• Vercom vs SCP . VRC kap. 1 MLD PLN , P/E 46 , zobowiazania 230 MLn PLN Autor: ~otco [109.233.92.*]
    kapitał posiadany przez spółke 44 MLN PLN. --- Spółka technologiczna

SCP - kapitalizacja mniej niz 1 MLD PLN , P/E 2.8 , zobowiązań BRAK , ilosc kasy w gotówce ponad 300 baniek ( po dywidendzie ponad 100 baniek) -- proponowana dywidenda akcjonariuszom 230 MLn PLN - ok 85 PLN na akcje.

Obie spółki sa w Swig80 --- Którą byś wybrał ??. :)))

• Re: Vercom vs SCP . VRC kap. 1 MLD PLN , P/E 46 , zobowiazania 230 MLn P Autor: ~ZAz [37.47.81.*]
    Mam obie plus r22 jak rozmawiamy o vercom czylki spółce zależnej r22 , wrzucanie wszystkiego w 1 spółkę jest nie mądre. Dla każdej dobrej i perspektywicznej jest miejsce. Nie ma co tak porównywać.
  • Re: Vercom vs SCP . VRC kap. 1 MLD PLN , P/E 46 , zobowiazania 230 MLn P Autor: ~otco [109.233.92.*]
    oczywiscie , że wrzucanie wszystkiego w jedna spółkę czasami może sie poteżnie opłacic jesli jest ona poteznie niedowartosciowana i Placi Potężne dywidendy ---i ma poteżny potencjał do rozwoju. --to lepsze niz np pakowanie calego kapitału w LOKATY czy OBLIGI.

VRC wrzuciłem dlatego ze Jakis czas temu BOŚ wycenił ja wlasnie na 1 MLD PLN przy prognozowanych zyskach 55 mln Rocznie ITP. Ciekawe jakie bedą REKO SCP --bo zakladam ze na poczatku beda mega OStrozne ale z czasem bedą pompowane jak kiedys w przypadku CDR. :)
[x]
SCPFL 0,47% 170,60 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.