• Wezwanie, Walne, Emisja Autor: ~DJDJ [69.50.94.*]
    Koncentrujemy sie na wezwaniu i max podbiciu ceny.
    Emisja na walnym to straszak - zeby uchwalić emisje rozwadniajaca (bez PP) potrzeba 4/5 kapitału.
    Wystarczy sprzeciw 7 mln akcji zeby emisja sie nie powiodła. Żaden OFE nie zagłosuje za emisja bez PP.
    7 mln to maja 4-5 pierwsze OFE. Poza tym w ostatnich tygodniach obracało sie kilka mln akcji - czesc z tych akcji trafiło do fundów, którzy raczej pojawia sie na WZA.

Pytanie do Ketchup1 - co Ty myslisz o emisji i walnym? Napisz prosze jak to widzisz?

Moim zdaniem to straszak. Każdy z obecnych na walnym może zaskarżyć emisje. KI bedzie sie tego bać bo jest ryzyko, ze zablokuje to proces rejestracji nowego kapitału. Jak ktoś umie liczyc to nie pójdzie w taki scenariusz, szczególnie jak jest bank finansujący całą operacje.

• Re: Wezwanie, Walne, Emisja Autor: ketchup1 [188.147.13.*]
    No tak tak macie rację tym że emisja nie przejdzie bez zgody funduszy . W wątku "wezwanie" napisałem jak myślę że będzie po kolei nawet się odważyłem o daty. Ale nie mam pojęcia ile podniosą i czy fundusze się zgodzą różnie bywało . Na pewno nie dojdzie do transakcji po 49.
  • Re: Wezwanie, Walne, Emisja Autor: ~DJDJ [69.50.94.*]
    Rozmowy dotyczace ceny dopiero sie zaczną. Spodziewam sie tez jakiegos stanowiska OFE, robily to przy okazji innych wezwań.
    IMHO krotki komunikat, ze nie sprzedaja po 49 i nie zagłosują za emisja pomógłby w negocjacjach.

No ale nigdy na tym etapie w pierwszym dniu wezwania. Są pewne prawidłowości schematy i ja tam swoje wiem ale po co dodatkowo kogoś przekonywać
  • Re: Wezwanie, Walne, Emisja Autor: ~DJDJ [69.50.94.*]
    Masz racje - nie ma co sie nad tym teraz zastanawiac. Za wczesnie. Tydzień przed końcem wezwania coś sie bedzie działo.
    Dzisiaj zaczynamy weekend;)
    Ja zapomniałem o tej wyrwie tam w kwietniu bez sesji . To się będzie kotłować w same święta. Czwartek jak dla mnie bedzie info . Zobaczymy odświeżymy .
  • Re: Wezwanie, Walne, Emisja Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    Cwany ten Kulczyk, organizuje walne we wtorek 11 kwietnia, a więc odrazu po świętach. A wezwanie trwa do 12 kwietnia. Nie jestem biegły w tych tematach, ale domyślam się, że tutaj nie ma przypadku. Czekam co się wydarzy i akcji narazie nie oddaję. Młody musi coś dorzucić, na pewno powyżej 60zł.
[x]
CIECH -0,38% 53,00 2023-11-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.