Siema, Nie mam akcji, ale kiedyś miałem i zacząłem się interesować, co słychać, bo a nuż warto wejść. Zacząłem się interesować, bo wyszło wiadome ESPI o OML - AiG im wisi 3,8 mln zł i ma oddać do 2025 roku. Słaby deal dla OML w mojej ocenie, bo powinni brać gotówkę, ale co tam, ważne, że jakikolwiek. Zawsze jakiś + dla OML.
że będą walić około 30 mln akcji w rynek a kolejne około 25 mln będzie na okaziciela, który też może chcieć walnąć w końcu.
W raporcie z 30.09.2022 czytam, że firma miała około 19 mln straty netto. Jednostka dominująca zatrudnia, wg raportu z września 2022, ok. 40 osób. Licząc przy średniej krajowej 6k brutto wychodzi prawie 3 mln zł na rok kosztów samego zatrudnienia w jednostce dominującej, a wiadomo, że pewnie jest więcej.
Teraz się okazuje, że istotny % przychodów z w sumie ładnie zapowiadającej się gry AiG ma oddawać na rzecz OML.
W mojej ocenie obecny kurs jest zawyżony. Nie wiem, na co Koleżeństwo liczy, ale obecna kapitalizacja 88 mln zł jest z sufitu. Ja bym tu rzetelnie to widział max około 20 mln przy takich stratach, więc 30-40 groszy za akcję.
Moje pytanie: na co czekacie? Jakie tytuły Waszym zdaniem na tyle dobrze zarobią, że wyciągną tę firmę z obecnej sytuacji? Na pewno jest tu ktoś, kto śledzi poczynania spółki i dużo wie.
Jeżeli zakładamy, że ta gierka coś zarobi to nie zapominajmy, że oprócz udziału w zyskach All in! ma też spory jak nie kompletny udział we własności spółki robiącej tą grę. Przy sukcesie dającym allinowi 4mln to wartość spółki córki pójdzie pewnie baaaaardzo konkretnie do góry. A jedno co panowie z Allina potrafią to sprzedawać ludziom papiery - i nagle na koncie pojawi się kasa
Niestety zapominacie jeszcze o jednej bardzo waznej rzeczy. Allin na dzien dzisiejszy nie posiada zadnej plynnosci finansowej, zalegaja kontrahentom z platnosciami... o wyplatach nie chce nawet myslec.
Nawet jak im sprzedazowo wyjdzie ta gra w co watpie, bo Ghostrunnera jedyne co robili to wydawali, to i tak w pierwszej kolejnosci trzeba bedzie splacic OML i zadluzenia. Jezeli w ogole do tego czasu spolka bedzie istniala.
W raporcie na 30.09.2022 mozemy przeczytac ze maja zobowiazan na prawie 30 mln zł... przy 40 osobowej spolce to jest masakra jakas.