Zupełny brak zainteresowania zarzadu w/s kontakt z akcjinariatem / tym tzw "ulica" / daje mozliwosci spekulacyjne.Uzasadnie - oddane 1000 szt w wezwaniu po 20 zł , było mozliwe niebawem do odkupienia w okolicach 17zł / DMS na to wezwanie nie opdpowiedział / dlatego redukcja był ok 70 % a potem poszło na 48 - moja najlepsza cena to 100 szt po 47,80 Co dziś ? Liczyłem ze kurs bedzie w przedział 60-80 zł , ale w tej spólce jest zupełny barak logiki wobec akcjonariatu z "ulicy' Pytyanie co bedzie z kasą ? Skoro kupowali po 20 zł a potem było 17 - to znaczyu ze dzisiejszy kurs NIC NIE ZANACZY
Im nie zależy na kursie akcji. Mieli swoje 5 min trzeba było kurs pompować ale.... albo nie wiedzieli jak albo są zbyt uczciwi i nie chcieli ludzi na hakach powiesić na 80zl.
Nie trzeba się dzielic zyskiem... Można ewentualnie. Myślisz że ktoś kupuje pod progi 150k akcji od dms po czym wywala je w rynek na kilka miesięcy przed ogłoszeniem dywidendy?
Przecież gdyby chcieli wypłacić to słupy by akcji w ulicę nie spakowały...
Na giełdzie wygrywa ten kto ma dostęp do informacji ma inside... A nie domniemywacze z forum bankiera. Bo kiedyś była dywidenda teraz też musi.
To naiwne myślenie. I totalnie irracjonalnym pomysłem było by wywalić 150k przez ogłoszeniem dywidendy. Tym bardziej że te akcje miały osoby najbardziej poinformowanie..
Zachęcam do myślenia żeby już więcej nie tracić ani czasu ani pieniędzy.
Dlatego napisałem Loteria WAT - a logika przy skupie po 20 a potem kupic taniej - jest ? Coś ewidentie sie wydarzyło - bo nieobecnosc ma.t.ulki jest zastanawiająca , choc jakiś generalnych zmian w KRS brak