Proszę posłuchać Prezesa, który mówi, że jeśli chodzi o kurs akcji Xtb, to coraz wyższe poziomy cenowe są tylko kwestią czasu. Jeśli w lutym oceniał styczniową zmienność na bardzo dużą i zwracał uwagę na to co się działo z gazem i ropą, to co się dzieje teraz to wisienka na torcie w tym kwartale. Dlatego nie sprzedawać ani jednej akcji Xtb. Nie dajcie sobie zabrać akcji.
Zdzisław logiczne, ty to wiesz i ja to wiem. zainteresowani w temacie również to wiedzą nawet trole to wiedzą tylko one mają płacone za inną retorykę, bo chcą tanio kupić, inaczej by tu ich nie było
Przecież trole pisały ,ze zmienności już w 2023nie będzie i wyniki nie są do powtórzenia ,to pierwsze zmienność jest i nas szybko nie opuści a wyniki jakie będą to już Prezes mówił o tym,uważny słuchacz o tym wie a trole szczekają coraz głośniej bo już niedługo znikną jak to ma miejsce od roku a kurs pójdzie wyzej
Zdzisiu, podejrzewam ze należysz do tak zwanych day-traderow. Dlaczego? Dlatego ze piszesz różne rzeczy. Np kilka dni temu jak zrobili podbitkę na ponad 36 zł napisałeś ze „droga na 100 otwarta” po czym kurs zleciał na 32 złote a wiec blisko 4 złote mniej niż było. Zatem zapytam grzecznie: gdzie to twoje 100 zł? Znamienne ze wpis wtedy dałeś w dniu ogłoszenia dywidendy która rynek przyjął negatywnie o czym świadczy spadek kursu o 10%. Podejrzewam ze pisales to żeby naiwni inwestorzy kupowali jak ty sprzedawałeś. Nie pozdrawiam cię.
Macieju, jeśli liczysz na 100 zł w parę dni, czy nawet parę tygodni, to giełda nie jest dla Ciebie. Piszę tu, żeby nie sprzedawać ani jednej akcji Xtb od kursu w okolicach 14 zł. Piszę to nadal, gdy kurs wynosi 33 zł. Cierpliwości Macieju i wiary w Spółkę. Kiedyś pisałem, że my jesteśmy jak to coś co przykleiło się do burty statku i krzyczy płyniemy. Sądzę, że przykleiłem się do statku, który płynie we właściwą stronę, a statek nawiguje doświadczony kapitan. Nie po to kapitan inwestuje masę pieniędzy w wyposażenie statku, żeby się rozbić. Pan Jakub mógłby na dzień dzisiejszy nie inwestować dziesiątków milionów złotych, tylko zgarniać te miliony do własnej kieszeni. Robi inaczej, czyli widzi sens rozwoju Spółki, żeby zarabiać jeszcze więcej.
Macieju dobrodzieju, Zdzisław tu jest od kilkunastu złotych, z tego co pamiętam jest tu z nami od jakiegoś niekrotkiego już czasu, pewnie wziął tu już niejedna dywidendę, bo z tego co pamiętam z takim nastawieniem pisał na początku.
Zdzisław robi merytoryczne wpisy, z tego co zauważyłem sugerując się ciągiem przyczynowo-skutkowym, to że pisał o 100 zl a potem spadło, wcale nie znaczy że na tyle nie pójdzie, gdyż korekty są potrzebne dla zdrowych wzrostów.
Zaczyna się okres, gdzie korekta, która jak szybko się zaczęła tak i szybko może się skończyć, generując impuls do wystrzału w górę przy wsparciu informacji ze spółki, których teraz pojawi się napływ.
Nie podejrzewam, żeby na forum siedziały grubasy, smarowały na wątkach i swoim pisaniem miały wpływ na kurs, także twoje żale wg. mnie mają niewłaściwego adresata.