Czego się spodziewac, jak sądzicie ? Wygląda na to, że spółka wykonała 0% planu zawartego w memorandum i żeby przetrwać albo dać sobie czas na wypchnięcie wszystkich akcji zakomunikowała jak w temacie. Z jednej strony (co opisywałem jakiś czas temu) zapewne koneksje rodzinno/biznesowe pozwola na pozyskanie jakiegoś inwestora/finansowania ale pytanie czy nie będzie to tylko kolejna zasłona dymna ? No bo co tu można kupić wraz z logiem ? Udziały w Raisemanie ? Projekt tokena czy cyfrowej waluty ? Kilka wibrujących bluz ?
Wygląda na to, że zarząd nie dorósł do roli prowadzenia i rozwijania spółki giełdowej z korzyścią dla akcjonariuszy bo sobie zapewnili stałe źródło dochodu. Jak wiadomo, grabie nigdy nie grabią od siebie :) Tak czy siak coś się zadzieje. Pytanie kiedy i z jakim skutkiem....
aja, twierdze że wnnym ubrania drobnych inwestorów akcjami nic niewartymi jest Playway, brał w tym procederze udział, to co kupując taki pakiet nie widział co kupuje?
A w co ma zainwestować ten "inwestor" ? Co ma takiego ta firma, co może przynieść kolosalne zyski ?
Też kiedyś wierzyłem w piekne słowa o wielkich planach, podbiciu rynku innowacyjnymi produktami. P Goliński używał amerykańsko brzmiących słów, które tak na prawdę nic nie znaczyły. Przychody firmy są na poziomie małego warzywniaka, zatrudniają kilka osób na umowę o pracę, reszta "programistów" to zlecenia czy dzieło. Gdzie tokeny, bluza, gra ? Raisemana wystartowała zrobiła 3 kampanie i to na tyle.
Czym ma się zajmować, czym się zajmował (google) nowy prezes zarządu ? Dlaczego akurat on ? INC jest w akcjonariacie i wstawili swojego człowieka, jaki mają plan ? tego niestety szybko się nie dowiemy
I nie sieje fermentu, po prostu jak popatrzą na to z boku to wygląda na typową firmę wydmuszkę. Niemniej jednak cały czas wiem, że jak ktoś istotny będzie chciał stad wyjść to zrobią sporą podbitkę.
dopóki firmowała to belka to był jakiś tam popyt bo każdy łudził sie ze są rodzinne koneksje, ale teraz to nie wiadomo bo każdy nowy biznes to start od początku. a nic nie mają co regularnie przynosi im zyski