Zarząd NTT System S.A. informuje, że przystąpił do Programu Wspierania Płynności.
Dom Maklerski IDMSA pełni funkcję Animatora Emitenta na GPW w Warszawie. Ponadto NTT System SA prowadzi na bieżąco aktualizowaną sekcję relacji inwestorskich na własnej stronie internetowej (www.ntt.pl sekcja: informacje dla inwestorów) i prowadzi prace zmierzające do dostosowania zakresu informacji i sposobu ich prezentacji do zaleceń GPW określonych w Modelowym Serwisie Relacji Inwestorskich. Emitent zobowiązuje się również do publikowania informacji w zakresie relacji inwestorskich na stronie www.gpwinfostrefa.pl zgodnie z zakresem i strukturą określoną w Uchwale Zarządu Giełdy nr 672/2008 z dnia 9 września 2008 roku.
A jak pisalem ze w chinach przestaje sie oplacac produkcja to mowili ze nie ma takie opcji... a widzimy ze swiat sie zmienia ntt moim zdaniem bedzie na tym korzystac... dla jakich firm obecnie sa podwykonawca?
przyjda do nas... cos czuje ze ktos nam wpuscil szczura na entku..wiedza ze zaczyna sie dobrze dziac i zaczyna sie kombinowanie jakby tu tanio nabrac papiera:)
pisałem że animator zawija rynkiem to mi nikt nie wierzył na giełdzie jestem od początku i co nieco wiem mam też konto w szanghaju jak ktoś nie uwierzy to mu poślę fotkę z bondu naprzeci giełdy robione/ bond główny deptak
egzorcysto - napisz nam proszę jak Twoim zdaniem będzie wyglądał los ntt system w tym roku- bo skoro tu jesteś to pewnie masz kupę kasy zainwestowanej w ntt?
jest i fax Ciebie to dawno tu nie bylo:) no 3 muszkieterowie zawsze sa tam gdzie cos sie miesza a czasem sami mieszja moim zdaniem .... zobaczcie ostatnie spolki gdzie sie pojawiali
tylko nie łapcie mnie za słówka i nie ciągnijcie po sądach.
Czy prawdą jest,m że NTT zamyka działalność z powodu niedostatecznej zyskowności?
Czy obecnie spółka prowadzi tz. kreatywną księgowość, aby pokazać jak najlepsze wyniki i nie wywołać paniki - zadanie dla animatora.
Czy dlatego po tylu latach kurs nie zbliżył się do wartości księgowej.
W poniedziałek się nie otworzy.
zacytuje wam fragment artykułu z zeszłego roku z listopada:
"Wiosną na działce zlokalizowanej na warszawskiej Pradze, należącej do NTT System, ruszy budowa bloku mieszkalnego o łącznej powierzchni 3,2 tys. mkw.
Część zajmą też biura, sklepy oraz parking dla samochodów.Nieruchomość, zabudowana obecnie obiektami przemysłowymi (są w trakcie wyburzania), jeszcze do niedawna była główną siedzibą technologicznej spółki. Kilka tygodni temu NTT System przeprowadziło się jednak do podwarszawskiego Zakrętu, gdzie działa też zakład produkcji komputerów. Giełdowa firma nie będzie samodzielnie prowadziła inwestycji mieszkaniowej. Zawiązała spółkę (Osowska 84 Development), w której jej partnerem jest Tryboń – Projektowanie i Powiernictwo Inwestycyjne. – Nie znamy się na budownictwie. Dlatego scedowaliśmy wszystkie tego typu tematy na naszego partnera – mówi Tadeusz Kurek, prezes NTT System. Technologiczna spółka wniosła do nowego podmiotu wspomnianą nieruchomość. Jej wartość została oszacowana na 6 mln zł. Umowa wspólników gwarantuje NTT System 72-proc. udział w zyskach z inwestycji.
Kurek nie chce zdradzić, na jakie profity liczy ani na co zostaną wydane zyski. Zakładając, że średnia cena sprzedaży metra kwadratowego mieszkania sięgnie 6 tys. zł, łączny dochód ze sprzedaży mieszkań może się zbliżyć do 20 mln zł. Według prezesa, NTT System nie będzie już angażowało w inwestycję żadnej gotówki."