Nadal lepiej niż FOR. Widzisz ja powołuję się na proporcje cena do zysku i FOR nadal wypada słabo w porównaniu z TEN pomimo ostatnich niekorzystnych dla kursu sytuacji. Aczkolwiek, ciesz sie z tego co masz, wspomoże Cie reszta fanatyków z FOR. :)
Dnia 2023-03-29 o godz. 17:10 ~Forek napisał(a): > No dziś Bolomirku to ładnie zarobileś > > Moje gratulacje
Nie mam TEN, poszukaj moich postów tydzień temu podawałem swój portfel. Porównałeś 11Bit For na korzyść FOR bo C/Z dużo niższa, dałem Ci zatem przykład spółki z mniejszym wskaźnikiem C/Z niż FOR. Jak sam widzisz po dzisiejszej akcji, nawet spółka z C/Z=9 może spaść 20%.
Bolomir a co tam dzieje też na twoim Ultime Games którego również ostro promowales swego czasu ? Zyski miały deklasowac forka pod kazdym względem a tu 8 baniek straty hahahaha
A czy pod ziemię mają też zapaść się Ci którzy mówili o 400 000 sprzedanych kopii HOTD, kiedy sprzedało się 130 000? Którzy przy byle wydarzeniu naganiali, że teraz to dopiero zobaczycie co będzie się działo na kursie? Ci dla których miało wystarczyć 25-30 groszy dywidendy, a kiedy okazało się, że jest to 10 groszy też byli zachwyceni? Ci, którzy naganiali na wyniki roczne, a kiedy zostały opublikowane i kurs poleciał na twarz nagle jakoś zamilkli?
Dnia 2023-03-29 o godz. 22:47 ~for napisał(a): > kompromitacja ... > > ja bym się zapadł pod ziemię na jego miejscu
haha no zrobili odpisy nierentownych spółek córek, ale jak to mawiał wasz guru "ja mam czas". To samo prędzej czy później czeka Forka, też ma kilka słabych spółek córek w portfelu i kiedyś będzie musiał to posprzątać. For, jakbyś miał pojęcie o RZiS to byś zauważył, że zysk operacyjny wynosi ponad 6mln zł na plusie, a środków pieniężnych spółka ma 10 mln zł czyli tyle co 2x wyżej wyceniany FOR.
Dnia 2023-03-29 o godz. 22:47 ~for napisał(a): > kompromitacja ... > > ja bym się zapadł pod ziemię na jego miejscu
powiedział koleś co ma 8k akcji Forka xD :) ja bym sie z takim kapitałem zapadł pod ziemie i nie wychylał na forum. Swoją drogą czemu tutaj się nie zapadłeś pod ziemie jak spadło z 15 zł na 4.80?
Czemu miałbym się zapaść? Mogę co najwyżej podziękować za taką promocję. Bolomirku, taka rada na przyszłość jak już się odnosisz do kursu to nie zapominaj o obrotach. To istotne zwłaszcza na NC gdzie kurs może się zmienić o 100% w ciągu jednej czy dwóch sesji :) Żadna promocja nie trwa wiecznie. Radziłbym ci wziąć sobie moje uwagi do serca..i trochę mniej xD.
A co do gotówki w kasie to trzymanie jej na ROR-ze przy inflacji na poziomie 18% chyba nie jest najrozsądniejszym wyjściem. Ktoś może uznać że spółka nie ma pomysłu na rozwój i niewłaściwie zarządza swoimi finansami
Dnia 2023-03-30 o godz. 07:14 ~nienajnowszy napisał(a): > ojojojojoj Bolomirek naganiał na gniota > i jednoczesnie po cichu kupował forka? > > nowe, nie znałem xD
Jak na razie żadna z tych spółek ani FOR ani ULG nie popisały się. ULG spadek -50% od szczytów FOR -70% od szczytów. Przykro się patrzy ale gamming leży i kwiczy od szczytu covidowego.
Dnia 2023-03-30 o godz. 07:57 ~For napisał(a): > "No skoro ja mam się zapaść po -8% na ULG to Ty powinieneś po -70% na FOR - taka oczywistość" > > > > > > To nie oczywistość tylko po raz kolejny tandetna manipulacja :) > > > > Ultimate Games (1 czerwca 2020): 36,6zł > > > > Kurs aktualny: 14zł > > > > Czyli spadek o 62% .....
nam chodzi o to, że kłamałes nt. prezesa forka, najeżdzałes na spółkę, jednoczenise naganiajac na ult który spadł prawie tak nisko jak for ale co gorsza, dna nie widać po najnowszych wynikach
Dnia 2023-03-30 o godz. 08:42 ~nienajnowszy napisał(a): > nam chodzi o to, że kłamałes nt. prezesa forka, najeżdzałes na spółkę, jednoczenise naganiajac na ult który spadł prawie tak nisko jak for ale co gorsza, dna nie widać po najnowszych wynikach > > hipokryto
Bezmózgowcu pokaż mi chociaż jeden wpis gdzie pisałem coś o prezesie? Z tej rozpaczy spowodowanej spadkiem kursu zacząłeś szukać winnych wokoło. Mało, że nigdy nie pisałem słowa o prezesie to nawet się źle o spółce nie wypowiadam tylko prostuje wasze kłamstwa. Przykład, porównanie FOR z 11BIT i C/Z albo pisanie że to bezprecedensowy wzrost zysków albo pisanie że to najtańsza i najlepiej zarabiająca spółka na GPW.
Ale czego oczekiwać od inwestora który nie wie jak się piszę "dywidenda".
Dnia 2023-03-30 o godz. 08:48 ~Bolomir napisał(a): > Dnia 2023-03-30 o godz. 08:42 ~nienajnowszy napisał(a): > > nam chodzi o to, że kłamałes nt. prezesa forka, najeżdzałes na spółkę, jednoczenise naganiajac na ult który spadł prawie tak nisko jak for ale co gorsza, dna nie widać po najnowszych wynikach > > > > hipokryto > > Bezmózgowcu pokaż mi chociaż jeden wpis gdzie pisałem coś o prezesie? Z tej rozpaczy spowodowanej spadkiem kursu zacząłeś szukać winnych wokoło. Mało, że nigdy nie pisałem słowa o prezesie to nawet się źle o spółce nie wypowiadam tylko prostuje wasze kłamstwa. Przykład, porównanie FOR z 11BIT i C/Z albo pisanie że to bezprecedensowy wzrost zysków albo pisanie że to najtańsza i najlepiej zarabiająca spółka na GPW. > > Ale czego oczekiwać od inwestora który nie wie jak się piszę "dywidenda". >
Dnia 2023-03-30 o godz. 06:29 ~For napisał(a): > Czemu miałbym się zapaść? Mogę co najwyżej podziękować za taką promocję. Bolomirku, taka rada na przyszłość jak już się odnosisz do kursu to nie zapominaj o obrotach. To istotne zwłaszcza na NC gdzie kurs może się zmienić o 100% w ciągu jednej czy dwóch sesji :) Żadna promocja nie trwa wiecznie. Radziłbym ci wziąć sobie moje uwagi do serca..i trochę mniej xD. > > > > A co do gotówki w kasie to trzymanie jej na ROR-ze przy inflacji na poziomie 18% chyba nie jest najrozsądniejszym wyjściem. Ktoś może uznać że spółka nie ma pomysłu na rozwój i niewłaściwie zarządza swoimi finansami
No skoro ja mam się zapaść po -8% na ULG to Ty powinieneś po -70% na FOR - taka oczywistość.
forek jednak miał rację jak pisał posta to było jakoś 120 zeta a dziś akcja TSGames po 82 zeta czyli WYRAŹNY SPADEK ale to na FOR trole tutaj tylko plują,wrócą z płaczem jak przebije 10zeta