• przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~nienajnowszy [178.16.102.*]
    Witam

Jak przewidujecie rozkład finansów w tym roku?
    Ja uważam że:

1 QW:
    Zysk netto: 4mln
    przychów 10 mln
    2QW:
    Zysk netto: 4mln
    przychów 10 mln
    3QW:
    Zysk netto: 8mln (bo + fear effect reainvented)
    przychów 15 mln
    4QW:
    Zysk netto: 8mln (bo + HOTD2
    przychów 19 mln

suma
    netto: 24mln
    przychód: 54 mln

cena za akcje: 20 zł na koniec roku
  • Re: przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~nienajnowszy [178.16.102.*]
    założone terminy wydania HOTD2 i Fear effect są tylko moim zdaniem,
    nie ma żadnych komunikatów na ten temat
  • Re: przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~gracz [46.204.96.*]
    Q1 bez premiery więc bardziej obstawiałbym 2mln zysku. w Q2 ze względu na Magical Drop i FM2 w czerwcu coś między 5-7mln zysku, Q3-Q4 to wróżenie z fusów.
  • Re: przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~ma [109.196.156.*]
    Skąd Ty chłopie wziąłeś 4 melony w Q1?
    Fizykale WSZYSTKIE w FM będą księgowane w Q2. Wszystko zostało przesunięte na kwiecień i czerwiec więc nie zobaczysz nic w raporcie ponieważ rozliczenie będzie w ramach należności krótkoterminowych (albo i długich w zależności od typu sprzedaży) i to zapewne w spółce zależnej która odpowiada za sklep forever.

Przychód 10 melonów? Przecież tyle było w q4 z premierą FM :D

I q2 tyle samo co q1? Naprawdę?

Wartości wyssane z palca.

Q1 - milion zysków bo dobra sprzedaż THOTD i FM ale niestety mocne prace nad innymi tytułami. Przekonamy się już niedługo. Nie zakładam wielkich melonów bo nie ma z czego w świetle "premier" które mieliśmy i tego co aktualnie jest w toku prac programistycznych. Q2 powinien być zacny jeśli nie przesuną FM 2.

• Re: przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~foreverforeveren [188.47.124.*]
    a czy jakas spora czesc zyskow z FM nie bedzie ksiegowana wlasnie na Q1 ? (mowa tu o sprzedazy wersji cyfrowych)
  • Re: przewidywania na rok 2023 - przychody i zyski Autor: ~nienajnowszy [178.16.102.*]
    Skąd informacja, ze wszystkie fizykale będą w ksiegowane w 2qw?
    1. wlasnie te fizykale liczyłem (w 1 qw) (skoro jest 1:1) no i trochę kopii niefizycznych też się sprzedaz ( w związku z premierą FM2 w czerwcu) wiec przeychód tym samym targiem, zerżnąłem z qw4 2022 :P
    2. premiera FM2 w czerwcu + Magical drop - jestem gotów zejść do 2 mln :)

Bo zgodnie z zasadami vatowskimi oraz ustawy o CIT nie możesz takiego przychodu zakwalifikować jako przychód, bo przychodem będzie w momencie jak dojdzie do dostawy fizycznej (nie jestem księgowym ale z tego co pamiętam...).

To tylko moje gdybanie. Przekonamy się niedługo ;)

jeszcze uprzedzając, wynik za Q1 na pewno będzie obciążony przedpłatą na rzecz Microids - nie wierzę, że za frajer inwestują X milionów nie wiedząc jaka będzie sprzedaż. Nie w takich czasach. Więc podtrzymuję dalej Q1 - 1 milion max. Wszystko ponad to będzie ogromny sukces.
    A i nie wiem jak z transakcjami transgranicznymi. Niby Strefa Euro, więc może faktycznie księgowanie będzie od razu. Tutaj musi ktoś mądrzejszy ekonomicznie wypowiedzieć się. Bo nasza ustawa o CIT i VAT i te zapisy chyba dotyczą sprzedaży krajowej.
[x]
FOREVEREN 0,34% 2,99 2025-10-13 16:42:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.