Dnia 2023-03-21 o godz. 06:08 ~Olo napisał(a): > Maliniak nikt nie mial tyle wtop co Ty a allegro bylo jedna z twoich mega rekomendacji a co powiesz o kghmie? przypomniec?
Panowie, bądzcie sprawiedliwi. Na Cherry i GreenX udało mu się przewidzieć kurs w odpowiednim czasie, zanim wybił. Więc to nie jest tak, że wszędzie wtopił.
Dnia 2023-03-21 o godz. 10:51 sandman76 napisał(a): > Dnia 2023-03-21 o godz. 09:49 ~InżynierMaliniak napisał(a): > > Jeśli chodzi o Allegro to jest na głównym a jak z waszym cudakiem ? > > :)) > > > > Jak grałem na szorcikach na Allegro tez byl na głownym
szorciki "akcyjne" nie płacą, szkoda czasu. Jeśli kontrakty to tylko indeksy USA
Dnia 2023-03-21 o godz. 11:09 ~InżynierMaliniak napisał(a): > Dnia 2023-03-21 o godz. 10:51 sandman76 napisał(a): > > Dnia 2023-03-21 o godz. 09:49 ~InżynierMaliniak napisał(a): > > > Jeśli chodzi o Allegro to jest na głównym a jak z waszym cudakiem ? > > > :)) > > > > > > > Jak grałem na szorcikach na Allegro tez byl na głownym > > szorciki "akcyjne" nie płacą, szkoda czasu. > Jeśli kontrakty to tylko indeksy USA
jaja sobie robisz czy ty tak na powaznie. pogadaj ze swoim brokerem i ci podpowie jak robić krótkie na akcjach.
ja na spadkach na Allegro całkiem nieźle zarobiłem. Pisaliśmy o tym.
Dnia 2023-03-21 o godz. 12:29 sandman76 napisał(a): > Dnia 2023-03-21 o godz. 11:09 ~InżynierMaliniak napisał(a): > > Dnia 2023-03-21 o godz. 10:51 sandman76 napisał(a): > > > Dnia 2023-03-21 o godz. 09:49 ~InżynierMaliniak napisał(a): > > > > Jeśli chodzi o Allegro to jest na głównym a jak z waszym cudakiem ? > > > > :)) > > > > > > > > > > Jak grałem na szorcikach na Allegro tez byl na głownym > > > > szorciki "akcyjne" nie płacą, szkoda czasu. > > Jeśli kontrakty to tylko indeksy USA > > jaja sobie robisz czy ty tak na powaznie. > pogadaj ze swoim brokerem i ci podpowie jak robić krótkie na akcjach. > > ja na spadkach na Allegro całkiem nieźle zarobiłem. Pisaliśmy o tym. >
Sam jaja robisz. Otwórz pozycję kontraktu na indeks np. Nasdaq100, który zmieni się o 2% ( znak bez znaczenia oczywiście ) i otwórz pozycję na spółkę, która zmieni cenę też o 2% ( np CDR ). Kwota w pozycji jednakowa np. 8000 pln tu i tam. Zobaczysz różnicę.
Dnia 2023-03-21 o godz. 13:56 ~InżynierMaliniak napisał(a): > nie dodałem wyżej, ale chyba to zbędne, że mówimy o poprawnie przewidzianym ruchu i zysku z tego wynikającym.
no widzisz - ja robiłem longa na SP500 z poziomów o których tez ci pisalem ( wtedy było to 3600, gdy pisałeś że amerykańska giełda w tym momencie miała OSTATECZNIE pogrzebać naszą polską...tak się stało że od tamtego momentu nasz polski WIG 20 urósł ok 40 % ) ) zamknąłem z ładnym zyskiem jakiś czas temu. Nie ucz dziecka robić dzieci. Ja ci pisałem o szorcie na Allegro ( wtedy gdy pisałeś że kupujesz ), ale nie napisałem nigdzie, ze otwieranie pozycji na kontraktach czy na indeksach nie daje zarobić.
to dlatego ludzie tutaj wytykają ci te twoje quazi poważne predykcje. Mnie już przestało to bawić. Znudziło mi się bo akurat za to mi nikt nie płaci :)
Inżyniermaliniak i sandman76 -stwórzcie sobie własne foro lub wymieńcie się mailami celem dalszej konwersacji. Tutaj mam wrażenie nikt nie jest zainteresowany Waszym tokowaniem.
Dnia 2023-03-21 o godz. 19:51 ~piwi1 napisał(a): > Inżyniermaliniak i sandman76 -stwórzcie sobie własne foro lub wymieńcie się mailami celem dalszej konwersacji. > Tutaj mam wrażenie nikt nie jest zainteresowany Waszym tokowaniem.
ale zauważ, że ja nie tworzę kolejnych wątków, tylko odnosze się do tych już utworzonych, ale nie przeze mnie. Jak widać ktoś jednak wywołuje Maliniaka do tablicy, a ja akurat wtedy z nim pisałem gdy moczył na Allegro, więc o tym wspomniałem, choć jak widać inni też pamiętają :)
Ale dla mnie serio nie ma problemu. A takie wątki które cię nie interesują po prostu omijaj. Ja tak robię i odpowiadam tylko w tych wybranych przeze mnie. Możesz też włączyć opcję IGNORE ( na mnie również ) - instrukcję umieszczałem tutaj jakiś czas temu.