To jest ciągle faza akumulacji !!!
Prawdziwe wzrosty będą jak spółka udowodni, że jest w stanie robić 200 mln zł netto kwartalnie niezaleznie od zmienności rynkowej, a w zależności od zmienności rynkowej + 100-300 kolejnych mln zł. Wtedy wycena będzie dwucyfrowe tzn. > 10 mld zł
Tyle w temacie.
Póki co cios zadał NSA i nie chodzi o kwotę, tylko o dalsze konsekwencje jakie ten wyrok może pociągnąć. Mam nadzieję że dalsze ew. kary w procesach karnych nie sięgną więcej niż 20 mln zł. To rynek spokojnie udźwignie. Swoją drogą, żeby KNF był tak restrykcyjny do innych podmiotów które niby kontroluje....
poczytaj dzisiejszy PB wiem że to pismaki hieny goniące za sensacją, ale ziarnko prawdy może w tym być dla jasności, to nie zachwieje w żaden sposób firmą która ma zyski na poziomie 800 mln zł !!!
ps. po co od razu ten jad, kary itp są wpisane w każdą działalność....
Tyle bzdur dawno nie czytałem makler. W NSA sprawa była, bo spółka odwoływała się do kolejnych instancji od 2015r, bo uważała ze wyrok jest niesprawiedliwy skoro dewiacje były dozwolone i wszyscy brokerzy stosowali. Przeczytaj choć artykuł z fxmag zanim coś nallpiszesz i swoje brednie o "dalszych" karach... xddddd
Ten makler to biedak z PGR który inwestuje 500plus. Kupił 10 akcji XTB i robi kolka. Dwa dni temu pisał kłamliwe posty o mega dywidendzie XTB i małej z PKN Orlen a teraz nagania na spadki bo chce zrobić kolejne kółeczko i zrobić na jakiegoś taniego winiacza. Napije się, w weekend będzie leżał na kacu cicho a od poniedziałku znowu zacznie pisać swoje farmazony