Nawet gdyby chcieli zdjąć to muszą skupić, żeby skupić ktoś musi sprzedać, żeby kupić taniej trzeba spowodować panikę. Tak czy siak kupując spowodują wzrosty, pytanie czy po panice czy akcjonariusze się nie dadzą przestraszyc i wyleszczyc na takich poziomach . Tak czy siak moim zdaniem góra, pytanie czy po przysiadzie czy od razu
Dlaczego nikt nie wspomina o wielkich inwestycjach, które są realizowane przez PCCEXOL?
Czyż nie jest lepiej, że są one realizowane z kapitałów własnych, a nie z drogich obecnie kredytów?
Ich spłata stanowiłaby wielkie obciążenie po stronie kosztów.
Trzeba przeczekać jeszcze ze dwa, trzy lata, a wtedy zacznie się odcinanie godziwych kuponów dywidendowych.
A w międzyczasie owa skromna obecna dywidenda rekompensowana jest sporym wzrostem wyceny akcji. W tym roku zyskały już na wartości ponad 25%.
Całkiem możliwe, że przyszłe sowite dywidendy będą wypłacane dla papieru, który będzie wyceniany sporo ponad 10 zł
Oczywiście jest to nagroda dla inwestorów, a nie krótkoterminowych spekulantów.
Gość dobrze pisze, a Ty go wyrzucasz. Nikt tutaj nie jest dla dywidendy i szczerze dla mnie mogą jej nie wypłacać do momentu spięcia wszystkich inwestycji, do tego czasu będę sobie mógł dokupywać stopniowo akcje, a na odcinanie kuponów przyjdzie czas.
Dla jednego i drugiego tylko w odleglejszym czasie. Wiesz co się stanie z kursem i jaka wtedy będzie stopa dywidendy jak wszystkie inwestycje rusza? Pierwsze już pod koniec roku ? Na tym polega inwestowanie. Tylko jak pęd owieczek się połapie i rzuci do kupna akcji to nie kupisz już akcji za 4 zł tylko za 40 zł. A jak dobrze to rozumiesz to kto wie czy nie będziesz miał 4 zł dywidendy ( pisze oczywiście o kilku latach w przód ) bo ta spółka rozwija się idealnie. Ja mam jeszcze pakiet dywidendowy Asbisu. Akcje kupowałem w dołku pandemicznym i średnia cena zakupu 3 zł. Od tego czasu mam jakieś 300 % z samych dywidend. Nie mówić już o wzroście ceny papieru. Tutaj liczę ze będzie tak samo.
Moge sie mylić ale mnie to serio pachnie ucieczką z giełdy .Być może przy takim rozwiązaniu kurs troche podskoczy ale tych akcji to oni juz za wiele nie potrzebują. Ja wiem , że spółka sie rozwija , inwestuje i daje nadzieje na solidne zyski ale ... myśle sobie , że oni to już mają w planach zostawić je tylko dla siebie .Po co im taka drobnica na pokładzie?
Tak zawsze grają Niemiaszki, rozwijają się na złodziejstwie, rabunku i zbrodni. Szacowny Siemens konstruował automatykę do komór gazowych, a ubóstwiony Hugo Boss zaprojektował mundury dla SS. Nie będę już wspominał spod jakiej ciemnej gwiazdy wywodzi się Basf - Chemical Company itd. A Polacy uwielbiają ich zafajdane mercedesy, bmw i inne szajse. A na Ukrainę w porywie solidarności ci dobroczyńcy wysłali 500 zapleśniałych postenerdowskich hełmów. Omijać tę nację szerokim łukiem, rzygać się chce na ich widok.
W świetle sukcesów firmy Bayer, co to obficie korzystała z eksperymentów medycznych w KL-ach, poczynania PCC Chemicals na polskim rynku należy potraktować jak prawdziwe pieszczoty. A przy okazji, ciekaw jestem w jakim szacownym niemieckim domu wiszą sobie spokojnie obrazy zrabowane 80 lat temu z posiadłości mojego dziadka.
Marcin i Inwestor piszą bardzo mądrze tak jak myśli tutaj większość Inwestorów. Natomiast mendy typu fdf dalej swoje głupoty i teraz widać ewidentnie, że liczą na panikę więc są opłacani. Jaka będzie dywidenda to się okaże bo 10 gr to propozycja i może być 10,20,50 lub nic i mnie to lotto bo spokojnie czekam na uruchomienie nowych zakładów i linii, które pokażą wartość spółki, akcji i dywidend. i tak jak kolega napisał na przykładzie asbisu tutaj gra toczy się o inną stawkę ale to rozumieją nieliczni.
Panie i Panowie szykować portfele bo może być bega promocja i można będzie dokupić po taniości co za tym idzie powiększyć posiadane pakiety. Pozdrawiam Inwestorów