• Korespondencja z Lektykarską Autor: ~blinek [31.0.122.*]
    Realizując obowiązek zapewnienia akcjonariuszom spółki równego dostępu do informacji, w szczególności w zakresie informacji poufnych, spółka nie udziela wybranym akcjonariuszom takich informacji. Wszelkie informacje poufne dot. spółki publikowane są przez Zarząd spółki za pośrednictwem komunikatów EBI/ESPI. Próby wymuszenia dostępu do informacji poufnych będą zgłaszane do KNF i ze strony spółki pozostaną bez odpowiedzi
    Ujawniam czesc odpowiedzi jaka otrzymałem 27.02 2023 roku - pytania zostały zadane na poczatku stycznia ;
    dotyczyły OMEGA WAT ESPI z 10,11.2022 skupu akcji własnych i czy polityka dywidendowa bedzie kontynuowana
    Co tu chciałem wymusic ?
    Odpowiedź to zastraszanie raczej i dziwnie brzmi w kontekscie "zakupu" i "pozbycia " się 150 k akcji
    A mat..ulka mnie straszy KNF
  • Re: Korespondencja z Lektykarską Autor: ~Aaa [5.173.151.*]
    Matulka byc moze czuje oddech na plecach. I slusznie czuje.
  • Re: Korespondencja z Lektykarską Autor: ~Arthurius [81.6.142.*]
    Teraz niech lepiej znajdzie jakieś sensowne wytłumaczenie tych 10 milionów w ,,usługach obcych'' w samym IVQ 2022 r. Co by nie mówić, te 10 milionów to obecnie 2/3 kapitalizacji spółki.

Patrząc na to obiektywnie i bez emocji wygląda to po prostu na przekręt oraz działanie na szkodę spółki i akcjonariuszy. Należałoby w pierwszej kolejności sprawdzić, gdzie poszły pieniądze za te ,,usługi obce''. Jeśli poszły do akcjonariusza większościowego, to z tego się nie wykręcą.
  • Re: Korespondencja z Lektykarską Autor: ~blinek [31.0.122.*]
    W zwiazku z brakiem odpowiedzi na @ poprosiłem, a nie żądałem o spotkanie : oto odpowiedź:
    Poza WZA regulacje nie przewidują obowiązku bezpośrednich spotkań Zarządu z akcjonariuszami, w szczególności na ich żądanie. Takich spotkań, w szczególności z osobami agresywnymi, spółka nie organizuje i nie planuje organizować. Wszelkie wizyty w miejscach podlegających spółce mogą odbywać się wyłącznie za zgodą jej uprawnionych przedstawicieli. Wszelkie próby wtargnięcia do spółki czy naruszenia prywatności osób fizycznych, będących pracownikami spółki, będą spotykały się ze zdecydowaną reakcją.
    Zostałem uznany za osobe agresywną , za jakich zostali uznani ci którzy "przez przypadek " sprzedali przed raportem ok 100 000 akcji ?
    Poinformowanych lepiej ?
    TAK Ma..ulka kontaktuje sie z akcjonariuszami
    jeszcze cos ew zacytowć ?
[x]
LUON -4,87% 1,00 2025-03-24 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.