Agro Steel Energy wchodzi z kolei na rynek Niemiecki i Francuski :)
http://www.agrosteel.pl/
"W Europie w rozwoju agrofotowoltaiki na razie przoduje Francja, której rząd włączył tego rodzaju projekty do systemu aukcyjnego. Wygrywając aukcję, inwestorzy planujący produkcję energii z instalacji agroPV mogą zapewnić sobie mające obowiązywać przez 20 lat taryfy gwarantowane."
Firma złożyła wniosek Canvasowy na co dostała dopłatę, a teraz w oparciu o ten wniosek ktoś robi studium wykonalności z propozycjami umiędzynarodowienia. To umiędzynarodowonie wynika z modelu i bardzo trudno okreslić jaki bedzie jego wynik (takich zabaw dla doradców różnej maści jest masa). A robienie z tego sensacji świadczy wyłącznie o poziomie wiedzy osób opisujących to jako wielki sukces. Nie to nie jest wielki sukces - to swiadczy o brakach własnych umiejętności i kompetencji - tyle.
Oczywiście nikt nie sprawdza ileset takich projektów PARP popchnął.
A pewnie wyniki są w tabelce - więc znając umiejętności rozumowania oze - berłkot
O braku własnych umiejętności i kompetencji świadczą twoje wpisy.
Tu są kompetencje, bo pozyskali dofinansowanie za które moga profesjonalnie przeprowadzić proces internacjonalizacji produktu.
w zeszłym roku w lecie miałem kilkanaście takich propozycji. Ruszył program, ja mam co prawda stare papiery, ale jednak w bazach partowskich jestem. Nikt nie pomyslał ile firm złoży wniosek i ilu ludzi będzie musiało to obsłuźyć. Bo canvasów sie w życiu narobiłem sporo. Mnie zniechęcił limit ceny, bo uważam, że w kwocie dofinansowania nikt dobry do tego nie przyjdzie. Tak więc dialogujesz z gościem, który takie papiery zna od podszewki....... 30.000 dostawał każdy na Canvas (4 wyjazdy, wspólnik) wychodzi po 10.000 na osobę - grosze
Jak ktoś przeszedł Canvas to bez kłopotu dostawał dofinansowanie.
w moim pokoleniu dość istotna rolę grały ruchy punkowe........ komedią w tym wszystkim jest to, że traktujesz canvas jako wiedze objawioną sukcesów firm, a człowieka który to zna próbujesz obrazić (tzn twoja obraza to dla ludzi komplement).
Nie będę zachecał do analizy slajdów z canvasem - bo po co. ale dla innych lekko do pomyslenia. Canvasy przerobiło ok 1000 firm, z tego pewnie 200 z rynku OZE. Dla połowy tych firm było to uzupełnienie strategii pozyskiwania klientów - tu w swietle różnych analfabetów - to podobno dowód sukcesu.......
A nie jest to ani warunek konieczny ani wystarczający - tylko i wyłącznie pewna SZANSA
to o sukcesie zdecydują pozacanvasowe kompetencje. Będzie 50 spółek z rynku oze, z tego 10 o takich samych pomysłach....... canvas jest super - jako wejscie w niebieski ocean. A nie na rypanie się w czerwonym...... No ale przecież nie będę uczył tak zacnych specjalistów
poczytaj sobie Vincencik o canvasie i sobie to przemyśl
Pełna zgoda, nie ucz zacnych specjalistów z twoimi kompetencjami prawnuk:)
A tak by the way, my tu nie o wypisywaniu wniosków canvas piszemy (wypełnic wniosek pewno nawet ty byś umiał:) , tylko o dofinansowaniu i uzysku z tego dla niszowych produktów Techno Energy i Agro Steel. Ale nawet temat wątku cie przerósł:) I jak zwykle skończyło się na bajdurzenie poza meritum.
rzeczywiście w życiu nie obsługiwałeś tego typu spraw..... Ktoś zrobił canvas, dostali dofinansowanie, teraz ktoś weżmie ten Canvas i rozpisze na wydatki - zgodnie z Canvasem - bo jest przyjety..... elementarz
Spółka zarabia, wykazuje zyski, cena poniżej wartości nominalnej. Short po 5 latach dołowanie kursu musi zacząć skup akcji, bo ma do oddania 4,2 mln akcji (w obrocie ledwo 10,4 mln) co gwarantuje odwrócenie trendu.
Dnia 2024-06-02 o godz. 17:52 ~odp napisał(a): > Spółka zarabia, wykazuje zyski, cena poniżej wartości nominalnej. Short po 5 latach dołowanie kursu musi zacząć skup akcji, bo ma do oddania 4,2 mln akcji (w obrocie ledwo 10,4 mln) co gwarantuje odwrócenie trendu.
łżesz! Spadek obrotów o 97% i 700k straty taki jest obraz spółki po raporcie za IQ24