A to jest ten legendarny kontrakt?? Może o to chodzi że aneks spowoduje brak rozliczenia kontaktu w najbliższych kwartałach, może dopiero w ostatnim tego roku to rozliczą a bez aneksu by już rozliczyli?? Trochę szukanie dziury w całym ale....
Tak szukanie dziury ,chłopie 7mln piechotą nie chodzi, spokojnie to nie zakupy w Biedronce trochę tego typu rzeczy mogą potrwać .
Ale pięknie jest już coś się dzieje ,wycen firmy 10mln a tu kolejne 7 weszło ,powinniśmy pnąc się w górę ,dziś widać było ruchy przed ogłoszeniem
Taaaa zapory poznikały, a reakcji brak. Niestety dopięli swego. Tak zastraszyli akcjonariuszy i tak zgnoili kurs (mowa o tych co prowadzą kurs), że umowa na kolejne 7mln nie przekonuje już nikogo do zakupów. Na szczęście widać, że świadomi akcjonariusze trzymają. Ja wiem, że tutaj prędzej czy później zawitają milionowe zyski z tych kontraktów i wtedy będzie odcięcie.
Pewności stu procentowej nie mam, ale wszystko składa mi się w taki obraz. Czytam raporty, oglądam wywiady, Pani Prezes wzbudza moje zaufanie i wygląda na strasznie zdeterminowaną. Nawet miałem okazję obejrzeć na własne oczy budowę tego budynku za 12mln. Jak dla mnie tutaj wszystko gra. Jeśli utrzymają dynamikę rozwoju to ja to widzę w dobrych barwach. Tyle szitu już się naoglądałem na NC, że ta spółka to moja oaza spokoju. Wiadomo, różnie bywa, często spółka swoje a kurs swoje. Zwłaszcza jak jakieś cwaniaczki kierują kursem, ale w dłuższej perspektywie jak będą zyski to i wycena wzrośnie.
jaką dynamikę poza przychodami to ja nie widzę dynamiki tylko co kwartał opowieść ze najpierw koszty co w poprzednich latach nie przeszkadzało zarabiać po 2 bańki rocznie a teraz masz aneks i kolejny rok dłubania mieli skończyć do końca 2022 a teraz jeszcze rok zaznaczam to moja opinia
Warto tez zauwazyć, że dziwnym trafem komuś ciągle zależy, aby kurs nie byl wysoko. Patrząc na aneks do umowy o kolejne 7.35mln netto na ten rok to 70% aktualnej wyceny spółki, akcjonariat nie reaguje. Sam trzymie już rok akcje, nie zamierzam sprzedawac bo wiem jak sie to skończy, dziwi mnie fakt że ktoś zrzuca pakiet ponad sześć tysięcy akcjii, a może to tylko przerzucanie... czas pokaże, 5% akcjii to niewiele jest
Pozdrawiam
To że teraz nie wyplacą to skąd masz pewność, że w przyszlości nie bedzie dywidendy? Skoro P.Prezes mówiła, to myślę, że zrobią coś w tym kierunku... Ja też mam za dużo akcji, nie sprzedaje
Najlepiej dla psychiki zapomnieć na długo o tej spółce w portfelu. Jeszcze lepiej spisać ją sobie "wirtualnie" na straty. Tu długo nie będzie solidnych wzrostów.
Osoby, które dziś może i z dużym sensem kupują po 1,9zł - wywalą wszystko na 2,3-2,4zł- zadowalając się skromnymi 20-25% lub delikatnie wyżej. Jako, że wyniki spółki nie są powtarzalna (stale rosnące) - jest małe prawdopodobieństwo, że po zaksięgowaniu kontraktu na 12 mln zł i pokazaniu dobrego wyniku - jakaś duża fala się tu zleci. Bedzie to traktowane (z sensem zresztą) - jako wydarzenie jednorazowe - nie do powtórzenia w przyszłości.
Spółka nie jest drogo wyceniona, ale zlecenia/kontrakty pozyskiwane od święta - wkrótce się wyczerpią i może nawet cenę 1,9zł będziemy wspominali z westchnieniem ...
Ja tą spółkę spisałem u siebie w portfelu na straty, a ewentualne dobre wiadomości o kontraktach i wzrost przychodów - potraktuję jak "gratis od firmy" :)
Jest sens, w tym co piszesz, ale wg mnie spolka ma wyjatkowy potencjal na wzrosty. Po 1sze ma niewielka kapitalizacje, w porownaniu do wartosci umow. Po 2gie w przypadku odblokowania kpo (musza to kiedys zrobic), inwestycje rusza z kopyta. Po 3cie mca5tech. Po 4te moze biuro w NYC da im jakies zlecenie, a Ameryka przyciagnie nowych inwestorow. Dla mnie na dzis jest wiecej za niz przeciw, dlatego po malu powiekszam tu pozycje, ale nastawiam sie, ze na zyski z inwestycji bede musial poczekac. Pozdro