Miło nam poinformować, że patronat branżowy nad spotkaniem inwestorskim Prefa Group S.A., zaplanowanym na sobotę 25 marca o godz. 15:00, objęło Budownictwo.co czyli specjalistyczny portal budownictwa, energetyki i przemysłu.
Więcej o zbliżającej się rozmowie na żywo z Jakubem Suchankiem - Prezesem Zarządu Prefa Group S.A. czyli spółki deweloperskiej z rynku giełdowego NewConnect przeczytacie właśnie na łamach Budownictwo.co: https://www.budownictwo.co/zapraszamy-na-spotkanie-inwestorskie-prefa-group-s-a/
Źle o nim świadczy do czego doprowadził! Zresztą tak to jest jak się buduje za pożyczone pieniądze! Mi jest Żal najbardziej ludzi którzy podpisali umowy deweloperskie! Podejrzewam ze większość pieniędzy z kont powierniczych został im wypłacona! A tu puka do drzwi niepewność ,albo jak inni mówią '' bankructwo ''!
W odróżnieniu od Ciebie są ludzie, którzy myślą i analizują zanim kupią dane akcje...
Śmieszny jesteś z tym pozytywnym nakręcaniem i naganianiem bez podstaw. Zacytuj swoje posty jak pisałeś o 4-cyfrowym kursie, po którym miałem od Ciebie kupować te akcje. Pamiętasz?
Zapomniałeś jedynie o przecinku po środku a i tak to na dzisiaj dużo za wysoko...
Chociaż muszę przyznać, że niesamowita jest ta spółka. Kilkadziesiąt milionów ujemnych kapitałów a tak jak dzisiaj ktoś jeszcze poświęca swoje drobne oszczędności.
Dnia 2023-03-21 o godz. 11:50 ~Pytanie napisał(a): > Mam nadzieje, ze Prezes ustosunkuje sie do twojego wpisu. Oby nie powiazal przyczyny ze skutkiem. ;-) > > A dlaczego akcje spadly to kazdy wie, tylko ty udajesz Greka. Bylo podwojne odciecie praw poboru.
Mało kto dzisiaj pamięta o tym.
Ciekawe co to za skup wczoraj i dzisiaj coraz bardziej widoczny. I 921 sztuk na popycie z lewej strony w obrębie wideł. Nie mam wolnych zasobów bo bym się przyłączył,
Nie rozśmieszaj mnie. Już się boję, że mój wpis wywołał panikę na walorze i ktoś poważny będzie to analizował. Ubaw z takimi jak Ty jest konkretny.
Jeśli potrzebujesz to nadal potwierdzam, że w mojej ocenie dane finansowe, wskaźniki i bieżąca sytuacja gospodarcza wskazują, że na dzisiaj ta firma jest bankrutem. Niech się Prezes do tego odniesie i powie, że dane przedstawiają inny obraz rzeczywistości. Koniecznie go o to spytaj jak tak się lubicie...
Może ktoś lub coś ją uratuje, ale nie zmienia to dzisiejszego obrazu.
A kogo Ty udajesz? Napisz jaki byłby kurs bez odcięcia. Na pewno ponad 1000 PLN, prawda?
Pozdrawiam
Misiek
Dnia 2023-03-21 o godz. 13:25 ~Misiek napisał(a): > Nie rozśmieszaj mnie. Już się boję, że mój wpis wywołał panikę na walorze i ktoś poważny będzie to analizował. Ubaw z takimi jak Ty jest konkretny. > > Jeśli potrzebujesz to nadal potwierdzam, że w mojej ocenie dane finansowe, wskaźniki i bieżąca sytuacja gospodarcza wskazują, że na dzisiaj ta firma jest bankrutem. Niech się Prezes do tego odniesie i powie, że dane przedstawiają inny obraz rzeczywistości. Koniecznie go o to spytaj jak tak się lubicie... > > Może ktoś lub coś ją uratuje, ale nie zmienia to dzisiejszego obrazu. > > A kogo Ty udajesz? Napisz jaki byłby kurs bez odcięcia. Na pewno ponad 1000 PLN, prawda? > > Pozdrawiam > > Misiek
Oj tam, nie przesadzaj z tym bankrutem.
Bieżąca sytuacja gospodarcza jest taka, że Rosja z Chinami i USA, zrobią na Ukrainie dzikie pola, wojna potrwa długo, a w Polsce będzie potrzeba kilka milionów mieszkań więcej.
W Rosji nikt nie chce mieć nowej rewolucji lutowej więc nie odpuszczą, a Chiny chcą sprawdzić sobie co jest warta ich technika wojskowa przed przyszła wojną pacyficzną.
Po za tym, w awaryjnej potrzebie Prezes może sprzedać bądź zastawić którąś z rozgrzebanych budów.
Taaaa... Z pewnością powie że potwierdza i że w najbliższych dniach złoży wniosek o upadłość... Weź dorośnij...
Janusz,
Tu jest prawie ćwierć miliarda zobowiązań z czego 2/3 to krótkoterminowe. Same koszty finansowe to rocznie kwota ośmiocyfrowa.
Przy 50 mln przychodów mieli stratę i to z działalności operacyjnej na 4 mln. A przecież koszty pensji czy usług zewnętrznych się nie zmniejszą.
Jakie tu przychody trzeba wykręcić, żeby wyjść na zero, a gdzie zyski i uzyskanie dodatniej kapitalizacji spółki.
Ale nadal są chętni na te akcje, więc może wiedzą coś czego nie wiedzą inni.
Czas pokaże...
Pozdrawiam
Misiek
Cały rok będzie rolowanie obligów. Awaryjnie to jeszcze Prezes może sprzedać część akcji żeby pożyczyć spółce pieniądze, jak będą słabe wyniki po IIkw.
Kolega Yo pewnie nie wie co to jest raport skonsolidowany. No ale to juz jego problem.
Wystarczy poczytac, co teraz robia inne spolki budowlane, aby wyjsc z kryzysu. Banki centralne drukuja na potege, a wiec kapital jest, tylko nie u klientow indywidualnych. 2+2 = 4
Bob,
Ja oczywiście jedynie z popcornem patrzę.
Ciekawe co planują. Oczywiście widzę kurs, ale też widzę wolumen, a jaka tu płynność wiemy.
Serio sądzisz że tu coś poważnego się szykuje? Suma wszystkich strachów ma dać inwestora? Bo oni opóźnili się w wypłacie jakichś śmiesznych odsetek (koło 40 tysięcy) i tłumaczyli że jakieś pieniądze nie spłynęły na konto spółki. Przecież to jakaś kpina.
Chyba dziś wykup 6m obligacji. To już poważniejsza kwota. Ja nadal nie mam odwagi w to wejść...
Pozdrawiam
Misiek
Nie ma mowy...
Gdyby nie 4-krotne zwiększenie ilości akcji, to jedna byłaby warta ok. minus 40 PLN. I ja miałbym za to płacić?!
Ciekawe czy wykupią dzisiaj 6m obligów...
Pozdrawiam
Misiek
Powinny być środki na wykup tych obligacji. Następne w listopadzie? Będzie trochę oddechu, chociaż jakieś odsetki chyba są po drodze, bo wypłacają je kwartalnie.