Takie coś właśnie znalazłem
https://www.sii.org.pl/16211/aktualnosci/czat-inwestorski/omowienie-wynikow-mennicy-skarbowej-za-2022-r.html
We wtorek o 12 webinar. Prezes od sprzedaż i dyrektor finansowy. Prezes się chowa. Może i dobrze. No ale webinaru dawno nie było, chyba z rok. Będzie oglądane.
Fajnie że coś jest. Ciekawe czy moderator przepuści choć jedno pytanie odnośnie beznadziejnej postawy prezesa, konfliktu w spółce czy kłamstwach o dywidendzie. Jednak jestem optymistycznie nastawiony.
To mega dobra wiadomość ! Co prawda p. Prezes nie weźmie w nim udziału, ale sam fakt organizacji webinaru przez spółkę jest na duży plus. Osoby wydelegowane przez p. Prezesa są przecież świadome tego, że będą czekać na nie bardzo trudne i niewygodne pytania. Zamierzają stawić im czoła, więc należy to przyjąć za dobry prognostyk ! Oczekuję na bardzo dobre widomości od Zarządu, które spowodują, że wycena akcji powróci na właściwe poziomy !
Przepraszam bardzo ale ten nowy pan dyrektor finansowy to jest za zastępstwo pani Olewskiej? Czyli pompa na 150. Poprawcie mnie jeśli się mylę czy on jest za jej zastępstwo bo jeszcze nie ogarniam tematu bo dopiero co mnie obudzili a nad ranem wróciłem do domu i tu zaglądam a zamiast raportu rocznego link do webinaru
Z jednej strony prezes stchórzył przed niewygodnymi pytaniami z drugiej to dobrze, że wreszcie oddelegował do wypowiedzi kogoś bardziej kompetentnego (czyli któregokolwiek pracownika Mennicy).
Oczekuję na bardzo dobre widomości od Zarządu, które spowodują, że wycena akcji powróci na właściwe poziomy ! >
...przy czym właściwe poziomy dla tej spółki to jakaś połowa tego co dziś. Ja to jedynie zastanawiam się nad tym, jak bardzo będą rzeźbić by uzasadnić słaby wynik.
Dnia 2023-03-16 o godz. 13:40 ~Goldman napisał(a): > Pomyliłem się, poniżej 90 już nie kupisz. Spiesz się, póki poniżej 100 jest, bo zostaniesz z niczym na peronie.
Podniecaj się dalej chwilowym wzrostem bez powodu. Urosło bo co? bo webinar zapowiedzieli? Śmiechu warte.
Spadło bo co? Przestali zarabiać? Urosło bo jakiś bank zamknęli, ale to mały w kraju 3 świata. Może dlatego że ludzie kupują złoto i srebro jak nigdy. Może dlatego że banki kupują tony złota.... No ale zapewne to nie ma nic do rzeczy.