Witam. Zastanawiałem się czy dzielić się z Wami ta informacja ale uważam, że warto dla do ra naszej perły.
Otóż rozmawiałem dziś z przyjacielem z czasów Erasmusa w USA (Elon prosił o żeby nie podawać jego nazwiska gdyż sam jest dość majętna osoba i rozważa inwestycje w spółkę). Przyjaciel zdradził mi, że kilka dni temu miało miejsce tradycyjne cotygodniowe spotkanie grupki znajomych 'grubych ryb' amerykańskiej finansjery, masonerii i polityki. Traf chcial, że przy szklaneczce burbona zaproponowano grę w planszowki, padło na znane i cenione Nemesis. Po kilku godzinach gry i kilku butelczynach trunku niejaki Warren Buffet był zachwycony Nemesis. Podobno już następnego dnia dowiedziawszy się, że pewna polska ekipa gamingowa ze studia Ovidworks pracuje nad wirtualną grą polecił swoim ludziom zorientować się w temacie. Z tego co wieść niesie juz na dniach Pan Buffet planuje zajęcie długoterminowej pozycji na tej wschodzącej gwieździe gamingu, uzupełniając swoje portfolio o te część geograficzną, rynki wschodzące (musi sprzedać tylko nieco akcji Coca-Coli i Microsoftu gdyż żeby zzwolnic fundusze na Ovid). Wielkość zakupu pozostaje oczywiście tajemnica, jednak może być to znacząca transakcja.
Oczywiście nie jest to zachęta ani rekomendacja, rzetelnie informuje po prostu o pewnych zdarzeniach, które miały i zapewne będą mieć miejsce.
Z inwestorskim pozdrowieniem.
Fajny pomysł na marketing. Ale spółka ma fatalna opinie wśród inwestorów 7+ pln Ath i zjazd na 45 groszy...Co tu się może zadziac? Długo wyczekiwany Nemesis nie sprzedaje się za dobrze, Interkosmos2k na steam praktycznie nie sprzedaje się sądząc po ilości komentarzy. Skąd finansowanie jakichkolwiek nowych projektów? Co może być nowym trigerem do wzrostów? Beletrystyka naprawdę zacna autorze posta
To bardzo dobrze że nie pracują. Robią gry które nie sprzedają się przy dużych nakładach na ich produkcję. Co dalej? Tutaj są inwestorzy z akcjami powyżej 2 którzy brali pod sukces Nemesis ... Czy zarząd będzie uparcie produkował gry niszowe?