Czas spojrzeć prawdzie w oczy ! To jest KONIEC ! Gdyby spółka dążyła do wyjaśnienia tej sprawy to by to zrobiła, ale jak widać wcale nie będzie porozumienia tylko zdjęcie w giełdy i to wszystko ! Tego rodzaju przestępstwa gospodarcze będę egzekwowane w bardzo rygorystyczny sposób !
Kara zostanie przyznana winowajcy który obecnie nie przyznaje się do żadnej pomyłki i dlatego będzie KONIEC zarówno nowego inwestora ale również funkcjonowania spółki z NC.
A ciekaw jestem gdzie jest Pan Zenith coś tam coś tam ....taki nick ...ja sądzę że tutaj powinny być ścigany były prezes...a ci teraz co namieszali ....to ile mogli na tym zarobić 1-2-3 miliony....kiedyś jak robili to przynajmniej na kilkadziesiąt....zobaczymy pożyjemy
H2 nie miało wyjścia w momencie kiedy zaczęli dostawać informacje od swoich powiązanych firm w sprawie ( sprzedania patentu, którego jak dobrze wiemy nie sprzedali ) zastanawia mnie dlaczego nie skontaktowali się wpierw do Comeco o sprostowanie listu intencyjnego, mogli przecież to zrobić i w ten sposób Comeco uniknęło by szeregu problemów ale z drugiej strony nie mieli tez obowiązku tego robić po tym jak ktoś wydał nie prawdziwe informacje w sprawie ich czołowego patentu wodorowego ( pewnie się wkurzyli i postanowili w ten sposób ukarać winowajcę całego zajścia ) wizerunek H2 został delikatnie zszargany gdy firma jaka jest Comeco wydała taki komunikat także z jednej strony się nie dziwie ale z drugiej troszkę jestem rozczarowany ze H2 nie spróbowało się skontaktować z Comeco i wyprostować temat.
Jest faktycznie Zero ! Również próbowałem się dodzwonić ale cisza.
H2 odpowiedziało mi na podstawowe informacje dotyczące całego zajścia dlatego się wypowiedziałem.
Ze strony Comeco NIC - jedynie mailowo można coś uzyskać ale jakoś nie chce mi się wierzyć.
Nie wyglada to obiecująco gdyż powinno już być jakieś sprostowanie ( doganianie z Bankiem, H2 ) a tu nic.
Są aż takimi nieudacznikami ? Albo wcale bym się nie zdziwił jak wyciągają i czyszczą przelewy, konta i wkrótce wniosek Banku do Sądu w sprawie upadłości dłużnika i wtedy ( nadzorca sądowy mrozi wszystkie aktywa ) wcale się nie zdziwię jeśli właśnie taki komunikat zobaczymy. Skoro wdrożyli niby program restrukturyzacyjny, zmianę biznesu to noe wiadomo kto teraz zarządza starym modelem biznesowym - Kto teraz siedzi tak naprawdę za sterami ? Przyczyna odejścia starego zarządu nie jest do końca jasna również ( może wiedzieli ze maja problemy i sami odeszli ) tu jest za dużo niewiadomych.
No ja mogę na osłodę powiedzieć że zgodnie z nową ustawą o KSH ...na członkach RN i Zarządu spoczywają obowiązki i zaj#$$$ odpowiedzialność ....tak że tego no...dajmy jeszcze chwilę czasu
z moicj informacji wynika że najpierw H2 probowało załątwić sprawe szybko z Comeco ale bezskutecznie i poszło zawiadomienie do GPW no i dalej juz wiem co się stało
a i bank dawał 14 dni robovzych na ustosunkowanie się do wezwanie wiec do jutra lub poniedziałku a potem jak spólka nie zareaguje to zrobi to bank wnioskiem o upadłość
Ale to się już tak toczy od paru lat ....niech Ci co toczą to....odpowiedzą majątkiem ....ja mam szcEscie ....jako obywatel innego kraju ...mogę ich inaczej podejść karnie ...a Wam pozostają Polskie sądy
Ktoś mieszka blisko Plocka ? Narutowicza ? Warto byłoby podjechać i walnąc w drzwi z zapytaniem co się dzieje i czy ktoś w ogóle tam jest ? Może biuro jest puste ! Na maila nie odpowiadają także powiem tak Pies ich J…l !