Koncentrujemy sie na wezwaniu i max podbiciu ceny. Emisja na walnym to straszak - zeby uchwalić emisje rozwadniajaca (bez PP) potrzeba 4/5 kapitału. Wystarczy sprzeciw 7 mln akcji zeby emisja sie nie powiodła. Żaden OFE nie zagłosuje za emisja bez PP. 7 mln to maja 4-5 pierwsze OFE. Poza tym w ostatnich tygodniach obracało sie kilka mln akcji - czesc z tych akcji trafiło do fundów, którzy raczej pojawia sie na WZA.
Pytanie do Ketchup1 - co Ty myslisz o emisji i walnym? Napisz prosze jak to widzisz?
Moim zdaniem to straszak. Każdy z obecnych na walnym może zaskarżyć emisje. KI bedzie sie tego bać bo jest ryzyko, ze zablokuje to proces rejestracji nowego kapitału. Jak ktoś umie liczyc to nie pójdzie w taki scenariusz, szczególnie jak jest bank finansujący całą operacje.
No tak tak macie rację tym że emisja nie przejdzie bez zgody funduszy . W wątku "wezwanie" napisałem jak myślę że będzie po kolei nawet się odważyłem o daty. Ale nie mam pojęcia ile podniosą i czy fundusze się zgodzą różnie bywało . Na pewno nie dojdzie do transakcji po 49.
Rozmowy dotyczace ceny dopiero sie zaczną. Spodziewam sie tez jakiegos stanowiska OFE, robily to przy okazji innych wezwań. IMHO krotki komunikat, ze nie sprzedaja po 49 i nie zagłosują za emisja pomógłby w negocjacjach.
Ja zapomniałem o tej wyrwie tam w kwietniu bez sesji . To się będzie kotłować w same święta. Czwartek jak dla mnie bedzie info . Zobaczymy odświeżymy .
Cwany ten Kulczyk, organizuje walne we wtorek 11 kwietnia, a więc odrazu po świętach. A wezwanie trwa do 12 kwietnia. Nie jestem biegły w tych tematach, ale domyślam się, że tutaj nie ma przypadku. Czekam co się wydarzy i akcji narazie nie oddaję. Młody musi coś dorzucić, na pewno powyżej 60zł.