@CarlosRoca dopiero dzisiaj pojawiła się informacja o banie na pewnym forum prowadzonym przez Pana A.....a. przyłączam się do prośby o zostawienie do siebie namiarów.
Rozmawiałem z Carlosem i wcale tak nie jest jak zostało to przedstawione poprostu chciał wejść na forum i już nyl zbanowany sam nie wie za co beż słowa tak się traktuje ludzi którzy się tyle zasłużyli na forum
Już znalazłem. Jestem w szoku. Najbardziej zasłużona zasłużona i prawdziwa osoba na forum. Kręcąca najlepsze wyniki i to bez dodatkowych abonamentów. Carlos zakładaj swoje forum, będę pierwszym subskrybentów. Ps. 3 procent z dywidendy przeznacze na skrzynkę dobrej whisky dla Ciebie albo cele charytatywne. Kłaniam się mistrzu
Carlos nigdy nie manipulował kursem ,zawsze udzielał rzetelnych informacji zgodnie z tym co wie i czuje. A jeżeli się już wypowiadał to zawsze z klasą i konkretami.
Nie pisał tego na serio. Natomiast teraz Albert z Szejkiem otwierają coś takiego, więc może na prawdę bali się konkurencji. Szejk na KS znowu coś reklamował.
Carlos jest na StockWatch na forum szkoda bo pan A sam go zbanował bez słowa po takim wkładzie i poświęceniu na forum przykre to może miał za dobre wyniki
CarlosRoca jestem w szoku tym co stało się na LT. Ta sytuacja jest obużająca zablokowac kogoś z dnia na dzień nie dając słowa wyjaśnienia? Możesz przedstawić swoją perspektywę? LT sprzela sobie w stopę blokując Ci dostęp.
wspierajmy Carlosa, bo nawet nie mógł się wypowiedzieć. Ponadto zupełnie nie wiemy, dlaczego został zbanowany.
I się nie dowiemy, bo na LT wpisy dotyczące całej sytuacji nie przechodzą moderacji i są blokowane przez samego Alberta.
Carlos Roca, załóż jakiegoś bloga proszę. Ja abonament tam płaciłem tylko po to, by uczyć się podejścia do inwestowania od Ciebie. Dziś po tym newsie spadłem z krzesła!
Mam dokładnie tak samo, płaciłem abonament tylko dlatego, bo mnie inspirowałeś. Wypierdzielić tak kompetentną osobę z wielką osobowością... Dla mnie już dawno Carlos rozwalił sufit na LT.
Ja również bardzo żałuję i podłączam się do prośby. Też z dużą uwagą śledziłem Twoje wpisy. Albertowi już napisałem co o tym myślę. I na szczęście Albert nie jest jedyny, jest Stockwatch, jest Portal Analiz, gdzie jest świetna społeczność, i tam na pewno nikt nie będzie robił takich akcji. Pozdrawiam i dzięki za super robotę!
Albert to jest biznesmen, cwaniak który opchnal akcje swojej nędznej firmy po 23 zł i smial się innym w twarz jak ich załatwił..teraz Carlos napisał prawdę a ten go zbanowal..wiem tylko jedno, nie przedłużam abo u tego nędznego spekulanta, bo szkoda kasy..
Odwalcie się od Alberta. Inwestycja w LTG jest po prostu longterm. Bardzo long.
A swoją drogą nigdy nie rozumiałem sukcesów zawodników typu AR. Przecież na pierwszy rzut oka widać, co to za osobowość. Znam takich, po których pewnych cech nie widać, ale u niego to akurat oczami wychodzi.
Cienko widzę te forum. Albert cwaniak jakich mało. Teoria fal szejka to jest właśnie tylko teoria bo sam szejk potrafi z niej tylko korzystać. Zarabia niby miliony a kroi na swojej metodzie naiwnych świeżych. Każdy szanujący się inwestor ma swoją wypracowana metodę i napewno się nią nie dzieli. Najśmieszniejsze na forum Alberta jest zakaz dzielenia się kontaktami. Może tutaj się podzielimy mailami. Raczej napewno nie będę przedłużał dostępu.
Podpowiem Ci jak możesz zostać najlepszy w teorii fal szejka i zarabiać 1000%.
1. Obserwujesz wykres np FW20 na minutowym. Czekasz na ruch o 4-5 punktów w górę lub w dół, który się zrealizuje w ciągu jednej, max dwóch minut.
2. Piszesz na forum że wszedłeś na początku tego ruchu. Wymyślasz i dopisujesz jakieś pierdoły o falach, biegunach i innych takich.
3. Potem pilnujesz wykresu. Jak wykres wróci do Twojej teoretycznej ceny otwarcia to czekasz aż przebije je o 1-2 punkty i piszesz ze zamknąłeś na 0.
4. Jak nie wróci to zamykasz w dowolnym miejscu i chwalisz się papierowym zyskiem.
Postanowiłem odnieść się do całej sytuacji ze swojej strony, tutaj na wątku SCPFL, bo niestety gdzie indziej nie mam już dostępu, w związku z tym to tutaj przedstawię Wam mój punkt widzenia na całą tę sprawę.
Prawdą jest, że około dwa tygodnie temu moje konto na wiadomym portalu zostało zablokowane przez Alberta.
Nie znam niestety żadnego uzasadnienia zablokowania mojego konta. Nie było ono poprzedzone żadnym wcześniejszym działaniem informacją lub komunikatem.
Po prostu pewnego dnia jak wszedłem na moje konto to dostałem taką informację:
"Twoje konto zostało zbanowane. Powód: nie podano powodu."
I tyle, nic więcej. Nie jest więc to żadna sprawa osobista, ani nie ma podłoża jakiegokolwiek konfliktu między nami – my nie mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu prywatnego przed tym zdarzeniem przez ponad miesiąc, a ostatni nasz kontakt dotyczył jedynie wyrażenia jego zgody na opublikowanie inicjatywy związanej ze zbiórką na psiaki na Ukrainie i było to ponad dwa miesiące temu co miało miejsce w okolicach stycznia tego roku.
Co bardzo dziwne Albert ma do mnie email i bezpośredni telefon i mógł mi wysłać jakąś wiadomość, SMS lub wykonać telefon. Nic jednak z takich rzeczy nie zrobił, po prostu dostałem „bana” i nastała cisza z jego strony.
Ze swojej strony mogę tylko domyślać się powodów - wydaje mi się (to tylko moja subiektywna opinia), że moja rosnąca pozycja na forum VIP była dla Alberta i jego zespołu problemem więc szukali pretekstu i odpowiedniego czasu żeby mi zrobić tę blokadę.
A pretekstem była prawdopodobnie mój odpowiedź dotyczącą funduszu inwestycyjnego, ponieważ „ban” nastąpił kilka minut po jego opublikowaniu.
Jest to o tyle zabawne, że po pierwsze to nie była moja inicjatywa, a jedynie odpowiedź na inicjatywę jakiegoś subskrybenta, po drugie był napisany w formie żartobliwym (było tam bardzo dużo uśmiechów oraz wskazanie dlaczego otwarcie takiego funduszu jest niemożliwe - bariery administracyjne i finansowe), a co najważniejsze i po trzecie, znając Alberta umieściłem w tym wpisie takie zdanie: "No i najważniejsze jeszcze Albert musiałby się na coś takiego zgodzić", tak aby nie łamać żadnego punktu regulaminu forum. Jak coś to dysponują również kopią tego wpisu.
Tylko tyle jest mi wiadome, a cała reszta to tylko moje domysły.
Tak wyglądają na ten moment fakty po mojej stronie. Teraz chciałbym się odnieść do ewentualnego mojego powrotu na rzeczone forum. Otóż bez względu na dalsze losy i jak potoczą się sprawy – nie wrócę na to forum.
Jak wiecie jakiś czas temu otrzymałem „honorowy i dożywotni dostęp do forum VIP za zasługi na rzecz tegoż forum”. Jak widać ten „honorowy i dożywotni dostęp” nie ma żadnej wartości, gdy jednostronną decyzją można pozbawić każdego z Was dostępu do forum, tak jak odbyło się to ze mną. Właściwie to mógłby spróbować prawnie przywrócić mój dostęp do forum, ale uznałem po dłuższym zastanowieniu, że nie ma to sensu ponieważ Albert i jego zespół takim działaniem pokazali, iż nie rozumieją podstawowej kwestii – a mianowicie, że forum to przede wszystkim cała społeczność tam przebywająca i bez niej tego forum nie będzie, bez względu na to ile nie wykonają analiz technicznych, fundamentalnych czy dziennych wskaźników i raportów nie opublikują.
Każdą społeczność tworzą przede wszystkim ludzie, a zespół Alberta jest tylko nośnikiem platformy umożliwiającej komunikowanie się tej społeczności w wymianie opinii, informacji i spostrzeżeń na temat trudnego rzemiosła jakim jest inwestowanie na giełdzie.
Nie mam już dostępu do forum więc nie wiem co tam się dzieje, ale z Waszych komentarzy wnioskuję, że fala niezadowolenia zaczyna wzbierać - czy słusznie to już nie mi oceniać to już pozostawiam Wam.
Tak między nami to bardzo ciekawy okres dla Was do obserwacji innych subskrybentów obecnych na forum. Będziecie mieć prawdopodobnie możliwość zaobserwować trzy główne zachowania osób obecnych na samym forum:
Pierwsze z nich, które doskonale rozumiej czym jest społeczność i kto tak naprawdę ją tworzy będą zachowają się w tej całej sytuacji … jak to mawia Profesor Bartoszewski „przyzwoicie” – takie osoby szybko rozpoznacie
Drugie rodzaj osób, ogarniętych głównie lękiem i strachem, będą odwracały głowę w druga stronę – wybaczcie im, strach to silna emocja i nie każdy gotowy jest się zmierzyć ze swoim lękiem.
Trzecia grupa nie tylko będzie cicho, ale może też subtelnie lub jawnie zacząć mnie dyskredytować (ale wcale niekoniecznie musi to robić), ale przede wszystkim wykorzysta ten moment to zbudowania swojej pozycji, będzie aktywnie działać w każdym obszarze związanym z giełda i inwestowaniem aby „przejąć” jak najwięcej zainteresowania i wypełnić lukę jaka zwyczajnie teraz powstała. Takich osób w mojej subiektywnej opinii nie tylko na jakimś tam forum, ale przede wszystkim w życiu warto zwyczajnie unikać, bo nic dobrego w dłuższej perspektywie i tak od nich nie otrzymacie, oni są zapatrzeni tylko w siebie.
Ale to wszystko są mało istotne sprawy.
Teraz chciałbym odnieść się do najważniejszego. Ponieważ Albert odebrał mi prawo pożegnania się z Wami, skorzystam z okazji i w tym miejscu chciałem Wam bardzo serdecznie podziękować za to, że byliście ze mną przez te kilka lat na tamtym forum i za to, że dawaliście mi motywację i inspirację do działania.
Mam głębokie przekonanie , że udało mi się przekazać wielu z Was mój punkt widzenia na temat inwestowania długoterminowego, jak i świeżego spojrzenia na samą spekulację oraz pokazałem Wam inną, w moim odczuciu lepszą drogę jaką można obrać na tym trudnym rynku jakim jest inwestowanie czy spekulowanie na giełdzie.
To wszystko dawało mi dużo satysfakcji i za to Wam wszystkim i każdemu z osobna bardzo dziękuję.
Na koniec chciałbym odnieść się do kwestii w jakie wiele osób teraz do mnie napisało – mianowicie gdzie mnie znajdą oraz czy założę swojego bloga lub forum.
Chciałbym aby to było dla każdego jasne – nie miałem i nie mam żadnych takich planów.
W przeciwieństwie do innych osób ze środowiska inwestycyjnego czy spekulacyjnego ja żyję bezpośrednio z rynku, a nie ze sprzedawania dostępów czy szkoleń i to się nie zmieniło i nie zmieni. Dlatego przede wszystkim znajdziecie mnie na wątkach moich spółek tutaj na bankierze jak i na portalu stockwatch, który posiada całkowicie bezpłatne forum i umożliwia wysyłanie wiadomości prywatnych między użytkownikami.
Jeżeli jednak wolelibyście żebym stworzył coś ciekawego czego do tej pory nie ma na rynku, dotyczącego inwestowania długoterminowego to dajcie znać pod tym postem. Nie obiecuję, że to zrobię, bo nie miałem i nie mam takich planów, ale chętnie poznam Wasze zdanie na ten temat.
Musiałoby być to oparte jednak o trzy kluczowe fundamenty: pierwszy – wszystko i zawsze musi być za darmo, drugi – żadnej cenzury pod warunkiem zachowaniem kultury i wzajemnego poszanowania, trzeci – społeczność musiałaby być najważniejsza.
Tyle z mojej strony – jeszcze raz Wam bardzo serdecznie dziękuję za te kilka lat wspólnej podróży i mam nadzieję, że moja wypowiedź da Wam szerszy obraz sytuacji.
Cieszę się że Cię znajduję w dobrym zdrowiu. To jest najważniejsze. Miło wspominam naszą rozmowę w Krakowie na KS. Myślę, że Twoje podejrzenia odnośnie motywu zablokowania są trafione. Daj proszę znać gdzie będziesz się udzielał. Pozdrawiam
Dzięki Carlos, przenoszę się na stockwatch - Albert niestety nie jest guru forum a tylko jego administratorem, od 3 lat jestem członkiem społeczności Longterm i chyba wystarczy :) co do pomysłu na stworzenie czegoś ciekawego nt inwestowania długoterminowego to ja jestem mega za i jeśli mógłbym jakoś pomóc to dawaj znać :)
Łapka w górę.
Dziękuję Ci Carlos za lata spędzone na LT i dzielenie się wiedzą. Twoje wpisy miały na mnie największy wpływ, pozwoliły mi odnaleźć spokój w wielu sytuacjach jak i odkryć pasującą mimdo mnie drogę inwestowania.
Będę tu zaglądał, jeżeli pojawi się inicjatywa zbudowania czegoś nowego to chętnie się w nią zaangażuje i wesprę.
A z LT będę też się powoli rozstawał jak i wielu innych forumowiczów którzy zadeklarowali wsparcie dle Ciebie.