coś się ociągają z publikacją tych wyników ale 21.03 podadzą wyniki i będzie można powiedzieć jaką wypłaca dywidendę moim zdaniem może to być 2,50 lub lepiej w roku wyborczym muszą wydoić spólki SP,żeby było na 15 lub 16 emeryturę
pewnie w 4Q słoneczko ogrzało mieszkania ale nie we Wrocku i Zielonej tu mieszkańcy zapłacili ile trzeba to wyniki powinne być niezłe i jak zechcą wylacić tak jak Pko 50-75% to może być 4 zł i lepiej
szacun dla Myślącego bo to prawdziwy jasnowidz jak mantrę powtarzał 10 zł i faktycznie przewidział tylko, ze nie cenę akcji a zysk na jedną akcję ma świetny dar przewidywania no i też wizja inwestora pakującego portfel miesiąc temu obroty były bardzo duże jak na ten papier a kurs dojechał do 27,8 podobna akcja była bodajże we wrześniu ubiegłego roku ciekawe
Ostatni raz spółka mogła pochwalić się takim zyskiem w roku 2009 (na poziomie skonsolidowanym) czyli 13 lat temu. W zasadzie tylko w tym roku miała wyższy zysk netto. Śmiał można więc powiedzieć, że zysk jest historycznie wysoki. Wówczas kurs spółki był 2-3 krotnie wyższy a oczekiwanie na wynik roczny podniosło kurs spółki o 50%. Jednak czy należy z tego wyciągnąć wniosek, że spółka jest tania i nie może być jeszcze tańsza oraz że sytuacja się może powtórzyć? Powodzenia inwestorzy i spekulanci!
ja bardziej niż na spekulację liczę na sutą dywidendę jesteśmy w roku wyborczym i myślę , że rządzący dla realizacji obietnic wyborczych wydoją spólki SP na maxa już PKO zpowiedziało dywidendę na poziomie 50-75% i tu moze być podobnie a tak jak piszesz uczciwy kurs powinien być w przedziale 80-100 zł przez parę lat upodlili tą spółke i nawet taka prognoza praktyczie nie ruszyła kursem ale ja jeszcze trochę dobrałem i czekam jak już wspomniałem na dywidendę
Czy wyniki za 1q 23 w kontekście bardzo dobrego IVq mogą także pozytywnie zaskoczyć?
Rynek zdaje się, że ma wątpliwości choć w zasadzie kończy się kwartał i są tacy co już pewne rzeczy wiedzą.
Powodzenia inwestorzy i spekulanci!