Raubo nie gra na dwa fronty jak sądzę, tylko chce mieć w ręku Herkules, aby mieć oddziaływanie na kontrakt całościowy. Ty Królu siejesz zamęt natomiast, bo jak sądzę takie masz zdania lub własne zadanie i cel. Zgadza się? No przecież nie przejmujesz się dobrem innych, aby ich przestrzec ;)
Zakar widzi tu tylko jeden kierunek, stąd jest taki spięty i mało obiektywny. Herkules po niejasnościach z kontraktem jest poprostu tani, stąd zainteresowanie Raubo. Herkules poza kontraktem prowadzi całkiem atrakcyjną działalność i to pewnie też nie jest bez znaczenia.
Tak widze ze firma fajnie się rozwija to prawda.
Artur klamie bo:
1. Próbował powiazać zarząd Compremum z bankrutujacym PBG.
2. Gdy wykazano że klamie (pani wiceprezes Grzmil przyszla do PBG rok po jego bankructwie i była dopowiedzialna za sprzedaż majątku i restrukturyzacje) napisał ze dlatego przyszla teraz do Compremum bo wymaga restrukturyzacji.
3. Pisał że compremum traci na kontraktach a jak mu pokazano że w dwa ostatnie lata compremum zarobil ponad 53 mln zł to napisal ze to na krzywdzie ludzkiej.
Podajac link do jakiejś eksmisji ludzi z dawnego hotelu pracowniczego w 2019 roku ale zapomnial napisac że wtedy Pozbud byl w posiadanie braci Andrzejaków a nie Fojta i Raubo.
Poczytajcie sobie uważnie jak klamie Artur ciekawe jaki ma w tym interes by tak najeżdżać na obecny zarząd ?
Świetny żart haha prawde to Ty może powiesz jak zrobisz kolejne kółko na razie sprzedałeś i probujesz nieudolnie zbijać kurs. Niepotrzebnie chcesz kupować Compremum tu zarząd Ci sie niepodoba dorabiaja sie na krzywdzie innych ludzi jak to napisałeś idź inwestować gdzie indziej żegnam !!
Zakar i Qbg może wiecie skąd wzięło się zainteresowanie Raubo biznesem kolojowym bo wcześniej był znany tylko z dywanów i wykładzin podłogowych (sieć Komfort) ? A najbardziej zastanawiajàce jest to co pisze Qbg, że Raubo chce mieć kontrolę nad PLK. Ciekawe jak on chce mieć kontrolę nad PLK. Na to są chyba jakieś paragrafy bo przecież PLK to strategiczna spółka skarbu państwa.
Na który kontrakt ma oddziaływać Raubo? Na ten z PLK czy ten z konsorcjantami. Czy Raubo będzie oddziaływał na zarząd Herkulesa aby więcej nie mieszali przy aneksie? To faktycznie dobry pomysł. Może dokupi więcej akcji i przejmie całego Herkulesa.
Nie wiem co Raubo zamierza, ale oceniam, że chce mieć kontrolę wobec PLK i konsorcjantów. A nie miał jej jak HERKULES zaczął wierzgać. Jak będzie rzeczywiście to się zobaczy.
Misiu
Nokia daje technologie, a reszta dzieje się tu w PL.
Mój skrót myślowy dotyczył naszego podwórka, a nie tego ze Raubo chce mieć kontrole nad Nokia.
A na naszym podwórku ktoś musi grać pierwsze skrzypce z PKP.
A są tu Compr, Was. Herkules
Jeśli uważasz inaczej to się wyslow … inaczej to Ty zamilknij
Przyjmuję misiu, że tak uwarzasz (nie lubie zdrobnień kotku, wiec wybacz) Ja uważam inaczej i mamy inne zdania. Bo Nokia moim zdanie mnie babra sie tematami gównianymi, które pozostawia partnerom konsorcjum ... bo ma wiele innych ciekawszych tematów do zrobienia w tym czasie. Zresztą po to są konsorcja, aby była firma wiarygodna z kasą i marką ... i firmy do czarnej roboty
Qbg chyba nie rozumiesz co piszesz. Sam sobie zaprzeczasz. Najpierw nie zgadzasz się ze mną, że Nokia to lider w konsorcjum, następnie piszesz, że Nokia, że nie babra się z gównianymi tematami, które pozostawia konsorcjantom bo od tego są konsorcja aby była wiarygodna firma z kasą i marką i reszta od czarnej roboty. Czyli jednak zgadzasz się ze mną bo sam napisałeś, że jedyna wiarygodna firma w tym konsorcjum to Nokia.
To prawda. Nokia to jedyna wiarygodna firma w tym konsorcjum. Ma niestety jako jedyna świadomość, że ten projekt to bagno, dlatego nie kwapi się z jakimikolwiek ruchami w tym temacie. Po prostu nie chce realizować starty i wcale się temu nie dziwię. Pewne natomiast jest to, że to właśnie Nokia jako jedyna to udźwignie. Cała reszta popłynie.
Bin - ja wiem co napisałem. A Wy dyskutujecie tu z Krolem i wywalacie dziwne kwestie (mozę wy to jedna i ta sama osoba ... kto wie) Nokia to dostawca technologii i firma wiodąca w tym kontrakcie, która nie będzie kopać dołow, stawiać masztów itp. Nie za bardzo ma też jak sądze czas na rozmowy z bylejakim PKP. Zatem wzięła sobie trzy firmy, z których tylko jedna sie chwieje (czytaj Herkules). Pozostałe czyli COMP i WAS dają radę. Żeby Herkules nie rozwalił sprawy to Raubo w niego wnika, żeby przejąć tam stery i decyzyjność - tak sądzę ja, ale jak jest tego na 100% nie wiem. Ale taka jest moja hipoteza. Dalsza moja hipoteza to to, że poprzez Herkules Raubo i reszta konsorcjum może się bawić w różne sztuczki z PKP żeby wywierać prsję na PKP, bo tam przeciągająlinę z aneksem,, płatnosciami itd .... bo nie ma kasy, a miał być KPO. Ni nie pisz misiu jeden czy drugoi że COMPR się chwieje, że są tam wątpliwi ludzie bo to czysta demagogia która z waszej strony jest po to żeby ludzi przestraszyć, otumanić i zniechęcić. Kurs i tak nie zjedzie poniżej 2,70, bo tak to widać na wykresie. Najlepiej jak sobie razem z Ce załozycie swoje wątki tam s..r..a...j ... c.. i ...e w swoje gniazdo, będzie wam dobrze.