• Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~blinek [31.0.122.*]
    Moze ktoś policzyć ?Bo ja juz nie wiem
    Zysk netto 3,7 mln
    Srodki pienięzne 10 mln
    Usługi obce 16,9 mln
    przy przychodach 90 mln z tego w 4Q 25 mln

Gdzie jest kasa ?
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Kmicic [31.0.79.*]
    Mają 10mln na kontach gotówki, zarobili niecałe 5mln na czysto w 2022
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~blinek [31.0.122.*]
    A gotówke to wygrali w MILONERACH ? A 16 mln w usługi obce skąd wzieli - u buka cos obstawiali ?
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Kmicic [46.174.213.*]
    Pytałeś się ile mają zysku netto to ci odpisałem
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~blinek [31.0.122.*]
    Pytałem ILE ZAROBILI zysk netto wpisałem 3,7 mln zł .Zarobek v/s zysk - to jest dla mnie niezrozumiałe
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r moga zawiesić spółkę Autor: ~87645629 [185.146.226.*]
    Tu bedzie gruby wałek dla - moga zawiesić spółkę
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Arthurius [81.6.142.*]
    Na koniec IIIQ 2022 r. mieli 12,5 miliona gotówki. Na koniec IVQ 2022 r. po wyprowadzeniu 11 milionów w usługach obcych zostało 10 milionów gotówki, stąd realnie w samym IVQ wygenerowali mniej więcej 8,5 miliona zł zysku netto i gotówki. Ale zamiast uczciwie podzielić się z akcjonariuszami zaryzykowali wyprowadzenie tego zysku i gotówki tylnymi drzwiami ryzykując że będą mieli wkrótce prokuratora na karku. Gdyby działali uczciwie wobec spółki i akcjonariuszy i dali w usługi obce powiedzmy 3 miliony zł, to spółka miałaby obecnie na koncie 18 milionów zł przy wykazaniu 5 milionów zysku netto w IVQ 2022 r.
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~antoni [89.72.2.*]
    artur, trzymasz czy wywaliłeś ?
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    Dnia 2023-03-21 o godz. 17:30 ~Arthurius napisał(a):
    > Na koniec IIIQ 2022 r. mieli 12,5 miliona gotówki. Na koniec IVQ 2022 r. po wyprowadzeniu 11 milionów w usługach obcych zostało 10 milionów gotówki, stąd realnie w samym IVQ wygenerowali mniej więcej 8,5 miliona zł zysku netto i gotówki. Ale zamiast uczciwie podzielić się z akcjonariuszami zaryzykowali wyprowadzenie tego zysku i gotówki tylnymi drzwiami ryzykując że będą mieli wkrótce prokuratora na karku. Gdyby działali uczciwie wobec spółki i akcjonariuszy i dali w usługi obce powiedzmy 3 miliony zł, to spółka miałaby obecnie na koncie 18 milionów zł przy wykazaniu 5 milionów zysku netto w IVQ 2022 r.

w zeszlym roku tez w 4Q mieli najwieksze uslugi obce 4 mln przy 13 przychodach teraz 11 mln przy 25 mln
    a rocznie 91 mln przychodow 16 uslug obcych, rok temu 30 mln przychpdu 5.6 mln uslug

rok do roku stosunek przychodow do uslug obcych jest podobny
    Akcje trzymam, ponieważ w tej cenie nawet jak dadzą te nędzne pare zl dywidendy, to kurs powinien wrócic przynajmniej na 20 zl. A kosztów usług obcych nie powinnismy skalowac z przychodami, ponieważ na ogół są to pieniądze trafiające najczęściej do spółki matki za usługi księgowe, zarządzanie, obsługę prawna, dzierżawę itp. Dlatego kluczem będą tutaj wyjaśnienia zarządu WAT co konkretnie jest ujęte w tej kategorii kosztów oraz do kogo trafiły te pieniążki. Sam spodziewałem się ze dadzą w koszty usług obcych jakieś 5 milionów, przy zachowaniu dodatniego zysku netto i zwiększeniu ilości gotówki do 15 milionów. Wtedy pokręciłbym tylko nosem, ale się nie czepiał. Ale zamiast pojechać po bandzie, grubo te bandę naruszyli, wręcz rozerwali, a to nie powinno im ujść na sucho.
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Zrozum [5.173.121.*]
    Co Ty dalej o dywidendzie bredzisz człowieku... Szkoda mi was. Z takim myśleniem giełda nie dla was.
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Cxz [188.33.248.*]
    Z tym się zgadzam dywidendy raczej nie będzie. I właśnie po UJ mają się dzielić ? Mają się rozwijać!!!
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~blinek [31.0.125.*]
    Pisałem o korespondencji z WAT Lektykarsa i cytowałem fragmenty odpowiedzi po ponad miesiecznych monitach.
    dzis wysłałem ok 14 @ ;
    ..."Jest Pan w 100% przekonany ze NIKT nie miał wczesniej dostepu do INFORMACJI POUFNYCH ????Spadek kursu ... raport .... itd.
    Mysli pan ze to tak trudno powiazac ?
    Nadal Pan chce straszyc
    KNF ?Moze sie Pan odniesc do tego ze prowadził Pan korespondencje z jednym z anonimowych uczestników forum Bankier ? 
    Ów anonimowy pisał ciekawe rzeczy o których nie miałby wiedzy gdby np.nie byłscisle zwiazany z tzw.informacjami poufnymi -  wiec nadal  KNF ma sie zaimnteresowac "wymuszniem "?
    Ciekawe - czekam na termin WZA...."
    to z mojej strony jawne sugestie odnosnie wycieku w połowie stycznia informacji na temat danych z raportu.
    Mam nadzieje ze zarzad zareaguje i dijdie do konfrontacji "zbiegów okolicznosci "
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Zrozum [5.173.121.*]
    Ale jaja haha
    uderz w stól a...PP na posterunku
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~Xx [84.10.216.*]
    @ zrozóm=pp

jeszcze tutaj jestes sciero ??

po tym blamażu

Blinek . Odpuść.. spokojnie. Bo zwariujesz. Gielda wykończyła wielu moich znajomych .nie chcę byś był kolejnym. .... xd
    A dlaczego ma odpuszczać? Niech się zarząd wytłumaczy z tych ,,usług obcych”. Jeśli niczego nie opublikują w ciągu tygodnia, sam napisze do KNF, z prośba żeby przyjrzeli się temu podejrzanemu raportowi. Nasze wątpliwości są jak najbardziej uzasadnione, a w połączeniu z tym co działo się w tym roku na kursie, sprawa wydaje się wrecz ewidentna.
    Cxz - dzieki z troskę , ale u mnie spoko i luzik .Tu chodzi o zasadę .Matu.lka o tym wie .Były oddawane akcje w 2 skupie po 20 zł i przy redukcji sporo poszło
    Nie jestem wiec tam anonimowy.Nie moge sobie jednak pozwolic na obrazanie : ...że wymuszam pounfne informacje ...bo zadałem pytania , a on mnie straszy ...doniesieniem do KNF o wymuszenie
    to on ma raczej problem ze sobą
    Nie chce się do tego odnosić .niech każdy po swojemu wyciąga wnioski.hmm i reszta naganiali skutecznie. Może tam poszło sporo na usługi obce?... xd
  • Re: Ile zarobił WAT w 2023 r Autor: ~xyz [31.183.160.*]
    Skąd wy się urwaliście? Zero wiedzy o analizie raportów. Nie macie nawet zielonego pojęcia co kryje się pod pozycja usługi obce :)
[x]
LUON -47,37% 1,00 2025-03-24 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.