Na koniec IIIQ 2022 r. mieli 12,5 miliona gotówki. Na koniec IVQ 2022 r. po wyprowadzeniu 11 milionów w usługach obcych zostało 10 milionów gotówki, stąd realnie w samym IVQ wygenerowali mniej więcej 8,5 miliona zł zysku netto i gotówki. Ale zamiast uczciwie podzielić się z akcjonariuszami zaryzykowali wyprowadzenie tego zysku i gotówki tylnymi drzwiami ryzykując że będą mieli wkrótce prokuratora na karku. Gdyby działali uczciwie wobec spółki i akcjonariuszy i dali w usługi obce powiedzmy 3 miliony zł, to spółka miałaby obecnie na koncie 18 milionów zł przy wykazaniu 5 milionów zysku netto w IVQ 2022 r.
Dnia 2023-03-21 o godz. 17:30 ~Arthurius napisał(a): > Na koniec IIIQ 2022 r. mieli 12,5 miliona gotówki. Na koniec IVQ 2022 r. po wyprowadzeniu 11 milionów w usługach obcych zostało 10 milionów gotówki, stąd realnie w samym IVQ wygenerowali mniej więcej 8,5 miliona zł zysku netto i gotówki. Ale zamiast uczciwie podzielić się z akcjonariuszami zaryzykowali wyprowadzenie tego zysku i gotówki tylnymi drzwiami ryzykując że będą mieli wkrótce prokuratora na karku. Gdyby działali uczciwie wobec spółki i akcjonariuszy i dali w usługi obce powiedzmy 3 miliony zł, to spółka miałaby obecnie na koncie 18 milionów zł przy wykazaniu 5 milionów zysku netto w IVQ 2022 r.
w zeszlym roku tez w 4Q mieli najwieksze uslugi obce 4 mln przy 13 przychodach teraz 11 mln przy 25 mln a rocznie 91 mln przychodow 16 uslug obcych, rok temu 30 mln przychpdu 5.6 mln uslug
rok do roku stosunek przychodow do uslug obcych jest podobny
Akcje trzymam, ponieważ w tej cenie nawet jak dadzą te nędzne pare zl dywidendy, to kurs powinien wrócic przynajmniej na 20 zl. A kosztów usług obcych nie powinnismy skalowac z przychodami, ponieważ na ogół są to pieniądze trafiające najczęściej do spółki matki za usługi księgowe, zarządzanie, obsługę prawna, dzierżawę itp. Dlatego kluczem będą tutaj wyjaśnienia zarządu WAT co konkretnie jest ujęte w tej kategorii kosztów oraz do kogo trafiły te pieniążki. Sam spodziewałem się ze dadzą w koszty usług obcych jakieś 5 milionów, przy zachowaniu dodatniego zysku netto i zwiększeniu ilości gotówki do 15 milionów. Wtedy pokręciłbym tylko nosem, ale się nie czepiał. Ale zamiast pojechać po bandzie, grubo te bandę naruszyli, wręcz rozerwali, a to nie powinno im ujść na sucho.
Pisałem o korespondencji z WAT Lektykarsa i cytowałem fragmenty odpowiedzi po ponad miesiecznych monitach. dzis wysłałem ok 14 @ ; ..."Jest Pan w 100% przekonany ze NIKT nie miał wczesniej dostepu do INFORMACJI POUFNYCH ????Spadek kursu ... raport .... itd. Mysli pan ze to tak trudno powiazac ? Nadal Pan chce straszyc KNF ?Moze sie Pan odniesc do tego ze prowadził Pan korespondencje z jednym z anonimowych uczestników forum Bankier ? Ów anonimowy pisał ciekawe rzeczy o których nie miałby wiedzy gdby np.nie byłscisle zwiazany z tzw.informacjami poufnymi - wiec nadal KNF ma sie zaimnteresowac "wymuszniem "? Ciekawe - czekam na termin WZA...." to z mojej strony jawne sugestie odnosnie wycieku w połowie stycznia informacji na temat danych z raportu. Mam nadzieje ze zarzad zareaguje i dijdie do konfrontacji "zbiegów okolicznosci "
A dlaczego ma odpuszczać? Niech się zarząd wytłumaczy z tych ,,usług obcych”. Jeśli niczego nie opublikują w ciągu tygodnia, sam napisze do KNF, z prośba żeby przyjrzeli się temu podejrzanemu raportowi. Nasze wątpliwości są jak najbardziej uzasadnione, a w połączeniu z tym co działo się w tym roku na kursie, sprawa wydaje się wrecz ewidentna.
Cxz - dzieki z troskę , ale u mnie spoko i luzik .Tu chodzi o zasadę .Matu.lka o tym wie .Były oddawane akcje w 2 skupie po 20 zł i przy redukcji sporo poszło Nie jestem wiec tam anonimowy.Nie moge sobie jednak pozwolic na obrazanie : ...że wymuszam pounfne informacje ...bo zadałem pytania , a on mnie straszy ...doniesieniem do KNF o wymuszenie to on ma raczej problem ze sobą