• Historia wielkiego PGF'u Autor: ~added [170.205.253.*]
    Powiedzcie mi czy to możliwe? Jesli akcje spadna ponizej 30 zl, PGF bedzie mial problemy i bedzie musial łączyć sie z innymi ", ponieważ nie może kupować akcji poniżej 30 zł? Mam rację? A jeśli tak będzie to zobaczymy zjazd tych akcji bo nie będzie wspierany przez ta spółkę a to znaczy ze w naszych rękach będzie. Jeśli wczoraj zaczęła się tak naprawdę bessa to wtedy zjazd jest murowany i to bardzo nisko. Zobaczcie na wolumen który ktoś wystawil 30000 akcji po 1 gr. Zobaczcie tez jak ktoś blokuje żeby nie spadło poniżej 30 zl. Jak zejdzie poniżej to PGF straci kontrolę nad akcjami. Czekam na infa od Was!
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~johnny [87.204.245.*]
    nie wiem o czym mówisz, czy możesz rozwinąć ten wątek???

Widziałem dzisiaj zlecenie kupna na ponad 20k akcji, ciekaw jestem kto to?
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~Carol12 [213.158.196.*]
    Masz raję nic nie można zrobić.Nowej uchwały podpisać no nic normalnie tylko sprzedajmy wszystko i prosper sobie kupmy....
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~johnny [87.204.245.*]
    Karol tylko poważnie czy mozesz to wyjaśnic, czy to naganianie?????????
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~Added [170.205.253.*]
    Proste - bronią granicy 30zl. Dzisiaj bedzie to samo. Wiesci z USA nie sa najlepsze bo wczoraj glowny indeks stracil ponad 5%. Powiem jedno: hipoteza - gdybys mial 1 mln akcji i wiedzialbys ze ponizej 30 zl nie masz na nie wplywu, co bys zrobil? Jesli ten milion akcji spadnie do 5-10 zl/akcje to zobacz jaka bedzie strata. Moze czas "monopol" rozwalic - zreszta to zarzadzanie mi nie odpowiada. Dziwie sie zarzadowi ale zawsze moga wytlumaczyc ze to recesja... Ps. Oby bylo 90 z/akcje - panie Carol to maja wycena, zastanów się dlaczego!
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~Carol12 [213.158.196.*]
    Proszę mnie nie obrażać.Ja jestem Pani!Nicka musiałam wybrać innego niż znana Karolina....I nie będę się więcej dawać wciągać w takie rozważania bo faktycznie wygląda to na naganianie.NIestety monopol moim skromnym zdaniem ,z którym nie musi się nikt zgadzać ,nie rozwali się bo ktoś by bardzo tego chciał.W ostateczności będzie się nazywać inaczej.:))
    ;) Trzymam kciuki! ;)
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~pou [195.116.222.*]
    PGF zawsze kredytowany , kapitał własny wirtualny.Z Medicinesu - małej spółki z Łodzi powstał podmiot brutalnie i niezbyt uczciwie przejmujący Cefarm Opole i Carbo.Następne akwizycje za kredyty.Ciężki czasy przed łódzką spółka.Bardzo nieuczciwa dla samych farmaceutów.Na podstawione osoby otwiera apteki i omija prawo.
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~Carol12 [213.158.197.*]
    Masz rację.Ale niestety sami farmaceuci pozwolili na taką a nie inną sytuację.Brak wyobrażni spowodował,że prawo mamy bzdurne,bełkotliwe i nie trzeba go omijać-wystarczy działać w obrębie grupy kapitałowej...tak jak lekarz nie moze mieć apteki ale spółka lekarzy już tak...Łatwo teraz tworzyć sieci i to nie na podstawione osoby,sp. z o.o..A konkurencja apteczna to może jakaś tam jest...tyle że oni muszą marże wyrobić a to małe prywatne i b.agresywne cenowo sieci wykańczają małych.
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~wit [77.115.250.*]
    Panowie czytam ten watek i nie za bardzo wiem co wy pier....Nie wiem czy uzalacie sie nad biednymi farmaceutami ze ich pgf robi w balona, to chyba z lekka pomyliliscie miejsce-forum w interenecie gdzie mozecie sobie pobiadolic.
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~icm [83.30.192.*]
    Zobowiązania krótko i średnioterminowe przewyższają aktywa PGF.To komiec zycia na kredyt.Towar w ich hurtowniach nie należy do nich , a wiekszosc budynków tez . Papierowy team z politycznym zarządem.Amen
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~inquisitor [83.9.100.*]
    Co nie zmienia faktu że firma się rozwija...ma własną sprzedaż detaliczną...i raczej nie sądzę żeby się miała zwinąć...więc skąd taka panika?
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~inquisitor [83.9.100.*]
    A żale farmaceutów? śmieszne coś jak pretensje do garbatego że ma proste dzieci....
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~adamus [86.149.237.*]
    co jest z ta społka zjazd ze 124 zł na 24 zł i ostatnio nawet nie ma siły sie odbic od dna
    niby zarzad ostro skupuje chyba nie po to zeby wtopic?
    moze jak wyniki za III i IV kwartał nie zawioda mozemy miec ostra jazde do gory
    Zapomnij o tym. Jak kolega wczesniej wspomnial, PGF jest do ... Zamykaja apteki na podkarpackim, bo maja wieksze koszta niz mysleli!
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~icm [83.28.184.*]
    Spytaj się dziewczyn z zamkniętej apteki w Auchon w Częstochowie. , to dowiesz się jak milutka to spółka.
    a tym czasem mamy ladny wzrost licze na dobre wyniki za III i IV KWARTAŁ A OBECNA CENA WTEDY BYŁABY NIEMIŁYM WSPOMIENIEM
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~Łukasz [195.205.241.*]
    Im gorsza dla pracowników tym lepsza dla akcjonariuszy. A propos zamykania aptek w podkarpackim: dobrze, że szybko dostosowują się do rynku. Cena obecna ma jeden z lepszych wskaźników C/Z i C/WK choć uważam, że info o kupnie akcji przez osoby związane z zarządzaniem już napompowało cenę.
    ten dzisiejszy wzrost to niemal niewidoczny zygzak na wyresie rocznym jest tu wiele miejsca na orete wzrostowa po spadku ze 124 na 24 jesli wyniki za 2008 okarza sie zblizone chociaz do tych za 2007 to bedziemy mieli ok 6 zł zysu na akcje czyli cena zysk ok 4 w tej dzisiejszej cenie a jasli jak mowił prezes bedza wyzsze niz w 2007 no to c/z bylaby jeszcze nizsza dla mnie byłoby super gdyby wyniki okazały sie zblizone do tych z 2007 o tym zadecyduja III i IV KWARTAŁ wtedy obecna wycena byłaby bardzo promocyjna
  • Re: Historia wielkiego PGF'u Autor: ~PG [78.8.143.*]
    He, udalo sie, kto madry ten kupil :). Jak wiadomo miesiace poprzednie i zimowe to raj dla hurtowni, dodatkowa kasa ze szczepionek i nie tylko. Mam nadzieje ze obrot beda mieli duzy ;). Zreszta zarzad wie po co kupuje ;)
[x]
PELION -0,15% 58,80 2017-06-07 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.