Krach na giełdach ale banki. To pozytyw. Sakana jako inwestor restauracyjny ma szansą polecieć na wyżyny, Inwestują w następne lokale to plus. Zarząd chyba miarę rozsądny. Powinni wypłacić jak wzeszłym roku dywidendę. Patrząc na przerzucane akcje to jestem załamany. Ludzie w sklepach wydają więcej niż w ciągu dnia obroty na spółce. Informacje ze spółki zalewają forum że aż nie wiem czy mają jakiegoś rzecznika prasowego. Albo to celowa robota przed ważnymi posunięciami. Napiszcie coś ludki z zarządu bo takie podejście to wstyd no chyba że o dotacjach na które liczyliście.
Mam podobne wnioski. Zwracam uwagę za rosnący co kwartał, delikatnie ale sukcesywnie zysk spółki. Ich księgowości nie ogarniam do końca, więc ekspertem nie jestem, niemniej szukam w cyfrach tej dywidendy ;)
Rynek ciągle jeszcze pesymistycznie postrzega spółkę, ale trzeba przyznać że ostatnie fluktuacje przechodzi niemal wzorowo. Odnoszę wrażenie, że rynek nie interesuje się tymi akcjami, co ma dobrą stronę - pozytywny news / newsy, nowi chętni na akcje i winda - proszę zwrócić chociażby uwagę na przeciętny dzienny wolumen.
Ta spółka to taki cichociemny rynku. Co będzie - zobaczymy, ale jeśli jest tu sternik to może rozważy krajoznawczą wyprawę w góry :)
Jakie to wku......jace jak zarząd nie raczy napisać żadnej ciekawej informacji. Rozumiem ze w dziale marketingu firmy maja doradców z pisu jedna mogli by się wysilić na parę słów np : jaka strategia na 2023 lub czy wejdą w współdziałanie z innymi spółkami. Apeluje obudźcie się gamonie i trochę pozytywów.
Co to się stało ????? Próba podbitki i zabrakło kasy???? Do 1 zł trochę brakuje. Czy już wiadomo jaką zrobią dywidendę? Fakt przydały by się jakieś infa.
Chyba ktoś poprostu zauważył, że dobra spółka, która daje dywidendy, ma dobrze prowadzone finanse generuje zysk. Kupuje żeby mieć jakiś udział w ich zysku a jak kolejna restauracje znowu wybudują to sie inwestycja jeszcze bardziej opłaci
Sfinks to by tylko tą firmę mógł zepsuć i powinien być mniej warty od Sakany.
Prędzej za kilka lat kupi sfinks chociaż wątpie kto takie coś z takim paskudnym jedzenie zechce kupić chyba że już się poprawili.
Ilość oferowanych akcji jest mizerna. Jednak wykup akcji własnych jest przed nami to powinno podbić cenę. Szkoda że jednak zarząd ma inwestorów w głębokim poważaniu sypiąc taką ilością informacji o spółce.