Uważamy, że przejęcie (uwzględniając działalność operacyjną Tele2 oraz oczekiwane synergie) zwiększając wartość akcji Netii o 0,56 zł, implikując cenę docelową na poziomie 4,1 zł. Utrzymujemy zalecenie Przeważaj dla akcji spółki.
(DM BZ WBK SA)
Obecnie C/WK jest na poziomie 0,57 - co jest jednym z najnizszych wskaźników wśród spółek notowanych na GPW. W dobie spadków wywołanych kryzysem na giełdzie - perspektywy Netii stawiają ją na czołowym miejscu wśród spółek pod względem ewentualnego zysku.
"W dobie spadków wywołanych kryzysem na giełdzie - perspektywy Netii stawiają ją na czołowym miejscu wśród spółek pod względem ewentualnego zysku."
Hehehe - to żart...?
Bo jak na moje oko to Netia od momentu debiutu z 140 zł sukcesywnie zmierza na listę alertów, hehe.
Aha - przed debiutem w 1999 r analitycy PKO SA wyceniali ją na ponad 200 zł, hehe.
W racjonalnym świecie może tak - to co dzieje się teraz jest jednak irracjonalne i Netii bliżej do 2 zł niż do 3 moim zdaniem.
Poza tym, jak dobrze poszukasz to spółek, których majątek jest większy niz wartośc akcji na giełdzie jest znacznie więcej i bardziej perspektywicznych.
a co to znaczy perspektywicznych?
przez ostatni czas karmiono nas informacja ze perspektywicznymi sa banki i co?
netia to telekomunikacja, internet, mobile wiec....?
perspektywicznych w sensie technicznym - nie fundamentalnym.
patrze na wykres - nie kieruje się fundamentami.
jeśli wiedzę, że coś jest w najdłuższym, chyba, trendzie spadkowym na GPW, to śmiem przypuszczac, że w nim pozostanie.
Z drugiej strony są spółki, które potraciły 80-90 % swojej wartosci mierzonej w cenie akcji, majatek maja większy niż obecna wycena, są oznaki zmiany trendu, więc z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczac, że bedą rosły, a nie dalej spadały.
bo cykl kiedyś koło zatoczy...
jestes zdania ze netia jeszcze spadnie?
do ilu do 1,0 czy 1,6 - ja tak nie uwazam
popatrz na dzisiejsze transakcje
cisza
cisza
ktos (ja albo ty?) wzial koło godz. 11.00 750 szt i potem, co? - jakie masz wnioski po kolejnych transakcjach i "zaporze" ustawionej na S ?
nie wiem czy spadnie i do ilu spadnie jeśli spadnie.
oceniam tylko prawdobodobieństwo inwestycji.
W przypadku Netii, moim zdaniem, prawdopodobieństwo spadku jeszcze niżej niż cena obecna jest większe niż wzrostu.
A jeśli tak jest to trzymam się z daleka dopóki nie będzie odwrotnie.
Nie łapię dołków bo nie jest to gra warta ryzyka.
Oczywiscie, nie twierdzę, że nigdy się nie mylę - tutaj jest jednak dużo więcje "przeciw" niż "za" kupownaiem.
Przy 3 zł jest duży opór - jeśli go przebije to krótkoterminowo można zaryzykowac i kupic - chociaz ja tego nie zrobie, bo jak powiedziałem Netia jest w trendzie spadkowym.
Gratuluje wlascicielom akcji tego smiecia.Hossa 5 lat ona nic.Bessa to w dol .Brawo.Dobre akcje ja wlasnie ja zauwazylem.Zycze cierpliwosci w usrednianiu ceny w dol.P.S takiego badziewia dawno nie widzialem.