• Dywidenda Scope w SDS Autor: ~Inwestor [82.180.151.*]
    A tak cos czuje ze sporo wolnej (po konsumpji) dywidendy Scope po 31 marca moze wyladowac w SDS. Poczatek kwietnia zapowiada sie ciekawie!
    Co o tym myslicie?
  • Re: Dywidenda Scope w SDS Autor: ~doswiadczony [10.102.52.*]
    Też tak myslałem, ale pewna rzecz mnie niepokoi...
    Na scope obroty juz dziennie powyzej 3 mln, wiec uwazałem ,że Ci co już sie wycofują ze SCOPE bedą probowali coś kupic aby powtórzyc sukces.
    A tu lipa wszystkie te spolki stoją lub spadają..... a obroty mizerne
    Może faktycznie te 100 czy 200 mln jak wroci na rynek to rozrusza SDS
  • Re: Dywidenda Scope w SDS Autor: ~DS [141.0.13.*]
    Odprysk tej kasy przyjdzie na SDS. Poczytajcie forum Scope: generalnie planują ze kurs bedzie rósł, a po odcięciu dywidendy nieco spadnie i to ma być moment do dokupienia Scope. Jest garstka szukakaca powtórki i obstawiają nasze SDS i Medinice. Ta ostatnia w tym roku bedzie komercjalizowac 1 urzadzenie w przyszłym 2 wie potencjał do wzrostu ogromny. Zresztą kurs Medinice jest taki sam jak Scope w 2018/19. SDS jest nieco mniej zaawansowane w niz Medinice ale tu potencjał wzrostu jest gigantyczny
  • Re: Dywidenda Scope w SDS Autor: ~Adison [31.0.73.*]
    Jestem szczęśliwym posiadaczem akcji Scope od listopada i zacząłem kupować od 190 zł.
    SDS także posiadam od niedawna i obie spółki zamierzam traktować jako inwestycje długoterminową. Potwierdzam, że SDS dokupię po otrzymaniu dywidendy z SCP. Taki jest mój plan i być może inni zrobią podobnie. Co do kursu SCP naprawdę trudno przewidzieć kiedy będzie korekta. Dużo będzie zależeć od tego co będzie ich trzecim projektem i kiedy to oficjalnie ogłoszą.
    W czasie korekty, gdy ulica ochłonie, wtedy zaczną myśleć o powiększeniu swojego portela w inne medtechy.
    Tak mi się wydaje.
    Jak będzie naprawdę już niedługo wszyscy się przekonamy :))
  • Re: Dywidenda Scope w SDS Autor: ~Adison [31.0.73.*]
    Co do kursu SDS myślę, że już niedługo ruszy. Z zasady tego rodzaju spółki nie lubią marazmu, więc trzymam kciuki za północ i czekam do 100 PLN :))
[x]
SDSOPTIC -1,32% 5,96 2025-11-14 11:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.