• Kilka informacji Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Spółka, która ostatnio przejęła Durapower to Banpu - jest to spółka, która ma całkiem dobrą politykę dywidendową (dwie dywidendy co roku - gdzie dywidenda to 10-15% wartości rynkowej i to mimo kapitalizacji na poziomie 13 mld zł.

Udziałowcy Banpu to siatka funduszy inwestycyjnych z całego świata.
  • Re: Kilka informacji Autor: zakar [37.47.124.*]
    Tastie szkoda czasu malkontenci i tak beda twierdzic że Compremum nie zbuduje tej fabryki nawet jak juz bedzie pozwolenie na budowe znajda powód na podstawie którego będa mogli ogłosić fiasko tej inwestycji.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    Dla mnie to dobrze, bo dzięki temu powstaje okazja na akumulacje większej ilości papieru.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Bin [89.70.65.*]
    Zakar wiesz coś na temat procedowania pozwolenia na budowę ?
    Bin wszyscy się dowiemy jak będzie pozwolenie na budowę Compremum o tym poinformuje w odpowiednim komunikacie wcześniej nikt sie nie dowie. Nie rozumiem co Ty chcesz tu osiągnac ta swoja paniką, będzie pozwolenie to nas poinformują i tyle.
    Informacje o procedwaniu pozwolwnia na budowę to są informacje ogólnodostępne. Nic nie wiadomo o jego procedowaniu.Skoro nie procedują pozwolenia na budowę to niech nie wprowadzają ludzi w błąd, że to robią.
    Co rozumiesz pod pojęciem nie procedują buhaha. Bin nie stresuj się kupisz akcje w przyszłym roku jak juz fabryka będzie wybudowana teraz daj sobie spokój żegnam koniec rozmowy.
    Zakar nie został złożony wniosek o pozwolenie na budowę fabryki czyli fabryka może zostać wybudowana tylko w Twoich marzeniach w przyszłym roku.
    Testie wyhamuj z fantazjami. Wróć do pozwolenia na budowę w Kleszczowie.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Marek [141.0.13.*]
    Bin możesz przecież zaczekać z gotowka i kupic akcje Compremum w przyszlym roku jak już fabryka będzie wybudowana to żaden problem nie będziesz się stresować że nie budują jeszcze !!
    Marek wyluzuj i przestań powtarzać hasła reklamowe po prezesie Fojcie i jego doradcy Laskowskim, że zbudują fabrykę w przyszłym roku. Lepiej poczytaj sobie to co jest podawane do publicznej wiadomości i wyjaśnij dlaczego obaj Panowie podają sprzeczne informację odnośnie ilości osób, które będą zatrudnione w fabryce. Laskowski w swoich wypowiedziach, informował, że 300 osób na początku a Fojt, że planują zatrudnić 300 docelowo. Mała różnica.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Re [37.30.104.*]
    Smród zna swoje miejsce w szeregu i dalej smrodzi

Podpowiem innym , niedługo się go pozbędziemy
    Niezmiennym pozostaje fakt, że nie ma żadnych merytorycznych przesłanek, które potwierdzałyby fakt, że ta budowa tej fabryki zostanie rozpoczęta w tym czy przyszłym roku.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Patisoamis [91.240.139.*]
    A ja sobie zbieram poldarmowe akcyjki... sprzedam jak compremum bedzie klepało bateryjki do emibilnosc i zarobię dużo siana... może to być i za 10 lat
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Qbq [37.47.106.*]
    Bin - zgoda że nie ma jednoznacznych info.
    W drugą stronę nie ma żadnych info potwierdzających że nic się nie dzieje i budowa nie ruszy.
    Żeby było PnB musi być szeregi spraw m.in projekt, a żeby on powstał w wersji końcowej muszą być m.in uzgodnienia środowiskowe, które jak już pisałem trwają minimum 6 mies i zwykle urząd żąda jeszcze uzupełnień co sprawę wydłuża. Osobiście zakładam ten wariant. Na samą budowę potrzeba 1,5 roku max, więc nie widzę żadnych przeszkód aby fabryka powstała na koniec 2024. Martwić się można zacząć w połowie 2023 gdyby dalej nie było żadnych informacji
    FANTAZJUJ DALEJ
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Marek [141.0.12.*]
    Bin nikt Cie nie namawia do kupowania akcji teraz wrecz przeciwnie, wszyscy polecają Ci byś zaczekał do przyszłego roku.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Marek [82.145.221.*]
    Bin to Ty wyluzuj i przyjdź tu w przyszłym roku wtedy zobaczysz jaka fabryka za jaka kwote 197 czy 255 mln zł i jakie zatrudnienie 300 czy ponad 300 osób, na razie nie masz tu czego szukać bo nie ma jeszcze fabryki magazynów energii więc daruj sobie zgadywanie i wróżenie z fusów.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Pop [91.237.138.*]
    Przypomnę wam tylko jak gościu o niklu chyba Morr mówił o zlocie do tych poziomów. Wielu z was go krytykowało a tu wychodzi kto miał rację.
    Morr może odezwiesz się już tak dawno nic nie pisałeś. Dzięki twoim informacjom trochę zarobiłem na cprku.
    Jakaś tajna informacja?????
  • Re: Kilka informacji Autor: zakar [37.47.87.*]
    Morr wiele mowił np o propozycji wykupu akcji pod opcje managerskie, albo o ogłoszeniu umów na dystrybucję magazynów cieła z Hymon Energy !!
    Potem jak już sprzedal to mówil o spadkach do poziomu 2,50 byc moze nawet po tych cenach teraz odkupuje.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Testie [178.43.250.*]
    A widzisz... to on za te 3 tys zł kupił... no ten to wieloryb po kryptowalutach zarobiony widać jest
  • Re: Kilka informacji Autor: zakar [37.47.87.*]
    haha Tastie nie rozśmieszaj ludzi :))
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Morr [79.184.165.*]
    Witam ponownie.
    Zakar jeszcze poczekam na odkupienie. Przypomnę jak ostrzegałem na poziomie 2,8zł. Ty najechałeś na mnie.
    Wolę nie uczestniczyć w pyskówkach. To co pisałem miało sens jednak sytuacja w spółce i posunięcia członków doprowadziły do wycofania się niektórych firm. Podniecanie się fabryką to tak jak pisowskie lotnisko.
    Jeszcze poczekam jak zejdzie i dokonają się zmiany w zarządzaniu patrz na walne to może znowu zarobimy.
    A jeszcze do Tse jeśli chodzi o kasę po przeanalizuj skrót TSA podpowiem był taki zespół.
    Pozdrawiam i do zobaczenia na poziomie 2,0??
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Ariel [188.33.240.*]
    Możesz cos rozwinąć? Które firmy sie wycofały i z czego?
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Qbq [31.61.174.*]
    Bin ja nie fantazjuje tylko opisuje konkrety.
    Fantazje określasz póki co Ty.
    Siejesz wątpliwości które nie mają żadnego pokrycia, są tylko przypuszczeniami, wątpliwościami itp.
    Podobnie kolegą Mort co insynuuje i tyle, zero konkretów.
    Ja się będę obawiał w połowie roku, teraz nie mam żadnych obaw,nic nie sprzedaje i zamierzam kupować.
    Walne i raport za 1,5 miesiąca wiele wyjaśnia. Teraz kto się wystraszy i kogo wystraszycie ten wyrzuci co ma :)
    Ale analizując to co się dzieje na kursie to obroty jalowe, więc co potwierdza że w spolce jest źle?
    Zawsze to obroty potwierdzają spadki lub wzrosty ... A póki co???
    Za 2zl to bułki w spożywczym możecie kupować ... Tam się ustawiajcie
  • Re: Kilka informacji Autor: ~POP [195.164.164.*]
    To co jedziemy na 2 czy na 3. Zakar jak myślisz bo twoje przewidywania padły u podstaw.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Makler1 [94.254.234.*]
    Na 1-1,5
  • Re: Kilka informacji Autor: ~geolog [5.173.65.*]
    Możliwe, bo na 2,40 strasznie grząsko
  • Re: Kilka informacji Autor: zakar [37.47.113.*]
    Oop sprzedawaj oo ile chcesz nic mi do tego za ile sprzedaż swoje akcje
  • Re: Kilka informacji Autor: ~KrólArtur [89.77.135.*]
    Ktoś kiedyś tu na forum pisał, że zna się na formacjach analizy technicznej i wymieniał je nawet.
    Co oznaczają "TRZY CZARNE KRUKI"? Formacja z piątku 17.03.2023.

https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-formacje/CPR

Królu,
    Mamy złowróżebny omen....
    Zresztą zgodnie z tym co przewidziałeś zapowiada się kontynuacja trendu spadkowego.
    No cóż....
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Pop [195.164.164.*]
    Już poszło. mała strata no cóż trzeba ustawić sie na poziomach dolnych i czekać. Kampania przed nami to i głupie pomysły morawieckiego tez będą dołować spółki.

• Re: Kilka informacji Autor: ~Morr [79.184.89.*]
    Witam ponownie.
    Oczywiście na początku życzenia świąteczne dla wszystkich adwersarzy piszących na forum.
    Teraz jeśli chodzi o cpr to: walka w zarządzie i kierunek w jakim podażą spółka jest dla mnie jako inwestora zaskakująca. Spierają się ale to dobrze. Gorzej ze bazują na kontraktach z dziwnymi ludkami w firmach które same mają problemy. Czytałem wiele wypowiedzi na forum i euforia z powodu remontu paru wagonów i co padaka.
    Myślę, że niestety dalej muszę czekać by wejść w spółkę. Poziom do wejścia tak jak pisałem wcześniej to niestety ale 2-2,1. Poczekam. Po wynikach ich poznamy a to już niebawem. Moich adwersarzy oczywiście pozdrawiam i śmieszy mnie tylko fakt ze nazywają was nowi inwestorzy spółdzielnią. Po świętach będą chyba nowe wiadomości i zacznie się ruch.
    Pozdrawiam
  • Re: Kilka informacji Autor: ~KrólArtur [89.77.135.*]
    Bardzo dziękuję i przyłączam się do życzeń dla Wszystkich Was.
  • Re: Kilka informacji Autor: ~Krzysiek [95.160.149.*]
    5k akcji podkupione witam na pokładzie (ponownie)
    dobiję do 10k
[x]
COMPREMUM 0,00% 0,92 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.