• MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Mexx [5.173.81.*]
    Cześć,

widzieliście ESPI?

-Zarząd Boryszew S.A. (Emitent, Spółka) informuje, ze w dniu 15 marca 2023 roku Spółka podpisała umowę (List nominacyjny) z jednym z wiodących dostawców dla przemysłu samochodowego.
    Przedmiotem umowy jest dostawa przez spółki Grupy Boryszew przewodów gumowych do układu klimatyzacji dla zakładów ww. odbiorcy, z przeznaczeniem do montażu w samochodach elektrycznych, na lata 2024 - 2034. Szacunkowa wartość dostaw w tym okresie wynosi około 200 mln euro.-

Zakładając 20% rentowności tej umowy, mamy na niej 200 mln zł dochodu, czyli jutro +15-20%.

I wygląda, że ktoś już dzisiaj pod koniec sesji wiedział...
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~espi [37.248.219.*]
    Wiedział? może lepiej sprawdź wolumeny choćby ostatnich 5 transakcji... A może widziałeś też tłumy chętnych na kupno w arkuszu? Zwykła podbitka na zamek, jakie tu często bywają.
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Mexx [5.173.81.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 17:45 ~espi napisał(a):
    > Wiedział? może lepiej sprawdź wolumeny choćby ostatnich 5 transakcji... A może widziałeś też tłumy chętnych na kupno w arkuszu? Zwykła podbitka na zamek, jakie tu często bywają.

Może lepiej sam sprawdź, zanim zaczniesz pisać bzdury. Masz dzisiaj wolumen wyższy 7 razy od średnie, do tego wyraźny wzrost, do tego na mega słabym rynku. Podbitka? To zobaczysz jutro kurs na otwarciu.
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~WarenBuffet [212.96.241.*]
    Czy 10 złotych w tym roku jest możliwe?
    Tylko poważne odpowiedzi!
  • UMOWA TO TYLKO 90 MLN NA ROK . Autor: ~Bella10 [94.254.184.*]
    Przecież ta nowa umowa to na rok ok. 90 mln zł - roczny obrót firmy to przeszło 6 mld ....
  • Re: UMOWA TO TYLKO 90 MLN NA ROK . Autor: ~Mexx [5.173.81.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:11 ~Bella10 napisał(a):
    > Przecież ta nowa umowa to na rok ok. 90 mln zł - roczny obrót firmy to przeszło 6 mld ....

Ja to liczę inaczej. Dzisiaj dowiedziałeś się o umowie, która przy 20% rentowności daje 200 mln dochodu, czyli 15% obecnej kapitalizacji. Pomijam na razie ew. zdobycie nowych przyczółków w bardzo perspektywicznej branż.
  • Re: UMOWA TO TYLKO 90 MLN NA ROK . Autor: ~Bella10 [94.254.184.*]
    Najpierw wydatki co najmniej 60 mln zł.
  • Re: UMOWA TO TYLKO 90 MLN NA ROK . Autor: ~Mexx [5.173.81.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:27 ~Bella10 napisał(a):
    > Najpierw wydatki co najmniej 60 mln zł.

Dobre. Faktycznie dramat, wydać 60 mln żeby mieć przychody 1000 mln zł...

• Re: UMOWA TO TYLKO 90 MLN NA ROK . Autor: ~remexx [37.248.219.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:32 ~Mexx napisał(a):
    > Dnia 2023-03-15 o godz. 18:27 ~Bella10 napisał(a):
    > > Najpierw wydatki co najmniej 60 mln zł.
    >
    > Dobre. Faktycznie dramat, wydać 60 mln żeby mieć przychody 1000 mln zł...
    >

dobre...
    1000 mln zł
    na pewno umiesz liczyć?
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~remexx [37.248.219.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 17:56 ~Mexx napisał(a):

> Może lepiej sam sprawdź, zanim zaczniesz pisać bzdury. Masz dzisiaj wolumen wyższy 7 razy od średnie, do tego wyraźny wzrost, do tego na mega słabym rynku. Podbitka? To zobaczysz jutro kurs na otwarciu.

Sam piszesz bzdury, a raczej przedstawiasz myślenie życzeniowe. I co z tego, ze wolumen był większy, skoro z arkusza znikło najwyżej +-30 kilo? A jeśli masz rację, to napisz niby kto wywalił nagle te 140 kilo? I dlaczego tak chętnie wywalił? No i te śmieszne transakcje za kilka złotych zamek, by podbić kurs. A może to ty się zabawiłeś? No z jakiego sufitu albo z jakich fusów wziąłeś tę marże 20% przez lat?
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~remex [37.248.219.*]
    poprawka, miało być:
    "... te marże 20% przez 10 lat?
  • 90 MLN NA ROK TO JUŻ JEST Z MARŻĄ. Autor: ~Bella10 [94.254.184.*]
    WARTOŚĆ DOSTAW TO 200 MLN EURO NA 10 LAT CZYLI OK. 20 MLN EURO NA ROK [ 90 MLN ZŁ] I NIC WIĘCEJ.
  • Re: 90 MLN NA ROK TO JUŻ JEST Z MARŻĄ. Autor: ~Mexx [5.173.33.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:51 ~Bella10 napisał(a):
    > WARTOŚĆ DOSTAW TO 200 MLN EURO NA 10 LAT CZYLI OK. 20 MLN EURO NA ROK [ 90 MLN ZŁ] I NIC WIĘCEJ.

Rynek chyba widzi to inaczej niż Ty;)
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Mexx [5.173.81.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:37 ~remexx napisał(a):
    > Dnia 2023-03-15 o godz. 17:56 ~Mexx napisał(a):
    >
    > > Może lepiej sam sprawdź, zanim zaczniesz pisać bzdury. Masz dzisiaj wolumen wyższy 7 razy od średnie, do tego wyraźny wzrost, do tego na mega słabym rynku. Podbitka? To zobaczysz jutro kurs na otwarciu.
    >
    > Sam piszesz bzdury, a raczej przedstawiasz myślenie życzeniowe. I co z tego, ze wolumen był większy, skoro z arkusza znikło najwyżej +-30 kilo? A jeśli masz rację, to napisz niby kto wywalił nagle te 140 kilo? I dlaczego tak chętnie wywalił? No i te śmieszne transakcje za kilka złotych zamek, by podbić kurs. A może to ty się zabawiłeś? No z jakiego sufitu albo z jakich fusów wziąłeś tę marże 20% przez lat?

Wiesz kto wywalił? Ten, który się ucieszył, że jakaś owca kupuje do góry Boryszew, kiedy na całym rynku jest padaka. Później spojrzał na espi i doszedł do wniosku, że sam okazał się owcą. Jedyne co mu pozostało, to teraz zaklinać rzeczywistość, że ta umowa to na waciki.

Żeby było jasne, ani nie kupowałem, ani nie sprzedawałem tej spółki od pół roku.
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Mexx [5.173.89.*]
    No i jak? Widzicie jak gruby zbiera dzisiaj spółkę na słabym rynku? Wiecie już co oznacza ta umowa? Lata dużych dostaw, nowy ważny przyczółek i zdrowy biznes
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Mexx [5.173.57.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 18:48 ~Mexx napisał(a):
    > Dnia 2023-03-15 o godz. 18:37 ~remexx napisał(a):
    > > Dnia 2023-03-15 o godz. 17:56 ~Mexx napisał(a):
    > >
    > > > Może lepiej sam sprawdź, zanim zaczniesz pisać bzdury. Masz dzisiaj wolumen wyższy 7 razy od średnie, do tego wyraźny wzrost, do tego na mega słabym rynku. Podbitka? To zobaczysz jutro kurs na otwarciu.
    > >
    > > Sam piszesz bzdury, a raczej przedstawiasz myślenie życzeniowe. I co z tego, ze wolumen był większy, skoro z arkusza znikło najwyżej +-30 kilo? A jeśli masz rację, to napisz niby kto wywalił nagle te 140 kilo? I dlaczego tak chętnie wywalił? No i te śmieszne transakcje za kilka złotych zamek, by podbić kurs. A może to ty się zabawiłeś? No z jakiego sufitu albo z jakich fusów wziąłeś tę marże 20% przez lat?
    >
    > Wiesz kto wywalił? Ten, który się ucieszył, że jakaś owca kupuje do góry Boryszew, kiedy na całym rynku jest padaka. Później spojrzał na espi i doszedł do wniosku, że sam okazał się owcą. Jedyne co mu pozostało, to teraz zaklinać rzeczywistość, że ta umowa to na waciki.
    >
    > Żeby było jasne, ani nie kupowałem, ani nie sprzedawałem tej spółki od pół roku.

Do środowego wyleszczenia doszło jeszcze pięknie przeprowadzone dzisiejsze - świetnie przyprowadzony zrzut na -6%, żeby skończyć na +4,73% prawie max dnia. W przyszłym tygodniu 8 zł, a w całym ruchu 11.5 zł powinno być;)
    Miłego weekendu

• Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Daro [89.75.113.*]
    Ja dokupiłem wcześniej po 5.01 i już jestem na zero uf....
    Czekam teraz na dewidendę i myślę że do 8-10 -zeta będzie wtedy
  • Re: MEGA umowa - dziś podpisana Autor: ~Asd [37.47.254.*]
    Taaa..to "se" czekaj na tę swoją dywidendę. Jak mnie irytują tacy analfabeci
[x]
BORYSZEW -1,89% 4,66 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.