Autor: ~Fanpan [178.235.190.*]
    wiele gier w produkcji , wiele nowych zapowiedzianych 3 mln a kasie plus należności - super
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~rony90 [83.25.24.*]
    Coś nie tak z tym raportem. Wychodzi z niego, ze w IV kw. spółka miała ok. 2 mln zł kosztów i straciła netto ok. 0,4 mln zł. W raporcie nie ma wymienionych źródeł kosztów, pojawiły się za to jakieś dotacje. Mamy też znaczny spadek poziomu gotówki oraz należności netto. Żeby tego było mało, jest też informacja, że zarząd nie będzie rekomendował dywidendy z zysku za 2023 rok (choć jeszcze niedawno taka deklaracja padła). Spodziewam się, że na dniach będzie opublikowana korekta raportu, bo tutaj ewidentnie jakieś "byki" wpadły (ewentualnie fajnie, jakby zarząd zabrał głos i wyjaśnił skąd wzięła się "nadprogramowa" bańka kosztów).
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Obserwator [45.149.208.*]
    Decyzja (o dywidendzie) może zapaść na WZA. Spółka będzie w tym zakresie działała zgodnie z wytycznymi KDPW i przepisami KSH. - tak jest napisane w raporcie
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~rony90 [83.25.24.*]
    Wgryzłem się trochę w temat i udało mi się znaleźć przyczynę nieoczekiwanej straty - ujemne przychody finansowe (prawdopodobnie wynikające z osłabiającego się dolara - w IV kwartale spadł z prawie 5 zł na ok. 4,30 zł). Pomijając tę pozycję, reszta wygląda naprawdę solidnie. W IV kw. mieliśmy całkiem niezłe przychody ze sprzedaży produktów (1,36 mln zł) przy stabilnych kosztach (ok. 0,9 mln zł kwartalnie). Alarm, który wznieciłem w poprzednim poście można odwołać :-) (co nie zmienia faktu, ze w raporcie mają kilka bubli : patrz chociażby pozycja "dotacje").
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~3xd [80.49.221.*]
    Dnia 2023-03-21 o godz. 19:59 ~rony90 napisał(a):
    > Wgryzłem się trochę w temat i udało mi się znaleźć przyczynę nieoczekiwanej straty...

Dzięki, że poświęcasz czas na analizę i dzielisz się wynikami. Ukłony!
    Bardzo dziękuję.
    PS. 90% mojego portfela to Madmind. Trzymam już grubo ponad rok. Jak widać warto.
    Pozdrawiam, D.

• Re: Bardzo dobry raport Autor: ~dk [89.64.94.*]
    Dzięki za wyjaśnienie
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Słoń [5.173.10.*]
    Tak to prawda. Cieszę się jednak że póki co nie zasiadła tu typowo ulica i spekulacja. Teoretycznie zdążą się też kolkowicze, natomiast bardziej mnie interesują powolne wzrosty niezauważone przez inwestorów, którzy nie mają waloru w portfelu. Pieniądz lubi ciszę. Pozdrawiam serdecznie i życzę powolnych wzrostów.
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: glokoo [31.2.6.*]
    Drogi Słoniu, no ja jestem przedstawicielem typowej ulicy ;) Jestem zdecydowanie za późno na tym walorze gdyż minęła mnie pierwsza fala wzrostowa od około 2,5 pln do 5,0 pln. No ale jak to mówią lepiej późno niż wcale ;) Od poziomu 5,0 pln jestem w każdym razie na pokładzie i też cierpliwie czekam na wzrosty, a potencjał jest wciąż przecież ogromny ! Dobrego dnia ;) ! Pozdrawiam
  • Re: Bardzo dobry raport Autor: ~Cbd [37.47.154.*]
    Nie rozpisujemy się o tym co było, skupmy się lepiej na nadchodzących premierach, a tych w tym roku przypominam jest aż siedem. Wiele spółek gamingowych nie ma zysku wcale, co więcej mają straty z poprzednich lat do odrobienia. Cytując jedna reklamę "historia to w szkole była"
[x]
MADMIND 0,00% 0,40 2026-04-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.