• Skup akcji Autor: ~ZielonyBalonik [141.0.12.*]
    Czy koledzy mają jakąś teorie kto i po co skupuje akcje?
  • e: Skup akcji Autor: ~jama_michalika [83.26.171.*]
    Po Twoim poście coś się zaczęło dziać , ale trudno to nazywać skupem. Wcześniej nie było żadnych transakcji a teraz coś jest . Dziś za to poustawiały się duże sprzedaże , po 9 tyś. To taki komunikat - nie kupować , bo jak będziemy chcieli nakryjemy was czapką. Wydaje mi się , że właścicielom nie zależy na wzrostach. I to jest ciekawe czemu. Bo ci co kupują , to jak zawsze , liczą , że będzie drożej.
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~ZielonyBalonik [5.173.208.*]
    Fakt z prawej duze pakiety. Tak jakby ktos blokowal spoldzielnie ktora wypatrzyla zapomniany papier do wkrecenia ulicy. Albo insajd skupuje bo wiecej
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~AE [83.26.171.*]
    Informuję Kolegów , że nie jestem spółdzielnią , ani tym bardziej insiderem a też czasem na spadkach coś kupię - bo uważam tę spółkę za niedowartościowaną. Teraz rozpoczęła się kolejna sprzedaż działek w Więckowicach , oferuje je dawne Enaville ( teraz Sovo Development jako chyba taka Świtalskich prywatna agencja nieruchomości - bo Sovo nie należy do CZT ). Sprzedali działkę w Wolicy jak wynika z KW , kupili fajną w Kaliszu , ilość gotówki w firmie rośnie , zadłużenie ( głównie weksle wobec spółek z grupy) spada. Oceniam , że jest tu max. ze trzech czasem kupujących , plus ktoś kto ustawia duże pakiety po lewej i czasem coś mu wpadnie ( to mogą być Świtalscy ) , Świtalscy ( lub ktoś od nich też jak trzeba blokują z prawej , ale raczej nie trzeba - stabilizowanie kursu ). Jesteśmy w pełni zależni od rodziny Świtalskich , jak poważnie i perspektywicznie traktują CZT , to mają potencjał aby spółkę podnieść , i nie chodzi o spekulację , ale o fundamenty. Ale ich plany są nam nieznane , także jest to niewątpliwie ryzyko.
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~ZielonyBalonik [141.0.13.*]
    Wszytko się zgadza kolego, pamiętaj jeszcze o nierozwiązanym sporze z Amerykanami o małpkę. Ale to i tak nie uzasadnia ostatnich dziwnych ruchów na papierze
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~AE [83.26.171.*]
    Czy masz może jakieś informacje na jakim etapie jest ten spór ? Było o tym głośno w 2020 i 2021 , potem ucichło. Była to dziwna sprawa , Amerykanie domagali się pieniędzy , które kompensowały się z niezapłaconą przez nich ceną za Małpkę . Teoretycznie CZT mogłaby domagać się tych pieniędzy , zdaje się wezwali tylko do zwrotu przedmiotu sprzedaży z uwagi na niezapłaconą cenę ( Amerykanie zapłacili tylko 16%-tami akcji CZT ) . Więc albo Forteam był bardzo bezczelny , albo bali się , że Świtalski wezwie ich do zapłaty i bronili się atakując. Generalnie przynajmniej werbalnie i w prasie poniechali ataków . Wiadomo , jestem akcjonariuszem , więc mogę być tendencyjny , ale pobieżna analiza tej sprawy wskazuje , że to Świtalskiego chcieli nieładnie trafić , bezzasadnie obciążyć za błędną strategię przy restrukturyzacji Małpki. Ale ciekawe co się teraz dzieje. Jestem szperaczem , ale nic nie znalazłem z 2022 roku.
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~ZielonyBalonik [5.173.208.*]
    Niestety wiem tylko tyle ile mogę znaleźć tylko w necie. Kompletne sprawa się uciszyła i tak jakby obie strony zamarły.
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~ZielonyBalonik [141.0.12.*]
    Sprawa z Forteam jest zamrożona, obie strony poluzowały i może będzie ugoda. Natomiast to co napisałeś AE ze fundamentalnie sie poprawia to prawda. Zwróc uwagę ze po obu stronach zrobiło się pusto. Nie ma dużych batonów na K i S. Ja nadal obstawim ze jakas spółdzielnia się zainteresowała, ale jak zaczelismy pisać o tym na forum pochowali zlecenia bo się przestraszyli ze za dużo hałasu się narobimy. A to jeszcze nie ten czas teraz pora akumulacji. Pewnie chcą nas przeczekać i wrócić do podkręcania kursu jak juz zapomnimy o papierze. Swojego czasu chyba przed pandemia krążyło info ze CzT bedzie kolejnym wehikułem do budowania marki handlowej sklepów. Moze koncepcja wróciła, jakiś insajd wie więcej i dlatego zaczął zbierać. To się łączy w całość: spółka zapomniana, niski free float wiec łatwo rozruszać kurs, poprawiają się fundamenty, jesli do tego będzie ugoda z Amerykanami i rozwijanie nowego konceptu handlowego - to mamy idealny materiał dla spółdzielni, ktora już zaczyna zbierać akcje. Zobaczymy co się wydarzy, ale czuje ze to cisza przed burza.
  • Re: e: Skup akcji Autor: ~Adam [77.65.65.*]
    prosto i przejrzyście opisałeś sytuacje spółki ------miejmy dobre myśli
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.236.200.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.120.203.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Skup akcji Autor: ~Guru [37.120.215.*]

Uwaga na DITIX lepiej nie tykać, 2.5mln kapitalizacji
[x]
CZTOREBKA 0,00% 0,45 2026-05-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?