• Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ~Azazello [185.182.66.*]
    Ciekawe ile tego jeszcze ma ?
  • Re: Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ~takietam [195.7.30.*]
    Na pewno prezes - ma juz dosc tych akcji i firmy , spienieza i usieka na Kajmany :)
  • Re: Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ~Marcin [188.147.4.*]
    Tiaaaaaaa pewnie
  • Re: Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Nie ma co sie bić o akcje dla kazdego starczy. Tyle jest w ukrytym ze kazdego napakuja w akcje. Skoncza sie to nastepne beda dolozone. Te osoby co kupily juz nie sprzedadza drozej. Czeka jeszcze odciecie dywidenty i kazdy sobie kupi taniej.
    To juz nie urosnie jak kazdemu dali kupic akcje. Kto chcial to kupil po 82.
    Tyle akcji sprzedali w rynek ze jak zacznie spadac ludzie beda sprzedawac na wyscigi.
    Cos uroslo to musi spasc nic sie nie poradzi na to sprzedajacy ustala kurs na ile ma spasc.

Jezeli zarzad chce podac stategie spolki w polowie roku to raczej nie chyba nie bedzie wezwania. Aby Alumetal dawal minimum 10% dywidenty to bedzie dobrze. Pierwszy i drugi kwartal powinien miec jeszcze dobre wyniki.
  • Re: Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ketchup1 [188.147.0.*]
    A tobie coś się pokiełbasiło? Jeszce 3 dni temu o ponad sto mówiłeś. I ten śmieszny karnet wspomniałeś .
    3 dni temu wszystko inaczej wygladlo. Nie widzisz ze ktos sypie akcje w ogromnej ilosci. Dobra informacja byla o dywidencie i co napakowali ludzi w akcje. Zeby to byla inna spolka to by urosla ponad 10% na sesji po takiej informacji. Spolka jest dobra ale przy takiej podazy jaka jest nie urosnie. Narazie bedzie spadac pod ciezarem podazy.
    W ukrytych zleceniach jest kilkadziesiat tysiecy akcji ukrytych. Fundusze raczej nie sprzedaja moze glowny akcjonariusz sprzedaje jak chcial wczesniej sprzedac po 68. Dowiemy sie za miesiac jak podadza ile % akcji mieli na walnym.
    Ty masz czasem dziecinne pomysły. Jaki główny ? Czy Ty zwariowałeś? Aż się za głowę złapałem . Przecież to sobie wyskoczyło bez powodu w 2 dni z 75 na ponad 80 zł a wcześniej miesiącami w jednym miejscu. To ma swoje konsekwencje. Jak dla mnie jakiś 1 fundusz chce wyjść po tej cenie nie będzie czekał na wezwanie odpowiada mu ta kwota. To nie jest straszenie to jest wychodzenie i nic w tym dziwnego . Jak mo 50 czy 100 tys akcji to musi to trochę trwać i tak wyglądać. Mogło by być tak że ktoś gasi popyt aby te średnie nie były wysoko żeby to się nie zagalopowalo za daleko tylko nie wiem kto to miał by być bo daleko mi do teorii dziwnych spiskowych .
    Ty to masz dziecinne pomysly ze fundusz sprzedaje. Fundusze sa ostatnie w kolejce zeby sprzedac akcje po tej cenie. Jedynie parcie na sprzedaz akcji ma wlasciciel. Jak by fundusz chcial sprzedac to w pakietowce by sprzedal innemu funduszowi.
    A srednia rynkowa jest tylko dla wlasciceiela. Po co sie upierasz z ta srednia jak i tak jak beda chcieli kupic od funduszy musza podniesc cene. Co to za roznica czy bedzie 90zl czy 100zl to fundusze musza sie zgodzic na cene.
    I przestan pisac ze 1zl wiecej to 15mln to smieszne. Dla wzywajacego to sa grosze przy zyskach jakie ma.

Ma być przejęcie . Ważna średnia z 3 miesięcy jak by poleciało pod 90 to trochę kłopot .każde 1 zł wyżej średnia to 15 mln więcej. Skoro większościowy deklaruje chęć sprzedaży w cenie rynkowej to nie dobrze jak ta cena rynkowa rośnie. Hydro ma ogromny interes aby średnia nie była wysoka . Ale no ja nie wiem kto miał by to robić. Zawsze stroniłem od różnych teorii ale w sumie wystarczy dogadać się z jednym funduszem posiadającym 1 czy 2 procent i można by to zrobić. Ale no nie wiem jak się dogadają jak przyjmą za to zapłatę w jakieś formie jak rozliczać no naciągane trochę. Chyba że dadzą zrobić temu funduszowi gdzie indziej deal . Czy dało by się kupić jakiś podrzędny fundusz do takiego zadania ? Jak myślicie . Bo w zaporkowane akcje na słupy ja nie wierzę.
    Tam 6 marca i wcześniej poszły pakiety większe może to były akcje potrzebne do właśnie tego zadania które jest realizowane . Nie pozwolić na nadmierny wzrost kursu. Ten suglis mówił że cena będzie rynkowa że średnie decydują i skoro on sprzeda po cenie rynkowej to choćby tylko dla tego jego pakietu i zarządu dla tych 40 procent akcji kupionych po cenie ze średniej rynkowej opłaca się tej cenie rynkowej jakoś dopomagać .
    Przychodzi reprezentant hydro do funduszu i mówi . Słuchaj sprzedaj mi 200 tys akcji alumetalu po 78 a ja kupię coś innego od Ciebie co masz tam w portfelu w pakietówce poza sesja po zawyżonej cenie tak aby za alumetal wyszło Ci 100 zł. No i koszt takiej transakcji dla pośrednika to 22 zł razy 200 tys akcji czyli 4 mln . No i teraz tymi 200 tysiącami akcji jest w stanie utrzymać cenę średnia kilka złoty niżej a na każdej złotówce tylko na pakiecie większościowych zarabia 6 mln . Tak by można to przeprowadzić. Tyle że hydro to zachodnią firma niby ze standardami a nie jakiś polski Janusz . Ale czy na pewno nie posunął by się do tego ?
  • Re: Ktoś cały czasy dosypuje Autor: ~takietam [195.7.30.*]
    A kiedy sie sprzedaje ?
    Sypacz nie odpuszcza sprzedaje po 82 w ukrytym. Ostatnio ladne sa obroty w granicach 5 tys akcji na sesje.
[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.