Firma nierzetelna, odradzam korzystania z usług firmy Smartsolar.pl . Po podpisaniu umowy i przelaniu pieniędzy, cisza. 5 miesięcy przesuwali termin instalacji. Paneli brak na magazynie był niby do samego końca. Koniec końców wzięliśmy udział w postępowaniu przed sądem karnym. To było zwykłe najzwyklejsze wył udzenie! po 3 miesiącach od rozpoczęcia postępowania nasz prawnik dostał pismo z prośbą o wskazanie konta do przelewu i kasa szybko wróciła! tym samym ze smartsolar przygoda zakończona, odradzam wszystkim ! a kolejnych oszukanym przez tych naciągaczy zostawiam namiar na kancelarię, która cyklicznie zakłada im postępowania 696..718..446.
Smartsolar.pl - przecież to jest banda która od kilku lat kradnie! tam były juz pozwy zbiorowe o zapłate i karne, sam miałem założoną sprawę, indywidualną w sądzie karnym, bo nie dość że mnie okradli to mi zniszczeń narobili.
niestety dość długo całe postępowanie trwało, ale jednak koniec końców się udało. równolegle do mojej sprawy była prowadzona przez inne biuro adwokackie przeciwko Smartsolar.pl sprawa zbiorowa, tam chyba z 20 osób było i o dziwo szybciej dostali pieniądze niż ja. tam był chyba pan michał prowadzącym.
Smartsolar.pl - właśnie z nimi wojuje ! ciekawe jak długo jeszcze będę mieli moją kasę! banda cwaniaków i band ytów! dodzwonić się do nich po wpłaceniu pieniędzy już nie można było, nikt z szefostwa ani razu przez ponad 3 miesiące do mnie nie oddzwonił! UWAŻAJCIE NA NICH!
niestety mam również złe doświadczenie z tą spółką. mieli świadczyć dla mnie usługi na kilku etapach, jednak po drugim etapie i opłaceniu trzeciego kontakt się urwał i ponad 5 miesięcy trwało brak realizacji kolejnej części umowy. po tym czasie w lutym niestety musiałam skierować sprawę na postępowanie sądowe. jest już sygnatura nadana. na koniec pierwszego tygodnia kwietnia będę zeznawać w sprawie ich przestępstwa. tym samym czekam na efekt działania prokuratura. prowadzącym moją sprawę jest pani adwokat z kancelaria a h o ra.
zaraz będę im pisać wypowiedzenie, wpłaciłam pierwszą transzę i nie zgadniecie !! Smartsolar nie wykonali od 46 dni żadnej instalacji, nikt nie przyjechał wymierzyć i zbadać miejsce gdzie ma być wszystko założone ! - jak mi nie oddadzą kasy, od razu zgłoszenie będę robić!!
uważajcie, wczoraj dostałem pismo od komornika że ze Smartsolar mnie ma jak ściągnąć pieniędzy, bo nie mają niczego. ciekawe, skoro dostali ode mnie i dziesiątek innych osób kupę kasy, a nic nie zrobili!
my cały czas walczymy z Smartsolar, ktoś ma jakiś pomysł albo haka na nich?
postępowanie z prokuraturą w toku, akt oskarżenia też w sądzie od jakiegoś czasu, ale kolejnego roku chyba już nie chcemy czekać ...